Телото старее, а духот?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
..не мора да значи...заш се како прво зависи од карактерот..потоа зависи од се она што ќе преживее личноста во животот...но сепак постојаат таквии кои и покрај се она што искусиле во животот..ти се мн ама мн постари во години но сепак нивниот дух е како оној од пред 20 год..обожаваам таквии личности...зашто се мн ретки а и мн е мило да се биде во нивно друштво...:pipi:

Духот засекогаш ќе биде каков што бил порано. Единствено духот ќе остаре на последните моменти од животот според мене. Тогаш ќе се освести чоек и наеднаш и духот ќе остаре.

Za da ne ti ostare duhot treba da i emotivno ispolnet ,znaci site od doma da se na broj ,materijalno da si obezbeden da ne ti cadi mozokot deka ke te izbrkaat od stanot pod kirija decata nemaat sto da nosat za na skolo i slicni rab,negativnite raboti go unistuvaat duhovnoto popoleka no sigurno.

Духот , односно енергијата никогаш не старее, секогаш останува иста, дали е во нас, мислам дали во нашето матријално постоење или го напиштила нашето тело, таа засекогаш останува да кружи.

луѓето велат старите се како деца јас не сум толку стар се осеќам како да имам 25 години во душата впрочем и затоа се дружам со вас преку кајгана зошто се осеќам млад и сакам да се дружам со вас младите

Имам 25 години...тоа се прилично нели :pos2: но духот ми е ко 19-20 :vozbud: незнам секогаш сум ги мразел оние стереотипни луѓе кои се менуваат со годините и среќен сум што никој не ми дава повеќе од 20 години а не ги кријам :toe: јавно ги кажувам и немам проблем со тоа зашто знам дека духот секогаш ќе ми остане оној млад,весел,среќен,клаберски... :vozbud: :je:

Не застарува духот..Тоа е до луѓето што забораваат дека некогаш биле деца..И мислат дека со тоа што стануваат постари треба да се однесуваат и позрело и со тоа духот по малку се задушува во нас..Ама блазе си му на тој што уште го одржува во полна форма.

мислам духот останува млад:pipi:

teloto staree od den vo den,no dusata e ona optimistickoto sto te odrzuva vo zivot,odnosno kako starees taka dusata ti se podmladuva i bara pogolema volja za zivot...duhot te sledi...

Мојот е уште неотпакуван, кое стареење. :icon_lol:

И има разлика меѓу останување зелен и не-дозволување на духот да старее. Што од страв да не промашат, најголемиот дел од луѓето успеваат да си го убијат од старт. Моето сочувство.

Не.
Еволуцијата никогаш не сум ја гледал како стареење.
Духот(душата),како прво и основно,не одбира нас.Со самиот тој избор,таа душа по своја волја го одбира телото кое ќе биде посредник помеѓу неа и надворешниот свет.Прибирa нови погледи и живее во склад со вкоренетата природа на тој човек,патем добивајќи нови нијанси.
Духот,како таков,влијае на човекот...но и трпи влијанија,а со тоа и се менува како карактеристична енергија.Поприма.Искуствениот период не е период на стареење,тоа е демагогија.Стареењето е само физичко.

Има исклучителности,во кои природата на човекот си создава целосно своја перцепција за работите,потиснувајќи го тој надворешен сегмент,на sprit-settler,по кој тој сегмент умира.

Да,темава е повеќе за филозофија.:)

Си слушнал за израз стара душа? Зашто некој е стара а некој не?

Освен тоа денес луѓето се повеќе него пред 2000 години и сите имаат душа (некои политичари може и немаат ама нема врска).

Значи денес има повеќе души во употреба него порано. Ми се чини или се створени нови или старите се мултиплицирале.

Имаш објаснување?

Imam... taa dusha koja ti ja imas moze e na Napoleon...a mojata moze e na Goce Delcev ... razlicen period na cekanje

Не е случаен телесниот избор на душата. Тој е во склад со нејзиниот развоен пат. За да ги постигне целите кои ќе ја доведат до напредок, во одредена фаза на развојот баш такво тело и треба. И таа го одбира баш тоа тело во склад со своите развојни потреби, кои ќе се задоволат во текот на таа инкарнација.
Тука има голем удел слободната воља на човекот и многу други фактори во текот на тој живот, кои ќе влијаат при подобноста на вакво или такво тело кај следниот избор (во склад со постигнатиот развој).
Ах да, темата беше стареење на духот. За каков дух станува збор? Онаков чаршав со празни очи или призрак тајп оф дух?

...а духот ако нејке да остаре сопственикот го викаат “недозреан’’ :icon_lol:

Mlad si dodeka se osekas pomlad od kolku sto si .Jas so 50 se osekam kako 35-40 sto ne e taka loso?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom