Телма Телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
наредени се првин нашиве канали, па овие од регионо српски, хрватски канали и после мислам се редат по жанрови. Документарни телевизии, па цртани телевизии, спортски, музички, филмски, информативни, канали за возрасни.

Вака мислам дека се на макс тв

Кога потоеше А1 не постоеше Макс тв.
Кога постоеше А1 кај повеќето беше наместена на 4ка.

Нема врска ова како ги мести каналите макс тв, кај секого е различно, сигурно спорт клуб каналите не се 257мо место по гледаност.
Телма ја префрлиле на 120то место, не знам зашто, ама ја пак си ја вратив на 4ка.
Постоеше Макс тв додека имаше А1
Телма мене ми е на 5 то место на Макс тв.
И за редоследот еднаш ги прашав на фејсбук и така ми одговорија за македонските канали дека се по редослед на гледаност, ама од каде наоѓаат која е колку гледана не знам.

Не верувам дека Телма е ставена по гледаност на 115 (така е барем кај мене) а тогаш наша тв на кој број би била?

Ахам по гледаност ги редат, МТВ најгледана телевизија :icon_mrgr:
Ќе се случуваат често вакви работи во иднина, посебно на Макс ТВ, пошо знаеме сите Макс е на Телеком, а Телеком во МК е на Мијалков.

На телма порано играше една SCFI серија, „Надвор од возможното“ се викаше, со поучни содржини. Некои детали повеќе (дали има продолженија, чиј се сценаријата, режисер кој е...)? Кој ја гледал знае дека беше доста интересна и квалитетна серија.

На телма порано играше една SCFI серија, „Надвор од возможното“ се викаше, со поучни содржини. Некои детали повеќе (дали има продолженија, чиј се сценаријата, режисер кој е...)? Кој ја гледал знае дека беше доста интересна и квалитетна серија.
http://www.imdb.com/title/tt0056777/
http://www.imdb.com/title/tt0112111/

од каде наоѓаат која е колку гледана не знам.
Другар кои работи во телевизија ми кажа дека имало на телевизорче нешто со иконографик и давало од сите телевизии како се моментално гледани. Мене не ми е јасно тоа дека телевизорот само прима сигнали, а не емитува. Може нешто по првото што знам..
Ќе го прашам за повеќе што и како кога ќе се видиме.

Фатив Фолти Тауерс сеа на Телма, ај разбирам пауза за реклами иако 10 минути траеа, али у тек на серијата по пола екран реклами и од секој агол да искачаат... многу јако, брао!

Фатив Фолти Тауерс сеа на Телма, ај разбирам пауза за реклами иако 10 минути траеа, али у тек на серијата по пола екран реклами и од секој агол да искачаат... многу јако, брао!

најјакото е што некој пат истите реклами и го покриваат преводот (текстот). :facepalm:

ХОУЛИ ШИТ ТЕЛМА ЌЕ ДАВА ФИЛМОВИ ОД ПРЕД 2-3 ГОДИНИ..ESCAPE PLAN, 12 YEARS СЛАВЕ, NOW YOU SEE ME....HOLY SHIT НИКАД НЕ ВЕРУВАВ ДЕКА ОВОЈ ДЕН ЌЕ ДОЈДЕ ВО МКД ДА СЕ ДАВААТ ЕПТЕН НОВИ ФИЛМОВИ НА ТВ A ТОА ДА НЕ Е YIFY ТОРЕНТ НА ЕДО :cuc:[DOUBLEPOST=1444068362][/DOUBLEPOST]А и пак френдс од 18 саат ќе давале..најс..знаат дека живот без Френдс не е тоа тоа..по сто репризи нека даваат немам проблем
Им простувам и за Црна Гуја и за сѐ, Captain Darling го преведуваат како Капетан Драгана. :pos:
Па мора. Дарлинг името мора да биде заебанција притоа да има смисла мора дасе преведе во некое име што е приближно македонски.

Ако се преведе Капетан Дарлинг луѓе што не знаат англиски ќе се чудат зошто има laugh track кога иде името на ликов така да мора да биде преведен така :)

А и пак френдс од 18 саат ќе давале..најс..знаат дека живот без Френдс не е тоа тоа..по сто репризи нека даваат немам проблем
anigif_enhanced-19360-1403499318-1.gif

article-2015821214161551375000.gif

giphy.gif

anigif_enhanced-buzz-14848-1402942621-13.gif

Од кога почињаат?

Па мора. Дарлинг името мора да биде заебанција притоа да има смисла мора дасе преведе во некое име што е приближно македонски.

Ако се преведе Капетан Дарлинг луѓе што не знаат англиски ќе се чудат зошто има laugh track кога иде името на ликов така да мора да биде преведен така :)

Јас би одел со Драга, Душо, Срцка, нешто од тие. И со нив е доловен тој момент. Драгана ми беше неочекувано, ама појако е дефинитивно! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom