Телевизии што ќе го пренесуваат СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата olikomerc
  • Време на започнување Време на започнување
Извини ама како што сите знаеме МТВ е во тешка криза и не може да се очекува да имаат новинари на лице место. Тоа би чинело премногу. Општо земено преносите не им се лоши, се трудат да направат да биде што подобро.

абе брат си нашол да се расправаш со најглупиот човек на форумот... МТВ Пеле да им го донесе у емисија,идиотиве пак ке јадат гомна..тоа е..

Која црна МТВ бе се да им.... неверојатни имбецили се значи, никогаш во ништо не ги бивало НИКОГАШ, сега дури успеаа и она малку што го постигнаа со подобрената програмска шема да го упропастат потполно... им снема сигнал на 4 часа пред отворањето на мундијалот и сеуште нема, ама па затоа знаат да си бараат пари за таксите :@ кој по ѓавола им дал лиценца

Се на се МТВ се добри, посебно ми се гледа заради Калински многу ми е возбудливо, добро коментира, е сега да отидеше Македонија на светско сигурно дека ќе пратеа коментатори на лице место и многу поорганизирано ќе беа.

Тоа што не ви чини МТВ ќе се јавите кај кабелскиот оператор. И мене не ми чинеше па ми го средија. Не се они криви за тао...

Преносите се супер на МТВ, од прво немаше резултат ама еве од утакмица до утакмица е се подобро. Што им фали на коментаторите? Баш се ок, Калински неможат да го заменат ни 1000 хрватски коментатори. Споредите ги буџетите на ХРТ и МТВ, па ќе видите кој реализирал подобро.

Која црна МТВ бе се да им.... неверојатни имбецили се значи, никогаш во ништо не ги бивало НИКОГАШ, сега дури успеаа и она малку што го постигнаа со подобрената програмска шема да го упропастат потполно... им снема сигнал на 4 часа пред отворањето на мундијалот и сеуште нема, ама па затоа знаат да си бараат пари за таксите :@ кој по ѓавола им дал лиценца

шо зборуваш ти бе пеер ало свести се ! :vozbud:

Ееее сега претера :)

Кога станува збор за СПОРТ се паѓа во вода брат. Пренесуваат зимска, летна олимпијада, светско европско сепак е национална телевизија и мене лично од интерес ми е да следам кај нив. Кога Лига на Шампиони отиде на канал 5 јас лично во живот повеќе не би следел таму. Можеби имаа пропусти во однос на други содржини ама не треба да се генерализира. Сега покажаа дека може да бидат одлични!

И на крај не зборам лично за некого ама секогаш само се плука и никогаш никој не е задоволен. Така е во оваа држава јбг.

Абе каква МТВ. Они пренесуваат СП само зашто на нив како национална телевизија , први им понудуваат. И ништо не знаат добро да направат. Кај се „претргнаа“ да стават време и резултат , па и тоа не го направија ко што треба. 2 пати по 45 минути без продолженија. Бедно , аматерски , непрофесионално. И сега гледам демек направиле табели кој е прв кој е втор. Не дека они ги направиле , туку ги превземале од негде. Нека не се срамат само , и следниот пат нека препуштат на друга телевизија да го направи пошто било кој друг ќе го направи 100 пати подобро. И не само што немаат персноал , него и немаат услови за ваков проект. Незнам дали знаете дека повикани се луѓе од надвор , од други телевизии да раководат со луѓето од МТВ кои работат на СП ? Значи и самите се свесни за нивната неспособност.

Кој е бе овој закочениов водител на емисијава меѓу натпревари...Значи се' чита, ај ок тоа. Ама барем тоа што го чита да го чита правилно. 100 пати го кажа Дидие ДроБГа..
Па толку еден асолен да се немало да стават на ТВ.

Преносите се супер на МТВ, од прво немаше резултат ама еве од утакмица до утакмица е се подобро. Што им фали на коментаторите? Баш се ок, Калински неможат да го заменат ни 1000 хрватски коментатори. Споредите ги буџетите на ХРТ и МТВ, па ќе видите кој реализирал подобро.

Потпис. Самите Хрвати си ја ругаат ХРТ, ние ќе ја величиме. :tapp:
Инаку колку за информација самата ХРТ не ни ги има исплатено целосно правата за СП и можно е да им забранат преноси во најскоро време...

Кој е бе овој закочениов водител на емисијава меѓу натпревари...Значи се' чита, ај ок тоа. Ама барем тоа што го чита да го чита правилно. 100 пати го кажа Дидие ДроБГа..
Па толку еден асолен да се немало да стават на ТВ.

Се сложувам за водителите што ја водат емисијата преку ден, премногу се тапа и ништо интересно не се дознава преку нив.

Мене ми пречи што 100 години истиот фазон на емисии го тераат. Ај малку нешто ново пофенси нека вклучат - еве на пример нека има типување на „стручните лица“ пред натпреварот па кој собрал повеќе бодови, втор коментатор на преносите (само не некој мамли - некој стварно стручен и „зборлив“), шутирање на голмански ѕид (оние ѕидови со картони и две дупки горе десно и доле лево што треба да ги погодиш), тактики визуелно презентирани (ако немаат на компјутер нека земе маркер еден од тие тренери што се гости и нека ја нацрта на табла) па разработка на тактиките, кој каква задача има... не треба топла вода да измислат да му се невиди - се е измислено нека применат.

Стварно е досадно само да слушам статистики кој кога против кого играл (најчесто се сведува на натпревари од 1934). Нека пуштат некогаш и прес-конференции и изјави од после/ред натпревари со превод (симултан или ако тоа е скапо со титл со задоцнување) не да ми чита водителката...

Инаку се потрудиле околу ова СП ама стварно ништо креативно немаат вклучено (истите прилози и статистики и фаци и глупи генерички коментари...) - ново студио и шучур времето и резултато на екран е ок - ама има и посуштински работи.

Најискрено сега за сега сум задоволен од МТВ, имаа пропус на почетокот со тајмерот но се корегираа, во студио навечер имаат колку толку стучен гостин за разлика кај Филе каде што доаѓаа кој стига и каде што невидов еден човек поврзан со фудбал. Плус имаат емисија, а и мене ми е побитно да ја изгледам утакмицата на раат без реклами отколку дали филе играл фудбалче во студио и кој победил и сл. и да не исклучуаат одма програма после крајот, каде за разлика на канал 5 после крајот одма прекинуваат и сл.

Најискрено сега за сега сум задоволен од МТВ, имаа пропус на почетокот со тајмерот но се корегираа, во студио навечер имаат колку толку стучен гостин за разлика кај Филе каде што доаѓаа кој стига и каде што невидов еден човек поврзан со фудбал. Плус имаат емисија, а и мене ми е побитно да ја изгледам утакмицата на раат без реклами отколку дали филе играл фудбалче во студио и кој победил и сл. и да не исклучуаат одма програма после крајот, каде за разлика на канал 5 после крајот одма прекинуваат и сл.

:pos2::pos2::pos2:

Гледам МТВ вовела новини. На полувреме го убацуваат главниот уредник на вестите и кажува што направил Грујо во текот на денот и тоа во колкава илузија била опозицијата. Све очекував али оваква бламажа никад.

Глупосто МТВ ти е најсрање национална тв што ја знам, како прво сликава им е срање невидено најверојатно немаат опрема а зошто немаат опрема тоа е друга поширока тема за објаснување, второ коментарот на преносот е 'ко преживи причаќе' посебно оној поет какви споредби,какви метафори дава човек на гас да падне од муабетите што ке ги сврти,трето емисиите пред и после преносот се катастрофални доаѓаат некои гости што немаат врска со фудбалот единствено некои гости што беа инволвирани во фудбалот се тие бразилци за вардар изгледа играат ,чртврто водителите на емисии посебно тие денски што се имам впечаток дека до сега никогаш не гледале фудбалски натпревар толку се нестручни што таа девојка ако знае која репрезентација во која боја на дресови игра јас глава си сечам ...пето се на се ТАПА тв .

Ај што сецкаше до сега ајде, ама сега па и се укочи скроз :/

Сакам да прашам како е по другиве градови, имате МТВ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom