Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ми се веруват, пошто конкуренцијата не е нешто подобра.Планираат ли телеком да ги зголемат овие 300гб месечно?
122/3, па 2 и ќе ти кажатИма ли некој појма кај се проверува месечниот остварен интернет? Цела страна им е хаос, мој профил, мој телеком, мој сервис а уствари ништо не е мое. САКАМ ДА СИ ПРОВЕРАМ ДО КАДЕ МИ Е ЛИМИТОТ глуп од 300 гб.......
Појди во салон. Агент дошол кај тебе и баш го боли за попуст. Важно му е да лапне бонус за склучен договор.Луѓе да ми помогнете/разјасните некои работи ако може.
Значи човек од Телеком ми дојде на врата, ми кажа имале попусти за оптички интернет и тие ствари. Му дадов број за да провери и да ми каже цената. Ми се јави, ми кажа дека со попуст може да ми го намали пакетот од 1099 на 799 денари (за пакетот со 600гб сообраќај, на страницата пакетот со овој сообраќај се вика Max Optic Start), денес ми го донесе и договорот на кој си пишува дека цената е 1099(цената на Max Optic Start),a дека пакетот е Max Optic Basic (им проверив на страната и пишува дека тој пакет е со 60гб сообраќај), на договорот има и анекс (го прашав човекот ми вика дека тоа е за попустот кој ми го обеќа, ама нигде нема спомнато за попуст од 300денари за договорот од 12 месеци), единствено за попуст ми е што ми кажа дека ме внесол во компјутерот и дека попустот ми важи. Дали некој друг има вака земено интернет, дали да му верувам на зборот дека имам попуст иако нема нигде наведено? ве молам помагајте, дека ова е предобро за да биде вистина, и некако страв ми е да потпишам договорот. фала однапред![]()
+1, обавезно.Појди во салон. Агент дошол кај тебе и баш го боли за попуст. Важно му е да лапне бонус за склучен договор.
122/3, па 2 и ќе ти кажат[DOUBLEPOST=1476880762][/DOUBLEPOST]
Појди во салон. Агент дошол кај тебе и баш го боли за попуст. Важно му е да лапне бонус за склучен договор.
https://moj.telekom.mk/mk/574/Paketi_i_uslugi122 pa 3 им е хаос исто. Идам 1 или кој таму број за „Самопомош“ и ме тера да го внесам фиксниот во формат „389“. Го пишав во сите можни формата, тетката-робот ми вели Ви благодариме на јавувањето, услугата е само за корисниците на Телеком. А јас сум нивни корисник цел живот.
Не постои опција да си го проверам лимитот. Ќе им одам у салон, друго решение нема
Исто е со мене, цела недела се бафтам и секако ме одјебуваат, веќе почнав да размислувам за друг провајдер.Пред 11 дена во еден од салоните поднесов Барање за да проверат дали воопшто можам да добијам оптика на моја адреса, иако веќе има на неколку места околу мене сепак да си прашам нели. Ги нема да ме контактираат, им пишав на ФБ и ми кажаа одговор ќе добијам денес ама и од тоа ништо. Ова е чисто подјебавање или тактизираат нешто, гледаат дали некој друг до/блиску мене би нарачал па да ми одговорат на многу едноставното прашање. Искуство ?
А дали според тебе е решение да пристапам кон склучување на договорот ? Или мислиш дека и тогаш би можел 3 месеци да ги чекам ? Верувам со договорот е уредено тоа прашање. Ќе им појдам во салон, прилично дрзок беше вработениот таму и тогаш, изгледа заедничко им е за цела фирма, ароганција и неспособност.Исто е со мене, цела недела се бафтам и секеко ме одјебуваат, веќе почнав да размислувам за друг провајдер.
Ако мислиш на тоа да склучиш договор за оптик а да не добиаш оптик нет... ми е ептен нонсенс. иначе и мене тоа ми го рекоа прво.А дали според тебе е решение да пристапам кон склучување на договорот ? Или мислиш дека и тогаш би можел 3 месеци да ги чекам ? Верувам со договорот е уредено тоа прашање. Ќе им појдам во салон, прилично дрзок беше вработениот таму и тогаш, изгледа заедничко им е за цела фирма, ароганција и неспособност.