Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој што му треба оптичка опрема? Имам уред за тертирање оптика Fluke па сакам да го дадам.
Може не е темава за тука...

Треба да пратам едно барање во телеком Тетово каде треба поточно да го пратам

Знае некој до кај се со оптикава во Тетово? И дали има оптички интернет на пакетот Магента 1 ?

Знае некој до кај се со оптикава во Тетово? И дали има оптички интернет на пакетот Магента 1 ?
За Тетово незнам но второто прашање да јас го користам пакетот Магенда 1 и имам оптички интернет но тоа во Скопје

Кај може да ја видам мапта за оптика до кај се ? Се утепав од барање никаде не можам да ја најдам.

Кај може да ја видам мапта за оптика до кај се ? Се утепав од барање никаде не можам да ја најдам.
Само во дел од Скопје има оптика до 2020 година е предвидена целосна покриеност на цела територија на Македонија

Само во дел од Скопје има оптика до 2020 година е предвидена целосна покриеност на цела територија на Македонија
Eдно време ја гледав таа мапа, сега не можам да ја најдам никако на интернет. На мапата колку што ме држи сеќавање видов дека има оптика во Тетово, Гостивар, Охрид и уште некој градови но многу малку покриеност.

Пред некој ден гледам кај мене од другата страна на двосмернава улица т.е на тротоарот нешто копаа и ставаа некој кабли па затоа решив да прашам тука во врска со оптиката.

Искрено бидејќи не се разбирам добро во овие работи не знам точно дали се работи тоа копање и местење кабли за оптички интернет.

Eдно време ја гледав таа мапа, сега не можам да ја најдам никако на интернет. На мапата колку што ме држи сеќавање видов дека има оптика во Тетово, Гостивар, Охрид и уште некој градови но многу малку покриеност.

Пред некој ден гледам кај мене од другата страна на двосмернава улица т.е на тротоарот нешто копаа и ставаа некој кабли па затоа решив да прашам тука во врска со оптиката.

Искрено бидејќи не се разбирам добро во овие работи не знам точно дали се работи тоа копање и местење кабли за оптички интернет.
Едноставно прашај ги мајсторите зашто копаат за кој оператор и ке го дознаеш одговорот а тоа 2020 е за сите оператори е предвидено сите надземни кабли и бандери да се спроведат подземно тоа важи и за ЕВН

??????????????????????????????????????????????????????
http://telekom.mk/optic-dostapnost-1176.nspx
На овој линк ја имаше таа мапа за достапност на оптиката али сега гледам ја тргнале.
Инаку мапата не беше абдејтувана од 2009-2010 година така да и да ја има достапна нема да ти заврши ништо работа :)

Вчера беа од т хоум да ја стават инсталацијата за оптички интернет и за ТВ. Мајка ми ми кажа дека за интернет они имаат само wireless.Е сега пошто ја сум на спрат, и имам десктоп PC, они и рекле дека ставиле кабел за до кај мене, и со кабел ќе имам,

Добро немаат ли модем овие од т хоум? Стабилен ли е wireless-ов?

Не ми е јасно како на толку големи сметки што не колат, за Оптика ми викаат дека нема покриеност во тој реон кај што живеам. Има еден интересен заеб, кабелот што го поставуваа поминува зад мојата ограда до патот со новиве мерања на парцели. И им викам да дојдат да си проверат пошто ограда ќе ставам. Телеком ми вика сепак дека е оптички кабелот, но немале услови да постават. И сеа шупрајме коа ќе ставам оградата, а ќе им мерам и 40 цм пошто на толку сум сопственик во длабина. Еден рез и чуда прави, па ќе тераме правда. :)

Вчера беа од т хоум да ја стават инсталацијата за оптички интернет и за ТВ. Мајка ми ми кажа дека за интернет они имаат само wireless.Е сега пошто ја сум на спрат, и имам десктоп PC, они и рекле дека ставиле кабел за до кај мене, и со кабел ќе имам,

Добро немаат ли модем овие од т хоум? Стабилен ли е wireless-ов?
Јас го користам веке 4 години Оптичкиот интернет со Хаваи рутер кој го даваат од Телеком има и бежичен и можност за кабел,до сега со рутерот немам проблем

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom