Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
некој има мука со оптикава во задно време ? кога отварам нов линк ( хром ) отвара празен прозор па поосле 20 секунди ја отвара страната ....

некој има мука со оптикава во задно време ? кога отварам нов линк ( хром ) отвара празен прозор па поосле 20 секунди ја отвара страната ....
Јас сменив ДНС и не се случува толку често ама пак некогаш знае да зеза

Другари, што се дешава со DNS-то на T-Mobile? Ужас невиден. Одма мењајте се на Google или било што друго, разлика се осеќа веднаш. Никогаш не било вака, дури ни со првиот интернет од 2GB што го имав.

Работи кај вас опцијата за електронско плакање ?

Јас сменив ДНС и не се случува толку често ама пак некогаш знае да зеза
до хромот е , со другите броусери не ми прави проблем

јас плаќав на 27-ми и неможев да платам,и платив на банкомат.после тоа го сменив розевото стикче и со него немам проблем.во банката ми рекоа дека имало некој проблем со системот а кога се јавив во централата во скопје се правеа на удрени,дека све е во ред а проблемот е моѓеби во гужвата

Ќе може некој ова да ми го објасни бидејќи не знам веќе што да правам.
eVndfGM.png
е моментално брзината со која симнувам. На YouTube или некои сајтови каде има онлајн филмови или стримање не е исто. Знае да закочи и да ти се смачи од тоа Buffering. На онлајн игри имам загуба на пакети и навистина голем пинг. Пред некое време постирав и еден член ми кажа да ги викнам и да го сменат рутерот. Од тогаш 2-3 пати дојдоа и пак е исто. Некое решение за ова? Истотака и на телефон знае да се гаси интернетот цело време. Тестирано со 6 телефони

Последно уредено:
техничарите во телеком ми се пријатели и во неврзан муабет ми кажаа дека кај секој корисник решението за некој проблем е различно.нема стандардно решение за ист проблем.а некогаш и самите незнаат што да прават со проблемот.

досадувај им иначе немаш друг излез

Едно прашање... имам од новите рутери ZTE ZVX10 конфигуриран со NOIP за DVR port forwarding. Ама кога ке ми ја сменат IP адресата... NOIP не ми ја апдејтира...
Дали има некое подесување или морам со клиентот да работам?

Причина ради која денеска планирам да се префрлан на ОНЕ.
Ти беше од Тетово мислам нема ли близоо или друг некој . Оне само зимај ако е со адсл немој да зимаш тоа со тањирот ужасно лош е.

Имал некој проблем на тхоме со хуавеи рутер да не може да форвардира порт 443? дома можам кај другар неможам....???

Ќе може некој ова да ми го објасни бидејќи не знам веќе што да правам.
eVndfGM.png
е моментално брзината со која симнувам. На YouTube или некои сајтови каде има онлајн филмови или стримање не е исто. Знае да закочи и да ти се смачи од тоа Buffering. На онлајн игри имам загуба на пакети и навистина голем пинг. Пред некое време постирав и еден член ми кажа да ги викнам и да го сменат рутерот. Од тогаш 2-3 пати дојдоа и пак е исто. Некое решение за ова? Истотака и на телефон знае да се гаси интернетот цело време. Тестирано со 6 телефони
Чисти cache на Firefox/Chrome од време на време ако ти се заглавува баферот на Youtube.

Веќе 2 дена вака ми прај;
Од време на време интернетот ми се исклучува (губи сигнал на компјутерот, а на рутеро се е нормално, ништо не се гаси.)
Исклучувањето трае 1 до 2 секунди и одма потоа се враќа, но додека играм на пример нешто ме исфрла од играта, зошто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom