Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
3853349893.png

@The Man
Или било кој
Линијата ми подржува 12 мб. Е сега мене ми се пуштени 10 но јас на спидтест добивам само 5,5 без разлика дали ресиверот е изгасен или запален( ова последниве три недели пред тоа со изгасен ресивер добивав 7,9-8 .Со ове од техничка подршка не можам да се разберам или не сакаат да ме разберат, беше екипа кај мене и од опрема и кабли се е во ред. Незнам ни јас а ни они кај е проблемот. Од техничка ми рекоа дека можат да ми пуштат максимални 12 но дека ќе имам дисконекции. Дали е ова вистина со дисконекциите и дали може некој да ми каже во што е проблемот со линијата што ми дава на тестирање само 5,5.

Attachments

• Speedport (1).jpg
    Speedport (1).jpg
    85,3 KB · Прегледи: 28
  • Speedport (2).jpg
    Speedport (2).jpg
    75,5 KB · Прегледи: 28
Последно уредено:
Веднаш пак екипа да ти излезе на терен и да ти пуштат брзина за која што плаќаш. Неможе да плаќаш 12мбпс а да добиваш на пола од тоа.. Ако пак ти изиграваат паметни преставка до АЕК па да ги расгледаат и нив малце што се работи.

Веднаш пак екипа да ти излезе на терен и да ти пуштат брзина за која што плаќаш. Неможе да плаќаш 12мбпс а да добиваш на пола од тоа.. Ако пак ти изиграваат паметни преставка до АЕК па да ги расгледаат и нив малце што се работи.
Ова за мене се однесува? Пошто читам доза на ироничност во постов (или сум грешка ):)да ти објаснам дека не барам 12 туку си ја барам брзината од 8 што ја имав до пред три недели. Они имаат пуштено 10 кој стигаат до кај мене до рутерот но јас добивам само 5,5

не бе каква иронија. јави им се и барај пак да ти испратат екипа и да утврдат зошто ги немаш 8-те мбпс + 4 за макств = 12мбпс. Сеа појасно ти е од каде 12 пишувам погоре.?

планираат ли бе овие да качат тоа пакетите или цел живот ке ограничуваат даунлоад

Од коа зедов Макс Тв оној 6 месеци бесплатно што го даваат, брзината на даунлоад ми се намали за 200 kbs, нормално е ова или?

телевизијата одзема дел од брзината,но за да не влијае тоа треба да се стави како што монтерите во жаргон го кажуваат `тапа`,т.е. ја ограничуваат брзината на стандардна бројка.иначе можи да се случи доколку се оди на сајт каде се бара голема брзина,таа да се добие на сметка на телевизијата која тогаш ќе сецка во емитувањето

телевизијата одзема дел од брзината,но за да не влијае тоа треба да се стави како што монтерите во жаргон го кажуваат `тапа`,т.е. ја ограничуваат брзината на стандардна бројка.иначе можи да се случи доколку се оди на сајт каде се бара голема брзина,таа да се добие на сметка на телевизијата која тогаш ќе сецка во емитувањето
Пoрaнo oвa гo немaше, сецкaњa, тaпa интернет, aмa вo пoследните месеци пa и гoдинa денa се пoлoши и пoлoши се Т, еве пример имaм 3 мaкс пaкет дo 12мб интернет, сo исклученa телевизијa, вaдaм oкoлу 5мб нa нет, сo вклученa oкoлу 2,5мб, a пaк aкo пуштaм и другиoт ресивер, нa кoлку пaѓa нетoт мoжеш дa зaмислиш? Нoн стoп им се јaвувaм, пoрaнo дoaѓaa пoсле ден/двa, сегa им требa 20 денa чoвече дa дoјдaт, све сменијa пaк истo. Кaтaстрoфa се мoментaлнo.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Големи дупки се у последно време, бев исклучен недела дена за сите платени сметки , се јавувам еден ден и ми викат 1028 денари рата за пц да платам, мене све платено, утре па звонам ми викат сметка од лани и треба 3500 да платам, на крај сметките немаа веза со исклучувањето.

И од некни се грешија. Иам пакет 800кбс, а коа симнував пред 2 недели, даунлоад стигаше и до 20 MB/s.

Големи дупки се у последно време, бев исклучен недела дена за сите платени сметки , се јавувам еден ден и ми викат 1028 денари рата за пц да платам, мене све платено, утре па звонам ми викат сметка од лани и треба 3500 да платам, на крај сметките немаа веза со исклучувањето.

И од некни се грешија. Иам пакет 800кбс, а коа симнував пред 2 недели, даунлоад стигаше и до 20 MB/s.
Ти од платата ќе платиш?

Имам проблем со максот, некој ако знае чаре. Во момент изгуби слика и пишува Недостапен кориснички број. Сите сметки се платени.

Некој со сличен проблем??

Имам проблем со максот, некој ако знае чаре. Во момент изгуби слика и пишува Недостапен кориснички број. Сите сметки се платени.

Некој со сличен проблем??
Пробај со ресетирање на рутерот и пријави им го ова на техничка служба

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom