Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Иако ми снема во момент кога ептен ми беше потребен.
Секогаш кога ќе снема нет ни се чини дека имаме да направиме нешто многу важно. Неколку пати ми се случило. ;)

Тука во право си, само што кај мене се работеше за работа, а не за Барса - Милан или така нешто. :D

Голем ташак ако снемало 1 сат во месецот, кој бил на нет пред 5-6 години знае дека ова беше секојдневна работа, среќни бевме ако врзевме 3 саати без да падне

Гледам на она на FB се напалиле сите за пола саат-саат што снемало нет, се случува. Што вика deXterche колку паѓало нет, ова ништо не е. Keep calm and jer* off!

Интернетот не се користи само за Facebook и форум, а и не сме пред шест години за да ни паѓа нетот. Плус не беше само тоа, немаше телевизија, фиксниот не работеше, немаше мрежа на мобилен, никогаш досега не се случило вакво нешто.

никогаш досега не се случило вакво нешто.
Кај мене дома се случило, што најверојатно бил изолиран случај а не масовен, ама верувам дека на сите им се случило.

И што ако паднал нетот и телевизијата на пола саат, опрема е, инсталации, електрика, од каде знаеме што се случило. И искрено за 30-тина минути поправка и враќање на системот е одлична ефикасност.

Пред ден-два, YouTube падна едно 15-тина минути! YouTube, Google човече. Те разбирам дека си исфрустриран ама не беше толку голем прекинот. Пред некој месец Телекабел не искина 5-6 саата, правеле надградба. :вонзем:

Плаќаме и сакаме услуга , и да плаќаме многуууууу . Утре ако се случи да закасниш да платиш сметка колку и да е оправдана мислиш ќе им биде гајле на нив што мука си имаш, не туку едноставно ќе те исклучат.

Еве еден пример, идам во салон чекам 1 саат и 30 минути за услуга од 1минути .. нив ама баш ги боли дали ќе чекаш уште 5 саата , битно на крај паричките да влезат во каса . Недозволиво е муштерија да чека 1 саат и 30 минути како корисник, и не зашто има 30000 корисници кој чекаат ред, туку зашто вработените се толку спремни , а за таква глупост во европска земји ISP-то плаќа пенали кон корисникот а не обратни. Се додека вака си се тапшаме по рамо , "ма ок е" , "не е многу", "има и полошо" и слично ќе не работат како бавча независно дали станува збор за т-хоум струја вода парно воздух .... мора да покажеш заби зашто корисникот е секогаш во право !!!

Го активирав ова HBO пакетов гага е сеа во тоа архивата имам НВО on demant е сеа таму има филмови серии дукументарци и пишува дека не се наплака за нив е сеа јас стално серииве ги гледам па да не ми наплатат после по 90 денари

Јао што читам, значи колку сте патетични... ќе се деси некој краток проблем у неколку месеци и одеднаш почнувате сите да се удирате у груди и да се тешите дека сте преминале на друг провајдер... OMG ВИ КАЖУВАВ ЈА КОЛКУ СЕ Т ХОУМ ФЕИЛ ЛЕЛЕ ТОПЧЕ СУПЕР ШТО СЕ ПРЕФРЛИВ.

Еден саат downtime и се буните. А што да кажам јас кога цела општина илинден пред половина година повеќе од 24 часа немаше ниту интернет, ниту телефон, ниту тв.

Имам приметено дека кога користам автоматски ДНС кои се од т-хоме, на ФБ сликите ми ги дава како broken image, а ако користам гоогле или опен ДНС, се е во ред. Кај некој друг да има ваков проблем???

Вака користам Т-хоме адсл неограничен пакет за интернет и имам ваерлес, но летоска ми фаќаше и на 15-17 метри сега само на 10 .. со ист модем чаре ?

Вака користам Т-хоме адсл неограничен пакет за интернет и имам ваерлес, но летоска ми фаќаше и на 15-17 метри сега само на 10 .. со ист модем чаре ?

Нема чаре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom