Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Отвори мозаик, после спортклуб почнуваат. Уефа_Канал именувани се кај мене али сликата е темна. Веројатно секој натпревар ќе се пренесува и бираш кој сакаш гледаш.

Немам Макств. :D

Епа време е да стаеш :) Само сигурно ќе има некоја финта од нив т.е пример само пакетот од 2500ден. да ги користи бесплатно ови поволности.

Епа време е да стаеш :) Само сигурно ќе има некоја финта од нив т.е пример само пакетот од 2500ден. да ги користи бесплатно ови поволности.

Види, сакам да ставам, ама телефон и интернет имам на ОНЕ. Сакам да земам 2Макс, ама не знам дали ќе може две телефонски линии(ОНЕ и Т-хоум) да функционираат на еден штекер, или ќе треба да бушам нова дупка и да поврзат они со централата, па така Оне да си има посебен штекер, а Т-хоум посебен. Дали знаеш дали можат двете линии да функционираат на еден штекер?
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:39 ---
ПС, не ми се даваат пенали за раскинување на договорот со ОНЕ. :D

незнам, јави се на 171 ќе ти кажат они.

Читав ја малце на www.maxtv.mk и негде видов дека не може да функционира со DSL линии од други оператори. Ќе се јавам на 171 и ќе прашам. :)

Имаше инфо за СК Прајм, и ако го пуштат нема да може да се гледа шпанска лига бидејќи лигата нема права да биде емитувана во Македонија. Е сега преговори има во тек да се легализира и тоа.
За Аренаспорт, можно е да се чека на Телма дали ќе ги откупи правата од Серија А или не.
А во мени-мозаик после спортклуб може да се видат 8 уефа затемнети канали.

office@sportklub.info
4:27 PM (7 minutes ago)
to me

Primera ce moci da se gleda samo preko nasih kanala I nikako drugacije. Mi smo mesecima unazad informisali sve (I javnost a I operatere u regionu) da cemo spanski fudbal prenositi na sk prime. jedino iz makedonije se niko nije javio. Mi smo u poslednjih 10 Dana u kontaktima sa dva operatera iz Makedonije I nadamo se da ce brzo odluciti. Sve je sada do njih
Sent from my BlackBerry® smartphone from Vodafone

office@sportklub.info
4:27 PM (7 minutes ago)
to me

Primera ce moci da se gleda samo preko nasih kanala I nikako drugacije. Mi smo mesecima unazad informisali sve (I javnost a I operatere u regionu) da cemo spanski fudbal prenositi na sk prime. jedino iz makedonije se niko nije javio. Mi smo u poslednjih 10 Dana u kontaktima sa dva operatera iz Makedonije I nadamo se da ce brzo odluciti. Sve je sada do njih
Sent from my BlackBerry® smartphone from Vodafone

Касниш, оваа вест уште од кога ја знаеме. :sleep:

Види, сакам да ставам, ама телефон и интернет имам на ОНЕ. Сакам да земам 2Макс, ама не знам дали ќе може две телефонски линии(ОНЕ и Т-хоум) да функционираат на еден штекер, или ќе треба да бушам нова дупка и да поврзат они со централата, па така Оне да си има посебен штекер, а Т-хоум посебен. Дали знаеш дали можат двете линии да функционираат на еден штекер?
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:39 ---
ПС, не ми се даваат пенали за раскинување на договорот со ОНЕ. :D
Линијата од ОНЕ ти иде до централа на ОНЕ (изнајмена од Т-хоме).
Линијата од Т-хоме треба да си иде до централа на Т-хоме. Никако не е можно а и несмее да се врзат тие две линии во една.
Ти треба нова парица од Т-хоме, а дали ќе ти доаѓа до еден дупли штекер покрај линијата од ОНЕ или ќе ти виси некаде во соба си е твој избор.

Линијата од ОНЕ ти иде до централа на ОНЕ (изнајмена од Т-хоме).
Линијата од Т-хоме треба да си иде до централа на Т-хоме. Никако не е можно а и несмее да се врзат тие две линии во една.
Ти треба нова парица од Т-хоме, а дали ќе ти доаѓа до еден дупли штекер покрај линијата од ОНЕ или ќе ти виси некаде во соба си е твој избор.

Зафркнато е, а и тоа не би функционирало како што треба. ;)

Зафркнато е, а и тоа не би функционирало како што треба. ;)
Зашто мислиш дека нема да функционира?Јас имав две телефонски линии една на телеком и една од Оне (две посебни линии)се додека не се откажав од телеком. а еве и деновиве ке имам повторно две се додека не ги откачам Оне на 15 септември поради мене познати причини

Дали се доплаќаат каналите на кој даваат лига на шампиони и колку пари е ако се наплаќаат?

Дали се доплаќаат каналите на кој даваат лига на шампиони и колку пари е ако се наплаќаат?

Моментално не се доплаќа ништо, за понатмау којзнае, сигурно ќе извадат некаква претплата :)
Инаку, освен на тв, овие канали можеш да ги следиш и на web.maxtv.mk. Оди на moj.telekom.mk, креирај акаунт и следи ги упатствата.

За овие 2 месеци не се наплаќаат, само регистрирај се ако си корисник на MaxTV и гледај. После 2 месеци не знам што планираат, останува да видиме.

За овие 2 месеци не се наплаќаат, само регистрирај се ако си корисник на MaxTV и гледај. После 2 месеци не знам што планираат, останува да видиме.
кај да се регистрирам за да гледам???

кај да се регистрирам за да гледам???

web.MaxTV.mk

Пријави се со твојот стандарден user name/password што го користиш за проверка на сметката во Мој Телеком.

Еве што пишува на страницата:
Пристапот до оваа страница е овозможен само за интернет корисници од Р. Македонија. За да ги следите преносите мора да се најавите со Вашите Мој Телеком корисничко име и лозинка. Само корисници на Македонски Телеком може да регистрираат Мој Телеком профил и да ги следат натпреварите.
Доколку пристапувате од Р. Македонија, а не можете да го следите преносот, испратете ја вашата IP адреса и детален опис на проблемот на support@t-home.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom