Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Отвори мозаик, после спортклуб почнуваат. Уефа_Канал именувани се кај мене али сликата е темна. Веројатно секој натпревар ќе се пренесува и бираш кој сакаш гледаш.
Немам Макств. :D

Член од
16 август 2007
Мислења
1.933
Поени од реакции
1.673
Епа време е да стаеш :) Само сигурно ќе има некоја финта од нив т.е пример само пакетот од 2500ден. да ги користи бесплатно ови поволности.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Епа време е да стаеш :) Само сигурно ќе има некоја финта од нив т.е пример само пакетот од 2500ден. да ги користи бесплатно ови поволности.
Види, сакам да ставам, ама телефон и интернет имам на ОНЕ. Сакам да земам 2Макс, ама не знам дали ќе може две телефонски линии(ОНЕ и Т-хоум) да функционираат на еден штекер, или ќе треба да бушам нова дупка и да поврзат они со централата, па така Оне да си има посебен штекер, а Т-хоум посебен. Дали знаеш дали можат двете линии да функционираат на еден штекер?
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:39 ---
ПС, не ми се даваат пенали за раскинување на договорот со ОНЕ. :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
незнам, јави се на 171 ќе ти кажат они.
Читав ја малце на www.maxtv.mk и негде видов дека не може да функционира со DSL линии од други оператори. Ќе се јавам на 171 и ќе прашам. :)

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Имаше инфо за СК Прајм, и ако го пуштат нема да може да се гледа шпанска лига бидејќи лигата нема права да биде емитувана во Македонија. Е сега преговори има во тек да се легализира и тоа.
За Аренаспорт, можно е да се чека на Телма дали ќе ги откупи правата од Серија А или не.
А во мени-мозаик после спортклуб може да се видат 8 уефа затемнети канали.
office@sportklub.info
4:27 PM (7 minutes ago)
to me

Primera ce moci da se gleda samo preko nasih kanala I nikako drugacije. Mi smo mesecima unazad informisali sve (I javnost a I operatere u regionu) da cemo spanski fudbal prenositi na sk prime. jedino iz makedonije se niko nije javio. Mi smo u poslednjih 10 Dana u kontaktima sa dva operatera iz Makedonije I nadamo se da ce brzo odluciti. Sve je sada do njih
Sent from my BlackBerry® smartphone from Vodafone

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
office@sportklub.info
4:27 PM (7 minutes ago)
to me

Primera ce moci da se gleda samo preko nasih kanala I nikako drugacije. Mi smo mesecima unazad informisali sve (I javnost a I operatere u regionu) da cemo spanski fudbal prenositi na sk prime. jedino iz makedonije se niko nije javio. Mi smo u poslednjih 10 Dana u kontaktima sa dva operatera iz Makedonije I nadamo se da ce brzo odluciti. Sve je sada do njih
Sent from my BlackBerry® smartphone from Vodafone
Касниш, оваа вест уште од кога ја знаеме. :sleep:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Види, сакам да ставам, ама телефон и интернет имам на ОНЕ. Сакам да земам 2Макс, ама не знам дали ќе може две телефонски линии(ОНЕ и Т-хоум) да функционираат на еден штекер, или ќе треба да бушам нова дупка и да поврзат они со централата, па така Оне да си има посебен штекер, а Т-хоум посебен. Дали знаеш дали можат двете линии да функционираат на еден штекер?
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:39 ---
ПС, не ми се даваат пенали за раскинување на договорот со ОНЕ. :D
Линијата од ОНЕ ти иде до централа на ОНЕ (изнајмена од Т-хоме).
Линијата од Т-хоме треба да си иде до централа на Т-хоме. Никако не е можно а и несмее да се врзат тие две линии во една.
Ти треба нова парица од Т-хоме, а дали ќе ти доаѓа до еден дупли штекер покрај линијата од ОНЕ или ќе ти виси некаде во соба си е твој избор.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Линијата од ОНЕ ти иде до централа на ОНЕ (изнајмена од Т-хоме).
Линијата од Т-хоме треба да си иде до централа на Т-хоме. Никако не е можно а и несмее да се врзат тие две линии во една.
Ти треба нова парица од Т-хоме, а дали ќе ти доаѓа до еден дупли штекер покрај линијата од ОНЕ или ќе ти виси некаде во соба си е твој избор.
Зафркнато е, а и тоа не би функционирало како што треба. ;)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
Зафркнато е, а и тоа не би функционирало како што треба. ;)
Зашто мислиш дека нема да функционира?Јас имав две телефонски линии една на телеком и една од Оне (две посебни линии)се додека не се откажав од телеком. а еве и деновиве ке имам повторно две се додека не ги откачам Оне на 15 септември поради мене познати причини

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.322
Поени од реакции
5.359
Дали се доплаќаат каналите на кој даваат лига на шампиони и колку пари е ако се наплаќаат?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дали се доплаќаат каналите на кој даваат лига на шампиони и колку пари е ако се наплаќаат?
Моментално не се доплаќа ништо, за понатмау којзнае, сигурно ќе извадат некаква претплата :)
Инаку, освен на тв, овие канали можеш да ги следиш и на web.maxtv.mk. Оди на moj.telekom.mk, креирај акаунт и следи ги упатствата.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
За овие 2 месеци не се наплаќаат, само регистрирај се ако си корисник на MaxTV и гледај. После 2 месеци не знам што планираат, останува да видиме.

Q

qazwsxedc

Гостин
За овие 2 месеци не се наплаќаат, само регистрирај се ако си корисник на MaxTV и гледај. После 2 месеци не знам што планираат, останува да видиме.
кај да се регистрирам за да гледам???

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
кај да се регистрирам за да гледам???
web.MaxTV.mk

Пријави се со твојот стандарден user name/password што го користиш за проверка на сметката во Мој Телеком.

Еве што пишува на страницата:
Пристапот до оваа страница е овозможен само за интернет корисници од Р. Македонија. За да ги следите преносите мора да се најавите со Вашите Мој Телеком корисничко име и лозинка. Само корисници на Македонски Телеком може да регистрираат Мој Телеком профил и да ги следат натпреварите.
Доколку пристапувате од Р. Македонија, а не можете да го следите преносот, испратете ја вашата IP адреса и детален опис на проблемот на support@t-home.mk

Kajgana Shop

На врв Bottom