Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Па и мене ова ме чуди, значи не е можно волку да имам истрошено, поготово што не сум симињал ништо. А и ова глеам не им се аптејтира на време, мене ми покажува статус последно аптејтиран од 2 саат синоќа.

заклучно со 03.04.2012 02:16:
Сообраќај ( upload + download ): 6175,88 MB

Сообраќај ( upload + download ): 13923,28 MB
Кај мене пресметките си се таманка...
Vcdrp.jpg

Ова е околу 10 гига + сигурно гига/гига и пол аплоуд + јутјуб... тоВа е.

Мерачот им е заглавен од вчера 03.04.2012 00:06 часот не дава колку се потрошиле сообраќај.

Топ, нека седи така заглавен до крај на месец, ќе напраиме по 1 тера :D

И неколку дена да не покажува точно, на крај пак ќе ти пресмета колку си потрошил... нема бегање :(

И неколку дена да не покажува точно, на крај пак ќе ти пресмета колку си потрошил... нема бегање :(

Па шо ако ми пресмета коа више ќе биде крај на месец а ја ќе иам напраено над 30 гига :).

Дивиденда за 2011 година 100 милиони евра . бааги овци истрижале 2011 :D

Како не им е срам од олку напатен народ да испумпаат толкава сума на пари. Ај овие маџариве се приватњаци ама владава бе...:tapp: од бензин, алкохол и цигари акцизи + 18%ддв. И пак сме у криза:facepalm:
--- надополнето: 5 април 2012 во 02:54 ---
Копиљаањава од тхоум изгледа не пљачка, не е можно за 4 дена да сум потрошил над 3 гига, листам форум, портали, понекое клипче на ју-тјуб и то е се. ме крадат гробот да им го е*ам!!!
заклучно со 04.04.2012 12:00:
Сообраќај ( upload + download ): 3259,72 MB

Kakov lopovluk strasno

Do 03.04.2012 09:53:
Сообраќај ( upload + download ): 12504,07 MB
Posle toa imav downloadiran eden film od 3gb i nekoj upload do 4gb
I sea 04.04.2012 18:06:
Сообраќај ( upload + download ): 25829,52 MB
I nekoj ce se javi na forumov i ce gi brani, ce rece ne e mozno tie da kradat. Toj so gi brani sigurno raboti za niv. :P Sramota

Кај мене е ок најверојатно :D
Сообраќај ( upload + download ): 2174,43 MB

Вкупен остварен сообраќај 2174,43 MB

Веќе заклучивме дека нешто не е во ред неколку поста поназад, кај некои членови има ненормално зголемен сообраќај, кај мене бројачот беше заглавен на 6 гига, сеа се одглавил и заклучно со вчера на полноќ ми вика дека иам напраено 15 гига! А редовно секој месец 15 гига достигнувам негде на 15ти-16ти во месецот, значи нема теорија за пет дена само сурфање по форуми и по некое клипче на ЈуТјуб со 360p да напраам 15 ГИГА! Друг пат и филмови сум глеал па не сум напраил волкав сообраќај :mad:

Веќе заклучивме дека нешто не е во ред неколку поста поназад, кај некои членови има ненормално зголемен сообраќај, кај мене бројачот беше заглавен на 6 гига, сеа се одглавил и заклучно со вчера на полноќ ми вика дека иам напраено 15 гига! А редовно секој месец 15 гига достигнувам негде на 15ти-16ти во месецот, значи нема теорија за пет дена само сурфање по форуми и по некое клипче на ЈуТјуб со 360p да напраам 15 ГИГА! Друг пат и филмови сум глеал па не сум напраил волкав сообраќај :mad:

http://codebox.org.uk/pages/bitmeter2

Симни инсталирај ... нема којзнае каков скин ама до бит ќе ти покаже што и колку имаш потрошено за секој ден од месецот посебно .

Не ви крадат бе луѓе, сватете дека 30 ГБ се премалце па дури и за Форум и ФБ, а не камоли да изгледате клипче на youtube или да симнете некој филм.

А дали автоматски продолжуваат договор овие? Нели имаше нешто треба да те прашаат 10 дена пред истек на договор? Мене на 8ми ми истекува а не ми се јавиле.

Не ти продолжуваат автоматски, но нема да ти ја скинат услугата. Одкога ќе ти заврши договорот услугата ти се продолжува автоматски месец за месец со тоа што можеш кога сакаш да ја прекинеш услугата и да смениш провајдер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom