Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Овие од т-хоум се скржавци не даваат ниту лимити ниту спуштаат цени - Ама тоа е скржавците си губат по неколку 20-30 клиенти во месецот... Сите што се овде се за лимити и брзини поголеми и секако цените подолу ама изгледа никој не ги чита пораките од тие што напишале...

Gledav film od 2h 30 min online , dali e mozno da sum potrosil
Сообраќај ( upload + download ): 3802,78 MB

:eek::eek::eek:
Не. Колку што јас знам, стримовиве не се повеќе од 700 мега/1.4 гига... така да ова ти е и од друго. 30 гб се малце, одамна :D

Памтам кога прват ставив итнернет имав пакет од 515 МБ интернет сообраќај.А денед се чудам што ли сум правел тогаш на интернет,ако денеска 30 ГБ малце ми се.

Јас го користев пакетот од 250 гига али не стигнуваше, затоа Близууу аздисувам :)

zJdU0.png

Gledav film od 2h 30 min online , dali e mozno da sum potrosil
Сообраќај ( upload + download ): 3802,78 MB

:eek::eek::eek:
Секој online филм тие е 700-1000 МБ.Но покрај филмот можеби си приметил има банери или мини клипови кои постојано се превчитуваат и со тоа страната прави поголем трансфер а поголем трансфер значи повеќе пари за сопственикот.Доколку сакаш да гледаш филм инсталирај Firefox и инсталирај му Video DownloadHelper симни го филмот и уживај :)

Znaci 30GB stanaa nisto , mora da zgolemat GB ili da se prefrlam na pogolem paket , ne se izdrzuva ova (n)
Не знам што сеуште патите со телеком. Па ако нема други сигурно имаш друга можност Оне кој е многу поефтин и имаш 400гб. Кај нас во Куманово има едно 5 оператори: К-Нет, Оптикал-Нет, Мултимедиа-нет, Телеком, Оне, Близу и уште некои, врие по градот од фирми и нивни автомобили фрчат натаму наваму по цел ден. Секој веќе нуди ефтин интернет и полно гб.
Јас еден месец исцепив во мултимедиа нет и немам замерки, симнав 50-60гб, качив 20-30гб а имам севкупно по 300гб месечно. Бегајте од телеком, немаат памет тие да покачат нешто, нека си цркнат со тие нивни мизерни ограничувања.

на филмовизија ги ѕирнав вчера, 300mb се :)
али ај да не забегувам(е)

T-Home секогаш ќе си ги гледа големите фирми бидејќи тие и се најголемите клиенти.Тие корисници што до сега ги изгубиле не се во голем број и не се загрижени.Нешто ќе се смени само во моментот кога ќе изгубат неколку проценти како во мобилната технологија.Кога го објави АЕК кварталот дека Т-Мобиле изгуби а ВИП ги доби корисниците тогаш почнаа да прават промоции кои сега им се актуелни.Затоа мој совет одете си на други оператори Т-Хоме не верувам во скоро време да покаже "Едноставно поблиски"

Чим обично тие бараат тие се, за да го продолжам договорот ме бараат сто посто, ама нека цицет не го чепкам на неопределено ќе му го остам и ќе чекам добра понуда од другиве оператори :).

Обврзи се 1 година и ќе излезит нешо после ќе се чудиш како да го раскиниш договот, ќе требат пенали да плаќаш. :D Додуша ако го одбраниш пеналот се спасвиш :P

Sve ime dobro i brzinata i ne paga netot, ama sto e malce 30 giga malce e

Барем едно 50 гига нека пуштат, 30 гига беа доста пред 2 години, ама повеќе не :)

Имаат некој проблем со системот дефинитивно се регистрира неточен остварен сообраќај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom