Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Викаат има. мене коа ми се јавија да ме убедуваат да го стаам оптикот, типот ми викаше ХД канали со висока резолуција демек имале.
Истото ова го пишуе и на плакатите кои ги лепат по влезовите за да известат дека оптикот е достапен и таму, односно во тие згради и слично

koga mene mi mestea MaxTV mi rekoa deka uste nema HD kanali i deka poradi toa nema nikakva potreba da go priklucuvam televizorot so receiver-ot preku HDMI. ti kade si cul deka ima HD kanali?

mislam deka koga ke pocne HD ke ima asalna kampanja zatoa sto sepak toa ke bide prv pat HD TV kaj nas ... i togas veruvam deka i da nejkes ke doznaes koi se kanalite

http://t-home.mk/mk/?z=1235

Арно ама... :)

не сум приметил ... ама прави сте така си пише, канали со висока резолуција HD.
е ајде сега кој ќе ги најде нек пише кај се

So kevie takva tv gluposti.Zemete si dreambox imate upatstvo za sheringot i ke gledate mnogu poveke kanali sto nudat ovie(ustvari niso ne nudat)

Цени на Оптикот кај источен сосед.

или 900 денари првиот, Up, down 50mbps
1200денари вториот и Up, down 70mbps
1900 денари третион. Up, down 100mbps
Па на шо личи ова со цениве кај нас?

Како надоврзување кон најголемот оператор во земјата и цените за интернет услугите една вест.
---------
Македонија со најскап интернет на Балканот

Од балканските земји Македонија има поефтин интернет само од Албанија, покажува истражувањето на Интернационалната Телекомуникациска Унија (ITU). Тоа што е позитивно е што за интернет во 2009 година плаќаме помалку одошто сме плаќање во 2008 година. „Поефтините цени можат да го зголемат интернет пристапот и користењето, а високиот развој на ИКТ може да ги намали цените, според економската скала. Зголемената либерализација на пазарот и конкурентноста води кон поефтини цени што води кон поразвиена информатичко-комуникациска технологија.“ пишува во извештајот на ITU.
Според развојот Македонија се најде на 51-то место на ИКТ развојот, што е напредок од 63-то место во 2007 година. Најголемиот развој се уште доаѓа од мобилната технологија.
„Македонија беше многу активна во промовирање на аспектите на информатичкото општество.“ пишува во посебниот дел (box2.6) од извештајот посветен на Македонија во кој се наведува дека владате инвестирала во „ИТ културата“ нудејќи стипендии за талентирани студенти и бесплатни интернет клубови. Според извештајот „Measuring the Information Society 2010“ најголем пад на цените ширум светот забележува широкопојасниот интернет, кој станува се подостапен и за не-толку развиените земји, но сепак цените сé се уште скапи во споредба со мобилните или фиксната телефонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom