Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ерво ај кажи нешто подетално, мене више цела година ми е тамо паметот.

Иначе ако разберем и ја ќе пишем овде.

На Call and Surf ако се надмине лимитот се наплаќа нешто ?

У пм! Кога ќе ми звони некој на телефон ми се гаси нетот..а нетот не смее да ми се гаси.Може некако да се среди да не се гаси?Или да го фрлам телефонов?

види дали правилно ги имаш поврзано телефонот и модемот/рутерот?

У пм! Кога ќе ми звони некој на телефон ми се гаси нетот..а нетот не смее да ми се гаси.Може некако да се среди да не се гаси?Или да го фрлам телефонов?

Не го врзувај телефонот со рутерот што ти го дадоа. Врзи го директ на сплитерот што ти искача од штекер.

Океј е сеа.
Фала.

Али јави им се кажи им дека ти е врзан директно телефонот, пошто кај мене исто на идентификатор не ги покажуваше броевите па го врзав директ ама ми кажаа да почекам еден ден да средиле нешто да се рачунаат бесплатните минути...

За сите тие што се од Тетово, околу оптикава разбрав дека Септември ќе почнеле да ја ставаат кај нас.

Некој ако знае да ми каже дифолт пасворд на SpeedPord W503V рутерот што го даваат.

Сум заборавил да пишам, за ви-фи дифолт пасворд.

на почетното мени имаш WLAN и ти кажвит дали имат некој вклучено на мрежа или не, пример enabled, secured, 1 WLAN station registered клик на WLAN и после од лева страна на security и ја внесвиш новата лозинка или ја гледаш постојната лозинка која е, иначе дефолт IP на спидпортот е 192.168.178.1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom