Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
да, за сите (MaxADSL 25, C&S Comfort, 3Max Comfrot) од 25 на 30гб само што треба да се јавиш на 171 и да го продолжиш договорот за да ти го покачат лимитот.

пред некој ден потпишав договор... кај и да е,треба да ми се јават за опремата да ја зеам или сами си доаѓаат???

порачав пакет 3мах со 25гб... 30гб ке имам или? или да се јавам да си прашам...

пред некој ден потпишав договор... кај и да е,треба да ми се јават за опремата да ја зеам или сами си доаѓаат???

порачав пакет 3мах со 25гб... 30гб ке имам или? или да се јавам да си прашам...

па би требало 30гб да имаш (официјално од 1ви март стартуваа новите пакети), а за опремата ќе ти се јават да си ја подигнеш доколку ти е со самоинсталација во договорот, во спротивно ќе дојдат они да ти ја инсталираат.

па би требало 30гб да имаш (официјално од 1ви март стартуваа новите пакети), а за опремата ќе ти се јават да си ја подигнеш доколку ти е со самоинсталација во договорот, во спротивно ќе дојдат они да ти ја инсталираат.

За макств-то нема самоинсталација, они ке дојдат и ке намонтираат и ке земат 1500ден. :)

dacko moze nekoj screenshot so ima call and surf confort + da mi napravi od speedtest potocno me interesira dali na nekoj mu izvadilo bas 10mpbs na speed test mene max mi vadi 8.7 mpbs

dacko moze nekoj screenshot so ima call and surf confort + da mi napravi od speedtest potocno me interesira dali na nekoj mu izvadilo bas 10mpbs na speed test mene max mi vadi 8.7 mpbs

На 192.168.1.254, во DSL Connection провери колкава ти е брзината. Инаку секој корисник добива 85%-90% од максималната брзина заради overhead.
На кратко, таман брзина имаш. :)

Ми прави Network cable unplugged на секоја минута и ми се рестартира интернетот.Не е до модемот,не е до кабелот.Да не знае некој што *** му е?
Неколку месеци ми праи вака,сто пати им се јавив на тие од АДСЛ,ми викаат праи ова,праи она ама џабе,пак исто.Anyone?

Ми прави Network cable unplugged на секоја минута и ми се рестартира интернетот.Не е до модемот,не е до кабелот.Да не знае некој што *** му е?
Неколку месеци ми праи вака,сто пати им се јавив на тие од АДСЛ,ми викаат праи ова,праи она ама џабе,пак исто.Anyone?
stavi ja mreznata na 10mbit half duplex.
ali ako imas od onie starite modemi adsl samo so 4 lambi moze i da e do modemot oti na site pocnaa da im se rasipuvaat.
adsl2+ so tri lambi bozem poarni bile , ali ke vidime za godina dve.

Лимитот автоматски е сменет кај сите пакети или треба да се обнови договорот ?

Треба да се обнови договорот.

Имам уште неколку месеци и сакам да го раскинам договорот... (Call & Surf Comfort +)

Колку треба да платам за раскинување на договорот?

Имам уште неколку месеци и сакам да го раскинам договорот... (Call & Surf Comfort +)

Колку треба да платам за раскинување на договорот?

Ako imas uste malku nema da ti se isplati, se plakja razlikata pomegju cenata za dogovor na 1god i neopredeleno vreme ama za tie meseci za koi go IMAS koristeno paketov ne za tie malce meseci sto ti ostanuvaat.Znaci ako si go koristel 8 meseci za 8 meseci ke ja platis razlikata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom