- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 8.785
- Поени од реакции
- 1.556
Јас неам лимит од пред 4-5 дена и мака мачам.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брзината ми беше поконстантна со АДЛС, а мислев дека ќе биде спротивно. Зашто?
Па ваљда е така, али мене тоа не ме интересира. Кога знаеја да се јавуваат на телефон и да напињаат за оптички, си реков се е ок нема ни да паѓа ни бутур, пошто на крајот на краиштата побитно ми е да имам интернет од 10Мбит ама да го имам, одколку од 40 (25 мах реални) али кога го има кога го нема. Нели е така?
Да не читам другиве страни, го бива или не?
Очекувам одговор од некој корисник.
Баш, како што кажа и Bidikov, тоа се детски болести кои што мора да се прележат.
Незнам што разбираш под константна ? Ако мислиш дека во секое време ќе ја имаш максималната брзина на сите можни начини, тоа неможе ниеден интернет провајдер да ти го гарантира од проста причина што за брзина на пристап до податоци играат улога еден куп фактори.
Да не читам другиве страни, го бива или не?
Ептен е тапа последниве 2-3 дена, како е кај другите?
Кај мене е тапа више 1 месец![]()
Искусните компании навреме реагираат и болестите ги лекуваат како што треба а некои и превентивно се вакцинираат па се поуспешни од другите крш компанииБаш, како што кажа и Bidikov, тоа се детски болести кои што мора да се прележат.
Бидејќи оптиката сега се мести повеќе е од нормално дека додека не се стабилизира делумно варијации во брзината ќе има бидејќи таа мрежа е покомпилицирано од што ние мислиме.И на самиот сајт е истакнато дека се обидуваат да ја овозможат максимално достапната брзина а потоа коа ќе се среди ќе биде онолку колку што требаНезнам што разбираш под константна ? Ако мислиш дека во секое време ќе ја имаш максималната брзина на сите можни начини, тоа неможе ниеден интернет провајдер да ти го гарантира од проста причина што за брзина на пристап до податоци играат улога еден куп фактори.
Може да ти гарантираат минимум одреден процент на up-time односно без прекин, за такво нешто ти е поголема веројатноста да ти гарантира, отколку минимална брзина.
Секако дека се исплати.Отичката мрежа не е толку осетлива како коаксијалната мрежа или слично.Откако технички Т-Хоме ќе се средат варијации на брзината и ќе нема,ќе може да превземате содржини,да оставарите видео повици и други работи истовремено.Кој не го сака тоа?Брзините што сега ги имаме и оптиката што технички ги нуди се "breakthrought".Да не читам другиве страни, го бива или не?
Покривањето е минимално ама се прават листи каде има најмногу заинтересирани таму и ќе се шират прво.Инаку можам да кажам дека има раздвижување по повеќе градови по Македонија за оптиката и работат на тоаДостапноста на мрежата е минимална (неколку реони) во Скопје.
Го сфаќам тоа, али по некој логика тие девијации треба да се отстранат во време на тест периодот кои вклучува само нивни вработени. Пошто и јас кога им ја плаќам сметката им ја плаќам до денар, а не 20-50 денари помалце.
Не ми е целта да се расправам со никого на форумов, само сакам други да не се заебат како мене.
Под константна разбирам како што цело време со АДСЛ имав 8,5 мбпс, и не варираше. Сабајле беше 22мбит, а сега е 7. Па нели оптикава е чудо, незнам зашто не ми е константа брзината. Ако не е така или ја сум глуп и неинформиран, или они се идиоти. Ќе да е второто.
А друг муабет е техничката подршка што иде на терен, господата работат 9-5 пон-пет. Ко у другото време да нема заебанции што треба да се поправат. Да немав нет од петокот ко што се затера се до пон ќе летаа тужби, па да видиме дали после тоа ќе се понашаат ко шерифи за мои пари.
Јас од средата имам, и во средата, петокот и саботата немав по еден саат + брзината варира од 4 до 25 мбпс а треба да иде 40.
Како е можно порано праев 2-3 гига месечно, а сеа, со скоро исто користење, да не ми стигаат 10 гига?!:kesa: ... и зашто во јануари го продолжив договорот?!:nerv:
Како е можно порано праев 2-3 гига месечно, а сеа, со скоро исто користење, да не ми стигаат 10 гига?!:kesa: ... и зашто во јануари го продолжив договорот?!:nerv: