Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се отвараат други страни освен тие што се хостирани во Македонија. Само кај мене е проблемов, или?

И кај мене е истиот проблем веќе некој саат. Не е дека секогаш не се отвараат, само ко да има загуба на пакети па мора неколку пати да се обидеш.

овие од телеком ептен се зафатени сега, ама да не се секираат јас го имам целото време на овој свет :pos2::pos2::pos2::pos2:

Изгледа поголем е проблемов. Времето на чекање е подолго од 2 минути. Статус бизи, днс сервери капут :tv:

Да, и кај мене нејќе да упали ни мсн ни ништо.. Ниедна програма што треба нет за да се упали не ја отвара....Вика Your DNS is unable to resolve IP-adresses...Кајганава едвај ја отвара..И шо е работава?

јас имам скајп бе само.. бавчите кој ќе ми ги обере :pos:
субвенции ќе им барам :pos:

Ставете ги овие DNS сервери на мрежната и ќе немате гајле
208.67.222.222
208.67.220.220

Бат, јави се на 0800 12345 и кажи им ја лозинката да ти посеат зелка :tv:

јас имав среќа да се се слушнам со 0800 ми рекоја дека проблемот бил од нив и дека за полсат ќе се средел проблемот :drk:

Затоа ме дупи мене интернетов.16 саата ми отвара форумов.Фала на инфо.

Се оправи изгледа.

Инаку, страшно смешно ми е кога ќе ти паднат DNS серверите. Не за друго, туку DNS серверите (затоа се бараат 2 најмалку) се замислени да се на сосем различни системи, на сосем различни локации, бла бла. А не 4 на еден систем да плеснеш и после сите 4 наеднаш да ти паднат.

Ставете ги овие DNS сервери на мрежната и ќе немате гајле
208.67.222.222
208.67.220.220

Бат, јави се на 0800 12345 и кажи им ја лозинката да ти посеат зелка :tv:

Ова од кој ракав го извади:smir: добро е работи....фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom