Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
И за тие пакети ја користат финтата ДО. Мамата хохштаплерска, не можат ни 8 Mbps да ГАРАНТИРААТ а бараат уште само 200 денари за ДО 20 Mbps.
The Man, 10Mbps скоро никаде не држи. 20 е сон што нема да се оствари наскоро. Барем не за само 200 денари. Очаен обид им е само да присоберат уште некој денар од народов напатен, услуга таква не можат да дадат. Ако можат нека бришат тоа до. Барем од пакетите со 8-10 Mbps.

Јас 4 дена бев со 10/1 конфиг, а 6-7 месеци со 8/1 и супер беше. На 300м растојание од локалната пошта сум. Не ме прашувај зошто имав такви брзини, нејќев да им се јавам и да се бунам заради тоа што немав 6, туку имав повеќе. :)

Кај мене држи 10 без проблем

426860388.png

426862334.png

426863031.png

Spored mene ne e problemot sto zgolemija brzini a ne se tolkavi brzinite tuku po nadminuvanjeto na limitite od 10GB i 25GB namaluvaat na 64kb/s.Sto se odnesuva do mene podobro e da mi dade brzina do 2mb a da ne mi namaluva brzina voopsto bez razlika kolku sum spustil ili neka mi namali do 256kb/s kako kaj kabelskite operatori otkolku da mi dade 6mb/s a posle 10gb da mi spusti na 64kb/s.

Da prasam nekoj od 3max korisnicite, dali do sega mu namalile brzina po nadminuvanjeto na limitot?

Mislam deka na nikoj ne mu namalile i samo ni pravat finti deka meracite im kasnat.

Zosto?

Fakt e deka so isklucen receiver imas pogolema brzina.

E sega ne mi e jasno kako ke namalat na 64/64, posto odma bi imale problemi so televizijata.
Ne vikam deka ne e mozno da namalat brzini na 64 i televizijata da funkcionira besprekorno, no mislam deka tie toa ne go mozat i zatoa na nikoj ne mu namalile od brzinata.

Bi sakal da slusnam vase mislenje za ova.

И сам велиш дека можно е тоа.
Телевизијата и VoIP-от не одат преку интернет туку одат преку локална мрежа со телеком.
Инаку јас имам Comfort+ со неограничен интернет со звездичка ама никако да го надминам лимитот да видам дали стварно ќе ме стават на 64/64. Минатиот месец бев многу блиску (околу 130 гига) ама ништо од тој бизнис. Ќе видиме месецов.

И за тие пакети ја користат финтата ДО. Мамата хохштаплерска, не можат ни 8 Mbps да ГАРАНТИРААТ а бараат уште само 200 денари за ДО 20 Mbps.
The Man, 10Mbps скоро никаде не држи. 20 е сон што нема да се оствари наскоро. Барем не за само 200 денари. Очаен обид им е само да присоберат уште некој денар од народов напатен, услуга таква не можат да дадат. Ако можат нека бришат тоа до. Барем од пакетите со 8-10 Mbps.

Uste na pocetokot mi imaat kazano deka linija kaj mene drzi 12.

Има некој со макс тв и да го има надминато лимитот па да каже што се случува потоа?
Ако стварно не го намалуваат јас ке се префрлам на макств

a kaj mene samo preku den imam brz internet a navecer posle 17 30 paga duri i nemozam da se konektiram. ovie od t - home mi vikaat deka bilo do naponot. i jas za da proveram dali e do toa ili mu paga brzinata povnav da spustam edna igra do kaj 17 30 bese so 200 kb\s a posle 17 30 pagase netot i koa ke se konektirav igrata se spustase so 20 kb\s i odma pagase na 0,1 i sea pak po:uvo:cna da se spusta so 10 do 12 kb\s.

a kaj mene samo preku den imam brz internet a navecer posle 17 30 paga duri i nemozam da se konektiram. ovie od t - home mi vikaat deka bilo do naponot. i jas za da proveram dali e do toa ili mu paga brzinata povnav da spustam edna igra do kaj 17 30 bese so 200 kb\s a posle 17 30 pagase netot i koa ke se konektirav igrata se spustase so 20 kb\s i odma pagase na 0,1 i sea pak po:uvo:cna da se spusta so 10 do 12 kb\s.

Јави се на 171 и поднеси приговор.

а ова брзиниве нови од кога се важечки?од 1-ви Март 15-ти Март за Априлилили....

:toe::toe::toe:

Од денес се важечки.
До 16ти ќе ги зголемеле кај сите што им поддржувала линијата. Тоа ми кажа...

A moze li nekoj da mi pomogne okolu toa kako da najdam portovi za router dsl-360r preku adsl ?

Пфффф, макс. трансфер на мојот рутер е 8мбита. :nenene::nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom