Пробај направи Disable па Еnable на мрежната картичка или рестартирај го Модемотинаку и мене ми се деси истото со адаптерот арно ама наместо од 9 волти сега му ставив од 12 и супер функционира не ми се случило ништо вакводосега ниту пак да ми падне нетот додека го користамПред некое време ми се поквари компјутерот и адаптерот за интернет. Беше мајстор ми го направи компјутерот и ми рече да си купам нов адаптер. Јас прво позајмив од другар ми. Ми работеше добро но потоа ми се појави едно прозорче во кое пишуваше :
Local Area Connection
A network cable is unplugged
Ми се појави само еднаш, а јас си купив нов адаптер. Првите неколку дена немав никаков проблем со интернетот ама сега секој ден ми се јавува прозорчето (ми се гаси сијаличката Ethernet и ADSL)и неможам цел час да се конектирам. Имам интернет половина час цел час немам. Ако знаете што треба да направам (купам) за да го решам проблемот помогнете ми Ве молам
Во таа ситуација, тоа значи дека ти се губи сигналот на кабелот или не ти е приклучен. Но може да ти се јави поради софтверски причини...
На XP си? Ај пробај да направиш disable и повторно да вклучиш. Оди во Control Panel па Network Connections -Local Area Network десен клик Disable и потоа Enable.
Исто извади го од струја рутерот почекај неколку минути па повторно врати го...
Друга ситуација види дали е добро споен кабелот, или доколку имаш друг лан кабел rj 45 да пробаш со него...
На XP сум и направив Disable и Enable и сега добро е. Не ми падна до сега ако имам пак некој проблем ќе го ставам адаптерот (на подесување ми е) на 12V или пак...Пробај направи Disable па Еnable на мрежната картичка или рестартирај го Модемотинаку и мене ми се деси истото со адаптерот арно ама наместо од 9 волти сега му ставив од 12 и супер функционира не ми се случило ништо вакводосега ниту пак да ми падне нетот додека го користам
...Ќе се јавам да ми го сменат.Може и до рутерот да е, јави се да ти го сменат.
Brainfarts од t-home, уживај док можеш
Да не знај некој шо е работата лимитот поминат е ,а брзината уште не е падната.
wtf??????
Да не знај некој шо е работата лимитот поминат е ,а брзината уште не е падната.
Не е страшно:pos2:можев и 200 да направам,ама ми е да не треба да ги платам.wtf??????
имаш направено 100 гб ??
Тестирај ја брзината тука можеби уште не ти е намаленаГо поминав лимитот од 25 гига ,,,сега учи ме мајко карај ме....