Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не би рекол дека е најдобро да се јавиш на 171. Најдобро е да отидеш во салон и таму на лице место да средиш со миграцијата и со договорот. Бидејќи на телефон со барање може многу лесно да те зезнат во поглед на договорот и точките со кои се согласуваш.
Што се однесува до миграцијата кога ги сменија пакетите во септември 2008 јас чекав две недели но тогаш беше голема гужва и масовно мигрирање. Сега мислам дека повеќе од една недела не би требало да биде.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Јас мислам дека не би требало многу време да чека, затоа што не мигрира на кол анд сурф, не мора да му дојдат дома и да му наместат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па зависи, можеби ќе треба да смени модем за поддршка на тој пакет со поголема брзина. најубаво информирај се детално во салоните.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Да не знае некој шо е на адсл шо е финтава шо ништо не ми отвара, ниту една страна освен кајгана?
Ни на мсн не ме конектира...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Луѓе, само кај мене е вака или кај сите е проблем, не можам ни Гоогле да отворам ни Фејсбук ни половина од странициве на интернет, па ни на МСН да се уклучам....?????????

P

Princ

Гостин
Падна линкот према телеком србија (и од таму према светот). Да дојадам пицата и ќе средам.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Падна линкот према телеком србија (и од таму према светот). Да дојадам пицата и ќе средам.

Јас па веќе 20 минути проблемот го барам кај мене... Идиоти.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Паднаа сите од АДСЛ изгледа....

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
-.-
Три пати рестартирав цел компјутер, и модеми и чуда...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На сите ни снема нет, очигледно мал проблем, инаку ова е првпат после долго време да забележам проблеми со нет од страна на T-Home :helou:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Зошто бавно ги чита песните од Јутуб дали е до мене или кај сите е така П.С. нетот од кабелнет од 500 ден што е побрзо ги чита песните отколку мојот:kesa:

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Пред некое време ми се поквари компјутерот и адаптерот за интернет. Беше мајстор ми го направи компјутерот и ми рече да си купам нов адаптер. Јас прво позајмив од другар ми. Ми работеше добро но потоа ми се појави едно прозорче во кое пишуваше :
Local Area Connection
A network cable is unplugged

Ми се појави само еднаш, а јас си купив нов адаптер. Првите неколку дена немав никаков проблем со интернетот ама сега секој ден ми се јавува прозорчето (ми се гаси сијаличката Ethernet и ADSL)и неможам цел час да се конектирам. Имам интернет половина час цел час немам. Ако знаете што треба да направам (купам) за да го решам проблемот помогнете ми Ве молам:pipi:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во таа ситуација, тоа значи дека ти се губи сигналот на кабелот или не ти е приклучен. Но може да ти се јави поради софтверски причини...
На XP си? Ај пробај да направиш disable и повторно да вклучиш. Оди во Control Panel па Network Connections -Local Area Network десен клик Disable и потоа Enable.
Исто извади го од струја рутерот почекај неколку минути па повторно врати го...
Друга ситуација види дали е добро споен кабелот, или доколку имаш друг лан кабел rj 45 да пробаш со него...

Kajgana Shop

На врв Bottom