ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Skapo idi taka eve jas imam kombo M plajkam 1727den, ovoj paket sto e samo so sim 649 imam popust 149den po linija =500 imam 2mob, linii = 1000ka i (imam poseben popust)727den, plajkam za 2 resiveri za tv,internet 50/3 i fiksen neogranicen kon site fix vo Mk,imam 24m dogovor samo za fiksniot del, mobilnite mozam da gi izvadam(no kego izgubam popustot 300den za 2te linii) i ke plajkam po 649.a isto i popustot nema da go imam za doma sto plajkam 727 ke treba da plajkam 1199den. toa ne mi pajga na pamet.... cenata e pristojna uslugata e Ok.
Znaci na tk, so 2 mob ,linii od 500 i tv i net od 600 idi 2050den.bez fiksen +150 = 2200/2100so net na docsis., sega plajkam 1727 skoro 500den povejke ke bide kaj TK, toa nee konkurencija .!
Za da me vratat mene kako korisnik koj sto bev 1 god, na Tk 2014 net+tv
treba za slicna suma da mi dadat isto ili i nesto + (primer opticki 20/20)
primer 2te linii namesto po 500 da bidat po 400 tv 400 i optikata na cena od docsis,500 = 1700den, e togas mozam da razmislam pak dase vratam na Tk,
Toa e moe razmisluvajne i viduvajne na momentalnive situacii *
Abe na mene telekabel najveke mi se svigja sho e praktricno postpaid, a e bez dogovor. Ja ednska uste pred poveke od 10 god, koa bev ostuten od drzavata 3 nedeli za malce ke gi otkacev telekabel radi slednoto: Neli seuste vazi do 150 MB internet nema plakjanje. Ja togas pred da odam na pat nekolu dena samo proveruvam mail i slicno i gledav da ne nadninam 150 MB obrkjajki vnimanie samo na downloado. Megujtoa se ispostavi deka se racuna i uploado. I zaedno trafico bese okole 160 MB sho automatski me prave duzen za taj mesec :) Gi plakjav narednite meseci a taa smetka ja odlozuvav (mozese togas i taka kaj TK). I pred da idam kaj niv bev spremen da gi batalam ako insistiraat da platam. Megjutoa so razvogor so tehnicarite za internet tamu, im kazav kako bese rabota, deka bev u stranstvo i deckite rekoa bez problem "OK ne beri gajle, ke ti go trgneme ovaj mesec". Dakle i toa e presudno zaso sum kaj niv. Ja mislam deka u drugite firmi nema da te ebavat na vakov covecki nacin. Plus u TK mozes da kasnes so smetkite 2-3 meseci i nema da imas nikakvi problemi osven so u naredneta smetka ke pise deka imas neplaten dolg. Dodeka site ostanati odma isklucuvaat. Duri mislam utre da i idam pak u direkcija i da napraam maabet za kombo so 3 mobilni broja na koi samo na eden ke ima internet da videme sho ke kazat.

Не гледам причина што толку се форсира тоа со комбинирање услуги. Таа глупост Вип и Телеком ја воведоа откако го исфрлија One од пазаров за да се добие колку толку попуст на нереалните цени кои ги нудат доколку сакаш поединечно да ги користиш. Телекабел си се сосема во ред со цените моментално. Оптика за 600 МКД никој не ти нуди моментално на пазаров со колку толку сосема задоволителни 20/20 Mbps за обичен корисник.

Е*аните Телеком уште нудат пакети со 8/1 Mbps и 50 GB лимит за 900 МКД во 2019 година. Телекабел (па и Неотел) веќе нудат повеќе од солидни брзини 40/40 и 50/50 соодветно, со тоа што Телекабел нема никаков лимит, а Неотел мислам 5 TB има што веќе е прифатливо, а Телеком уште се на 1 TB. Телеком заради системите нивни уште не нудат статична ИП за оптик корисниците односно мора да те префрлат на профил за АДСЛ корисник па да имаш 12/1 брзина, и така нормално ќе си прифатиш дека на секои 12 часа ќе ти снемува нет на пола минута-минута :tapp:

Покрај тоа, оние кои се поупатени во оваа работа добро знаат дека Телекабел има сосема солиден сообраќај кон надвор во однос на пинг и слични ствари па дури во некои области подобри се и од МКТ на ова поле.

Истото е за Неотел кои последно време растураат со приклучување на корисници за оптички Интернет. Поради оправдани причини си беа фер, нема да бидат во можност да испорачаат 1/1 Gbps па го тргнаа пакетот. Гарантираното 500/500 Mbps ќе го испорачуваа но немаа максимумот да можат да го достават, не сакаа проблеми да си прават за тоа и капа доле за оваа одлука. Верувам после одредени надградби кои треба да ги направат ќе го вратат овој пакет, но едни од ретките кои си остануваат професионална фирма која си ја работат работата како што треба.

За Вип не сакам да отворам тема за интернетот. Свесни си се добро доколку остават вака што може да ги снајде. Како прво имаат најглупава политика за фер користење од само факинг 500/750 ГБ. Потоа оние кои се поупатени знаат кои се дубари ги прават со ИП адресите со НАТ-ирањето каде што пола маало го ставаат на една јавна ИП адреса па после сите прашуваат зошто Google им бара Captcha за пополнување за пристапување до нивниот сервис. Потоа пакетите, ќе почнам со 100/5 кој го рекламираат. Законски мора да испорачаат 50/2.5, но за жал со аплоудот едвај може и ова да го достигнат. Ги зголемија брзините од 15/1 пред неколку години, мрежата остана иста освен за пофалба беше паметната одлука да се исклучи аналогната и да се зголеми фрекфенциониот опсег за аплоуд сообраќајот, но само на ова останаа што не е доволно.

Ова ви е реалната слика (според мене) за моменталната состојба на македонскиот телекомуникациски пазар па на вас останува да донесете заклучок за повеќе работи.

Точно, Телекабел немаат добро објаснето за пакетите на сајтот, точно е дека сеуште нема систем за проверка на остварен сообраќај, но сето ова ќе се среди, цени за роаминг и што се не ќе се дознаат, системот ќе биде изработен бидејќи е во полза на Телекабел се ова да го направи. За поздравување е обидот туку сега со ваквата состојба на државата и состојбата на телекомуникацискиот пазар да се направи здрава конкуренција која ќе донесе промени и нормални цени на пазарот. Неможе се од преку вечер да сјае за Телекабел. Истото било и кога Космофон влегуваше на пазарот и кога Вип влезе со нивната мрежа.

Добредојдени се сите да коментирате само ве замолувам со оправдани коментари и без навреди. Добредојдени се и оние кои повеќе знаат и се поупатени во работава да објаснат некои работи што како и зошто.

Цените за роаминг ставени им се на сајтот.

Хахахахахахахах. Во Вип со USSD е 9,9 денари минути роаминг кон Македонија. Телекабел со цени од 90-150 денари незнам баш

Дај ако не ти е мака смени на ќирилица пишувај оти ко код во C++ да читав ти беше постот.
За телефонијава, лајка нели ко фан им беше едно време најмногу ги фалеше влегоа со топ (тикви топ,ама ај) понуди према конкуренцијата па ги снема. Телекабел нема сопствена мрежа ја рента и затоа му е само “уште една мобилна линија“ и нема да биде ништо повеќе. Не може да турни онакви лоповски гиганти како вип/телеком, затоа не успеа ни лајка. Вака испаѓа директно од “колачот“ дека им зема. Уште од старт овие имаа заебанци, додека почнаа па сега еве ги така тивко неусетно почнале ако не беше темава немаше ни да знаам дека почнаја со работа.
Ako kazat adminite/modeatori deka mora dase pisuva samo na kirilica , OK ako ne ne gledam zosto jas bi go smenil toa.....ne sum samo jas ,.!
Inaku za fan na lyca sum seuste ...bidejki gi koristam kako 2sim za mejgunaodni povici kon Lyca Avstralija/Holandija/Anglija .... ne si trosam od GB sto gi imam od vip a si zboruvam bez nikakvi precki i bez ona na viber ili fb, alo...aloo ..me slusass...aaloo ee sega te slusam ...mislam deka znaes sto kazuvam pogotovo ova se slucuva so avstralija....
Inaku da tocno e lyca pocna nadezno no seto toa se rasipa za 4/5 meseci * i ke zavrsi izgleda beznadezno!
Isto taka tocno e deka Telekom i Vip moze da mu parira samo 3 MNO ,a ne Mvno koj sto e zavisen od Telekom/Vip....
Isto tocno e deka i na 074 mu fali golema reklama ne ja gleda sekoj 24vesti,mislam deka osvem tamu nema da imaat druga reklama ....i tuka po forumi i na internet nesto ....no toa e slabo
Treba po zestoko da se osvoi pazarot Telekabel ke bide zadovolen so 5% korisnici....
dokolku imaat ponuda so site uslugi ke imaat 10% bidejki imaat nad 100 000 korisnici na tv i net*

Sega gi gledam cenite za roaming ....Boza im se ....pa neli imame regulirani ceni so Srbija,BiH i Crnagora, a ovde cenovnikot vika drugo .*[DOUBLEPOST=1548078390][/DOUBLEPOST]
Цените за роаминг ставени им се на сајтот.
Nemam komentar za cenive ......da trgnam od reguliranite ceni so Srbija.BiH,Crnagora i tie nese tie .....

Kako trgnala rabotava ke si ostanime na dogovoreniot Monopol Telekom / Vip ....uste dolgo / dolgo .....

Хахахахахахахах. Во Вип со USSD е 9,9 денари минути роаминг кон Македонија. Телекабел со цени од 90-150 денари незнам баш

Премуим услуги секогаш се плаќаат поскапо, и кај ВИП цените за премиум се на истото ниво како и кај Телекабел (линк).
Да се надеваме дека за кратко време Телекабел ќе дадат упатство за користење на USSD услуга и преку нивната мрежа.
Колку што можам да видам веќе полека но сигурно ги дополнуваат сите информации кои ние пратплатниците ги бараме.

Ako kazat adminite/modeatori deka mora dase pisuva samo na kirilica , OK ako ne ne gledam zosto jas bi go smenil toa.....ne sum samo jas ,.!

Добро Т, ама читајќи латинични постови на македонски,е ко да слушаш брачен пар од струмица и куманово кај што се расправаат.

Дај бе не им ги отварајте очите на овие, вака или онака требало се што пишавте на темава другиот ден го направија освен пониски цени.

Ne znam dobra li e ili ne brzinava vike ke kazete.
Telegram, WhatsApp aktivirav preku sms, a Viber so povik.
Inaku mi rekoa deka brojot ke mi bide aktiven od utre od 11 casot, mada raboti super i sega...
b982d99d0db29624a37f498e9a6d6317.jpg

brm brm

Да само што USSD функционира во одредени земји и тоа мислам за летниот период. И на Вип сајтот оди за цени исто пишува најмалите се по 70-80МКД за Грција. За Србија и другите балкански земји не се тие цени, АЕК има договор склучено, мора и ТК да го почитуваат.

Od Telekabel na Lycamobile ne moze da se dzvoni, vika izbravte nepostiecki broj.
Od Lycamobile kon Telekabel isto taka, vika korisnikot go isklucil svojot mobilen telefon.
Problemi!?!?

brm brm

Да само што USSD функционира во одредени земји и тоа мислам за летниот период. И на Вип сајтот оди за цени исто пишува најмалите се по 70-80МКД за Грција. За Србија и другите балкански земји не се тие цени, АЕК има договор склучено, мора и ТК да го почитуваат.
Функвционира цела година, пред 2 недели вртев.

Od Telekabel na Lycamobile ne moze da se dzvoni, vika izbravte nepostiecki broj.
Od Lycamobile kon Telekabel isto taka, vika korisnikot go isklucil svojot mobilen telefon.
Problemi!?!?

brm brm

Извини, ама што ти е работава со ова "brm brm"?

Пробуваш нешто интересен да изгледаш па што го пишуваш на секој пост?

Извини, ама што ти е работава со ова "brm brm"?

Пробуваш нешто интересен да изгледаш па што го пишуваш на секој пост?
hahaha neee naprotiv,
pisuvam od aplikacija tapatalk i imase default potpis written from bla bla bla i go smeniv toa vo brm brm, potpisot kako sto mi e na forumot i sega gledam na komp deka dvapati istoto stoi :D
sega ke go izbrisam od aplikacijata potpisot
interesen sum, a?

edit: iskluciv opcija signature na tapatalk da ne bidam interesen ;)

hahaha neee naprotiv,
pisuvam od aplikacija tapatalk i imase default potpis written from bla bla bla i go smeniv toa vo brm brm, potpisot kako sto mi e na forumot i sega gledam na komp deka dvapati istoto stoi :D
sega ke go izbrisam od aplikacijata potpisot
interesen sum, a?
ееее .... не го бриши....интересно беше
брмммм брмммм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom