kire_koste
Которец
- Член од
- 9 декември 2008
- Мислења
- 308
- Поени од реакции
- 137
Pa jas razbrav deka odnapred se plakja mesec za mesec. Ke prakjaat smetki kako na kablovska?
brm brm
brm brm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mene me nerviraat drugi raboti ..na primer :Едно е сигурно - кога нешто е добро, сите ќе го практикуваат. Како џабестот кога се појави во право време на право место. И старо и младо знаеше што е џабест,активираше пакети, направи бум.
Сеуште се користи само е инкогнито пред претплатите на вип. Лајка да беше добра, а само малку ветувачки се покажа во почетокот - ќе имаа сите лајка бројчиња. Телекабелковци ако имаат муда да направат нешто евтино и добро, нека не ја мислат воопшто дали ќе има корисници.
Ова им е најниската понуда која и не е баш најниска.Повисоките не ни ги гледам оти се припејд.
Прегледај го приврзокот 203338
за 300 денари само 200 минути кон други мрежи (без специјални броеви, врска немам што значи тоа, пишете де)
1 гига интернет, 2 порничи некоја песна на јутуб летна интернетот.
СМС 3 денари, и тоа во 2019та година најбезвезниот начин за комуницирање сеуште е најскап.
500 денари веќе се граничи со претплата,ја сум олд скул уште кога 590 денари беше М тарифа кај операториве и што е многу многу е.
1500 денари за неограничен интернет што толку е претплатата за оптика дигитална тв фиксен телефон и еден еклер.
Na vip rezultatot vo speedtest e 100+ postivar vo predhnodnite strani. Ama dobro ako e 77 kako sto pise dobro e i toa jas ne zimam broj ama tie sto zimat na kraj kraeva mozat i dogovorot da go otkazat koga sakat ako nesto ne im odgovaraEve pojaka brzina![]()
brm brm
Tie 3 denari za Telekom seAko imas fiksen od telekabel ako se javuvas kon mobilen od telekabel ke se naplaka 3den minuta
https://telekabel.com.mk/cenovnik-za-telefonija/
Зашто си се запнал за таа брзина од 80 мегабити. Не ми треба 80 мегабити на 1GB интернет, и не ми треба да плаќам 200-300 денари повеќе на ВИП или Телеком за да имам 80 мегатиби.Na vip rezultatot vo speedtest e 100+ postivar vo predhnodnite strani. Ama dobro ako e 77 kako sto pise dobro e i toa jas ne zimam broj ama tie sto zimat na kraj kraeva mozat i dogovorot da go otkazat koga sakat ako nesto ne im odgovara
Moze bi se tie 3den, za telekom ......no jas imam dr, prasajnaTie 3 denari za Telekom se
Nisto razlicno i kaj Vip https://www.vip.mk/fiksna-telefonija/info
7.9 den razgovori kon mobilni mrezi
A telekom pak stavile eden kup tarifni modeli se prasuvam dali i nivnite operatori gi znaat site ovie koj sto nudi https://www.telekom.mk/tarifni-modeli-121011.nspx
Sto povekje tarifni modeli toa povekje si zbrkan
Na primer ovoj tarifen model Confort za 800 denari (ovoj model im e od praistorijata ostanat koga ne postoeja mobilni) pretplata nudat 4.99/3.99 den min kon site mobilni mrezi https://www.telekom.mk/call-comfort.nspx
Baska koj koristi fiksen telefon deneska? Osven firmite neli...
Зашто си се запнал за таа брзина од 80 мегабити. Не ми треба 80 мегабити на 1GB интернет, и не ми треба да плаќам 200-300 денари повеќе на ВИП или Телеком за да имам 80 мегатиби.
Najveke sho mrazam e toa. SMS za missed callkoga ne si dostapen dali ke stiga sms za notifikacija za miss call.....
Druze ti go mrazis toa ! a mene mi treba .... vo takov reon se dvizam, nema sekade pokrivajne *[DOUBLEPOST=1548026200][/DOUBLEPOST]Najveke sho mrazam e toa. SMS za missed call![]()
E da go napravat toa .......Logicno bi bilo vo ramkite na nivnata mreza da pustat besplatno, posto novi se za da privlecat korisnici. Osven postpaid treba da pustat i prepaid i da dozvolat portiranje od postpaid na prepaid vo ramkite na nivnata mreza.
E toa vekje e liberalizacija!
brm brm
Vo pravo si. Ako ne go napravat toa....stogas sto ke konkuriraat na Magenta i na vip kombo ....??Trebase da im tekne...moz i da im teknalo ama ostavile go za ponatam: Da napravat paketce fino lepo za site raboti ukupno (TV , NET, MOBILNA) poeftinko. Aj nadam se deka ke i tekne...
Momentalno K-TV 450 den, Optic NET 600 den, i sega Mobilna od 500 = 1550. Treba na kombo da spustat edno 2-300 den, a? Inace neam pojma kako e kaj magenta i vip, ne gi pratam, ali treba vistinski da i konkurirat u komboto. I opcija so poveke mobilni broevi itd...Abe valjda oni i sami go imaat se toa na um, ama nestprlivi da pocnat, pa ostanuva da videme sho ke bide...Vo pravo si. Ako ne go napravat toa....stogas sto ke konkuriraat na Magenta i na vip kombo ....??
sto ke im e mobilna telefonija osvem ako ne sakaat da pravat 4play uslugi na edna smetka ....
Skapo idi taka eve jas imam kombo M plajkam 1727den, ovoj paket sto e samo so sim 649 imam popust 149den po linija =500 imam 2mob, linii = 1000ka i (imam poseben popust)727den, plajkam za 2 resiveri za tv,internet 50/3 i fiksen neogranicen kon site fix vo Mk,imam 24m dogovor samo za fiksniot del, mobilnite mozam da gi izvadam(no kego izgubam popustot 300den za 2te linii) i ke plajkam po 649.a isto i popustot nema da go imam za doma sto plajkam 727 ke treba da plajkam 1199den. toa ne mi pajga na pamet.... cenata e pristojna uslugata e Ok.Momentalno K-TV 450 den, Optic NET 600 den, i sega Mobilna od 500 = 1550. Treba na kombo da spustat edno 2-300 den, a? Inace neam pojma kako e kaj magenta i vip, ne gi pratam, ali treba vistinski da i konkurirat u komboto. I opcija so poveke mobilni broevi itd...Abe valjda oni i sami go imaat se toa na um, ama nestprlivi da pocnat, pa ostanuva da videme sho ke bide...
Skapo idi taka eve jas imam kombo M plajkam 1727den, ovoj paket sto e samo so sim 649 imam popust 149den po linija =500 imam 2mob, linii = 1000ka i (imam poseben popust)727den, plajkam za 2 resiveri za tv,internet 50/3 i fiksen neogranicen kon site fix vo Mk,imam 24m dogovor samo za fiksniot del, mobilnite mozam da gi izvadam(no kego izgubam popustot 300den za 2te linii) i ke plajkam po 649.a isto i popustot nema da go imam za doma sto plajkam 727 ke treba da plajkam 1199den. toa ne mi pajga na pamet.... cenata e pristojna uslugata e Ok.
Znaci na tk, so 2 mob ,linii od 500 i tv i net od 600 idi 2050den.bez fiksen +150 = 2200/2100so net na docsis., sega plajkam 1727 skoro 500den povejke ke bide kaj TK, toa nee konkurencija .!
Za da me vratat mene kako korisnik koj sto bev 1 god, na Tk 2014 net+tv
treba za slicna suma da mi dadat isto ili i nesto + (primer opticki 20/20)
primer 2te linii namesto po 500 da bidat po 400 tv 400 i optikata na cena od docsis,500 = 1700den, e togas mozam da razmislam pak dase vratam na Tk,
Toa e moe razmisluvajne i viduvajne na momentalnive situacii *