Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
За да има квалитет на HD каналите треба прво да укинат најголем дел од аналогните канали и да ги искористат тие фрекфенции за дигитални канали. Друго треба да преминат на 64QAM наместо 256 QAM модулација со помалку канали на иста фрекфенција и со поголем bandwith за секој HD канал. Близу т.е ВИП тоа го направи и затоа и поголеми интернет брзини имаат и поквалитетна е сликата. Дур ова не го променат ке си пумпа сликата особено на фудбал којшто поради брзите движења бара поголем bandwith :)
Точно така друже, истово ова порано многу пати го кажував. :) Додека не исклучат аналогна, воопшто не ги бива. :) Бидете досадни, јавувајте се во контакт центар, не штедете ги. Многу е едноставно: Доколку не ги исклучат аналогните канали, заборавете на побрз интернет, и на квалитетна HD слика. :)

Оваа ми се случува скоро секоја вечер,беа направија сега пак јово наново,предосадни се веќе.Untitled.png

Овде си е се ОК... Од централна ќе да е... А што поточно работеа?
Нешто на бандерата се наполнило вода и баш тој период околу 7 до 11 часот навечер ни И од интернет така веќе 2-3 недели,ти викам средија сега пак истото се случува..никако мака мачам со телекабел..

Има некој информации колку коштаат оптичките 50/50 и 100/100 пакети, достапност низ Скопје?

Само на инфо ТВ каналот има штура информација дека пакетиве постојат, но ништо подетално нема.

Има некој информации колку коштаат оптичките 50/50 и 100/100 пакети, достапност низ Скопје?

Само на инфо ТВ каналот има штура информација дека пакетиве постојат, но ништо подетално нема.

2500 денари 50/50 3500 денари 100/100 а приклучок 100 евра. Достапност во Скопје скоро никаде. Најскап оптички интернет во државата

Telekabel наскоро во Охрид. Објавен оглас за монтери.

После вториот земјотрес немам интернет, локација Центар спроти Рамстор!
Некој со сличен проблем?? Звонам по телефони исклучени им се.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

немаше и во Велес некое време сега се е во ред, само тука јас немав ни тв .

Ja imam Telekabel skoro 2 godini i u glavnom je OK. Ali posleden mesec, dva mnogu cesto ima prekini i poleka mi je preko glave.
Sekoj 3-4 den ima prekin za 2-4 sati. Koga zovem sekogas isti odgovor, da rabotat na linija.

Posto rabotim od doma, to mi je neprifatljivo, i planiram da menjam. Ali da ne bide jos lose kod neakoj drug..[DOUBLEPOST=1473769662][/DOUBLEPOST]Odgovor:

Почитувани,

Ве информираме дека проблемот е реонски, нашите технички лица се запознати и веќе работат за решавање на истиот, но поради поголемата комплексност потребно е повеќе време.За 2-3 дена овој проблем ќе биде среден па доколку и после тоа имате било каков проблем слобдно обратете се на нашите телефони или на маил за понатамошно превземање мерки .

Последно уредено:
Јас колку што разбирам, имаше снемувања на струја поради автоматско гасење на трансформатори на ЕВН - од земјотресот.

А претходно имаше прекин и од поплавата, барем кај мене.

Немаат секаде last mile UPS-и, ама и да имаат при вакви долготрајни и повторливи настани, тоа е грубо кажано саат, еве два разлика, а се на се скапа инвестиција. Не сум против, би сакал да имаат, ама ако нема - нема.

Овие планираат да сменат нешто со пакетите или и 2016 вака ќе заврши?

Овие планираат да сменат нешто со пакетите или и 2016 вака ќе заврши?
Изгледа така ќе остани. ХД изборот ми е многу сиромашен. Нека ги стават Фокс, Спорт клуб, Еуроспорт, Дискавери и Н.Географик (макар и со доплата).
Исто нека стават програмска шема на сите канали, срамота е сите други оператори имаат, овие само на неколку.
И нека го препознаат мк преводот а не да стои недефиниран па на секое да менуваш треба.
Интернетот е екстра, само поради тоа сум претплатен.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom