Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе месец време идиотиве имаат проблеми на Комаров. Страшно, секој ден им се јавувам, работат на проблемот, рестартирај го, еве од кај нас ќе го рестартираме... Им давам до крај на месецов и после ги мењам, од мобилниот си пуштам интернет побрз е, ебате неспосбните.

Ќе имали нешто ново или се ќе си остане така како што е , со дефекти и никаква дигитална?Се мислам да ги однесам у курац..

Да не има некој проблем со МТВ1 HD каналот? Мене веќе месец дена ми нема звук.. Да не знае некој како може да го оправам или да се јавуам во Телекабел. Фудбал треба да се гледа :D

Да не има некој проблем со МТВ1 HD каналот? Мене веќе месец дена ми нема звук.. Да не знае некој како може да го оправам или да се јавуам во Телекабел. Фудбал треба да се гледа :D
Јaви им се, јa еве неaм прoблем.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Самсунг да не ти е тв-то?

Го имав и јас истиот проблем и го решив со скенирање на каналите одново.

Пробај ги прво овие начини ако не бидува, крајниот начин кој што функционира е со скенирање кој сигурно ќе ти го реши проблемот.
1.Претисни го LANG копчето на далечинскиот.
Ако го нема тоа копче LANG
2.Види дали го има копчето MTS на далечинскиот.
Ако го нема и тоа, скенирај ги каналите одново и гледај си фудбал на раат.

Дали Телекабел имаат покриеност во цело Скопје? Конкретно на подрачјето на Бит Пазар?

Nekoj dali primetil problemi so slikata na MTV-HD pri prenosov na natprevarive?? Na momenti se zamatuva, pa povtrono isbistruva i taka celo vreme?

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Сликата на МРТ-ХД е ужас, а на обичната уште по катастрофа.
Колега од факс исто е на телекабел исто проблеми со сликата.
Се јавив во телекабел и ми рекоја како демек до сигналот и до преносот било, не било до нив блабла, а на МАХ ТV е супер
Моментално сум во Грција на нивната ЕРТ-ХД сликата е феноменална.

А ја укинаја пред некое време и ZDF германската, а тие даваат исто пренос ид првенствово.

Сликата на МРТ-ХД е ужас, а на обичната уште по катастрофа.
Колега од факс исто е на телекабел исто проблеми со сликата.
Се јавив во телекабел и ми рекоја како демек до сигналот и до преносот било, не било до нив блабла, а на МАХ ТV е супер
Моментално сум во Грција на нивната ЕРТ-ХД сликата е феноменална.

А ја укинаја пред некое време и ZDF германската, а тие даваат исто пренос ид првенствово.

За да има квалитет на HD каналите треба прво да укинат најголем дел од аналогните канали и да ги искористат тие фрекфенции за дигитални канали. Друго треба да преминат на 64QAM наместо 256 QAM модулација со помалку канали на иста фрекфенција и со поголем bandwith за секој HD канал. Близу т.е ВИП тоа го направи и затоа и поголеми интернет брзини имаат и поквалитетна е сликата. Дур ова не го променат ке си пумпа сликата особено на фудбал којшто поради брзите движења бара поголем bandwith :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom