Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира вие што сте на Телекабел што модеми имате?

De bre nese najde covek tuka da kaze sto oprema davaat vo Prilep za voip modem zboruvam.i da napravi nekoj speedtest da dade nekoj detal +/- i dali vo Prilep e dosic3 ili starata dosic2-(posto see novo,kabli optika,instalacii...serveri ..i drugo dane lupam bezveza) pa si vikam danee dosic3

i kakva ip adresi ima staticka-? javna dinamicka ako e kolku ip ? na stranata pisuva do 3 ama nemie verno

Последно уредено:
Ajde dase nadovrzam na pogornite postovi denes staviv ama samo TV 114 kanali Dtv 7 hd i 55 analogni slikite se super za internet ke pocekam do 1vi septemvri--dotogas mi zavrsuvaat dogovorite so kds*
belkim nekoj ke pusti i internet pada vidime ping,stabilnost,brzina,torenti itn.... inaku na 200~250m od mene e optikata***ako znaci nesto

Pak da prasam tie sto imaaat internet i telefon,kako e dali ima idintifikator?-dali se naplatuva?detalna smetka...itn? sto ima kvalitet na zvukot kako se bira,(direktno bez prefiks)itn ....
tuka vo prilep vo prodazniot salon mnogu sturo objasnuvajne mi dadoja,odnosno i nisto dane mi preciziraja*aj ke im prostime(epten se novi)
gledam ponazad na temava pisuvaat site deka ima 3ip adresi javni,no jas si imam ruter wi-fi,koj sto bi se konektiral dhpc na modemot-a mene ruterot lokalni ip kemi dodeluva i bi mozel kolku sto sakam telefoni wi-fi da konektiram?vo pravo sum ili ??bi sakal nekoj da mi pojasni sto znae bidejki kaJ nas(prilep) do sega nemalo vakvo nesto odnosno odat 2 kabli 1 koaksijalenza TV drug Lan za internet i telefonijaVoip
Fakturata stasuva po posta?- gledam deka mozi online dase plati...no me interesira vo pismena forma kako stiga?
i dali mozi da napravi nekoj traceRuta, i 1 speedtest do nekoj server vo BG?
http://bgwhois.com/traceroute/

Последно уредено:
Значи младинава ни е хиперактивна ...

Ај овака во 3 реченици да не речете после дека сум многу строг ...

1. Сервисите на Телекабел секаде се исти и јасно се објаснети на нивниот официјален сајт - www.telekabel.com.mk
2. Модемите се стандардни за наведената кабелска технологија (најчесто е DOCSIS2) и телефонијата е иста како и секоја телефонија значи директно бираш број итн. Квалитет на звукот е супериорен се слуша стакло дури подобро од интегрираната ИМС платформа на телеком
3. Фактурата стигна уредно во плик по пошта - иако преку сервисот moj.telekabel.com.mk имаш можност да гледаш се во релано време ... повици, потрошен интернет, да плаќаш сметки и сл.

@ts01 оди и направи приклучок - ќе видиш како оди целата работа ... немаш обврзувачки договори, и стабилноста на услугите сигурно ќе ти се допадне ...

Pak da prasam tie sto imaaat internet i telefon,kako e dali ima idintifikator?-dali se naplatuva?detalna smetka...itn? sto ima kvalitet na zvukot kako se bira,(direktno bez prefiks)itn ....
tuka vo prilep vo prodazniot salon mnogu sturo objasnuvajne mi dadoja,odnosno i nisto dane mi preciziraja*aj ke im prostime(epten se novi)
gledam ponazad na temava pisuvaat site deka ima 3ip adresi javni,no jas si imam ruter wi-fi,koj sto bi se konektiral dhpc na modemot-a mene ruterot lokalni ip kemi dodeluva i bi mozel kolku sto sakam telefoni wi-fi da konektiram?vo pravo sum ili ??bi sakal nekoj da mi pojasni sto znae bidejki kaJ nas(prilep) do sega nemalo vakvo nesto odnosno odat 2 kabli 1 koaksijalenza TV drug Lan za internet i telefonijaVoip
Fakturata stasuva po posta?- gledam deka mozi online dase plati...no me interesira vo pismena forma kako stiga?
i dali mozi da napravi nekoj traceRuta, i 1 speedtest do nekoj server vo BG?
http://bgwhois.com/traceroute/

Се си има на веб страната објаснето али да не бидам лош ќе ти одговорам.Има идентификатор и квалитетот е одличен. Кај вас е нова инфраструктурата и сигурно и перформансите се многу подобри од каде било.Интернетот е ОК значи врши работа и ќе бидеш задоволен.Ако имаш рутер ако може 1000 компјутери и мобилни сите ќе ти се закачат затоа што модемот е поврзан со рутерот кој пак сам доделува адреси од него.Единствено телевизијата е живи глупости немаат ништо за гледање но тоа е колку и да се кука нема квалитет таму. Мислам преносот е одличен ама содржински е ужас нема Fox,National Geographic и слично. Стопати сум пишувал мејлови за тоа дали ќе ги стават ама не. Телекабел користи коаксијален кабел преку кој се пренесува се. Нема 2 кабли еден е за се

Vi blagodaram na odgovorite,kese priklucam,ike portiram broj

Ок се дечкиве, меѓутоа имаат моменти во кои заостануваат како оператор. Прво, покриеност - Скопје да го земам како пример не е целосно покриено, за другите градови не знам. Второ, им фалат ексклузивни канали кои би ги диференцирале од другите оператори (брука е што Fox и National Geographic воопшто не ги имаат во понуда, кога БООМ ТВ каков и да е во понуда има 4 Fox канали). Трето, HD канали - не може да се фалат со МТВ и Сител во HD без да нудат некој стварно јак канал кој другите оператори го немаат.Четврто, електронски програмски водичи и паузирање/снимање на програма кои во моментов ги нуди само Телеком (претпоставувам дека и ова можат да го постават како кабелски оператор)...

Моментот "без договор" е ок, но не може да компензира за просечна понуда во време кога има конкуренција од повеќе компании.

Ок се дечкиве, меѓутоа имаат моменти во кои заостануваат како оператор. Прво, покриеност - Скопје да го земам како пример не е целосно покриено, за другите градови не знам. Второ, им фалат ексклузивни канали кои би ги диференцирале од другите оператори (брука е што Fox и National Geographic воопшто не ги имаат во понуда, кога БООМ ТВ каков и да е во понуда има 4 Fox канали). Трето, HD канали - не може да се фалат со МТВ и Сител во HD без да нудат некој стварно јак канал кој другите оператори го немаат.Четврто, електронски програмски водичи и паузирање/снимање на програма кои во моментов ги нуди само Телеком (претпоставувам дека и ова можат да го постават како кабелски оператор)...

Моментот "без договор" е ок, но не може да компензира за просечна понуда во време кога има конкуренција од повеќе компании.

Еве јас гледам понуди за телевизија и интернет. Телекабел ги има ХРТ 1 и ХРТ 3, Раи, РТЛ, итн кои другите ги немаат. Единствени се што имаат телевизија+интернет за 850 денари без договор на 2 години, па веројатно опстојуваат. Слушам позитивни критики па скоро сигурно ќе одам во Телекабел, ако не ми се допаѓа после 3 месеци можеш без проблем да откажеш без никаков надомест.

Za national geography i jas ja sakam do sega ja gledav povejke od2godni,a sega ja nemam i ne mi e seedno.....mislam deka treba dagi poslusaat korisnicite,na dosegasnata kabelska gi ima 4 fox+axn...

Добро секако каналите кои ги наведе не може да се сметаат за ексклузива. Поентата на муабетот ми е дека треба да одат на квалитет на каналите кои ги нудат а не на квантитет.
Еве јас гледам понуди за телевизија и интернет. Телекабел ги има ХРТ 1 и ХРТ 3, Раи, РТЛ, итн кои другите ги немаат. Единствени се што имаат телевизија+интернет за 850 денари без договор на 2 години, па веројатно опстојуваат. Слушам позитивни критики па скоро сигурно ќе одам во Телекабел, ако не ми се допаѓа после 3 месеци можеш без проблем да откажеш без никаков надомест.

Телекабел се одлични. За тие што не сте приклучени и се мислите, јавете си се одма. Да не звучам како вработен во Телекабел, али од досегашното искуство, најзадоволен сум.

Нема договор. Нема обврзување. Интернетот не е летачка машина, али е сосема океј и врши работа сосема солидно. Што е најважно, стабилен е премногу. Телевизијата е супер, сеа немало незнам кој канал, божем ние седиме по цел ден на ТВ. За 1000 ден. месечно, па што сакате? Секој со своето, мене ми е најважно што го изгледав СП во HD и ги имам сите спортски канали, освен арена.

Телефон, интернет и телевизија за тие пари, без договор е најдоброто што може во Македонија да ти се понуди. Најважното.. подршката. Секогаш се љубезни на телефон и до сега, за овие година-две секогаш кога имало проблем некој, екипа доаѓала уште утре дента и средувала се што е потребно. Без лажење, „ќе биде, ќе доеме.“

Тоа би било тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom