Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум невработен

Па ете имаш оглас за монтер во нашиот и твој омилен оператор. Инфраструктурата им ја знаеш како ти да си ја правел, не ти бега работното место. Наместо да им бараш на луѓе адреси преку форум за да им средуваш проблеми, вака лично ќе допринесеш, пошо очигледно freelancer си бил досеа со аспирации во техничка служба ;)

Па ете имаш оглас за монтер во нашиот и твој омилен оператор. Инфраструктурата им ја знаеш како ти да си ја правел, не ти бега работното место. Наместо да им бараш на луѓе адреси преку форум за да им средуваш проблеми, вака лично ќе допринесеш, пошо очигледно freelancer си бил досеа со аспирации во техничка служба ;)

Од каде знаеш што сум работел јас и на кое работно место?

П.С Секое наредно мислење (вклучувајќи го и твојот одговор на овој пост) поврзано лично со мене ќе ви донесе и казнени поени и бан од тема. Се што имате да прашате/кажете пишете го на ПП. Дали ќе ви биде одговорено е друго прашање.

Продолжете

Денес некој страв ме фати, ладна пот, се тресев пред pc. И модемов од страв изгледа не сакаше да се конектира. Врти кај елена у техничка да не ми се разболеле кабливе од треска на ладно ја прашав, вика нема везе, регионално било со днс и што ја знам. Па викам да прашам по форумов дали и другите имате проблеми со днс...

П. С Мисли мисли денес и на крај ми текна зошто сум се тресел... :ROFLMAO: сум заборавил греалицата да ја упалам...

Денес некој страв ме фати, ладна пот, се тресев пред pc. И модемов од страв изгледа не сакаше да се конектира. Врти кај елена у техничка да не ми се разболеле кабливе од треска на ладно ја прашав, вика нема везе, регионално било со днс и што ја знам. Па викам да прашам по форумов дали и другите имате проблеми со днс...

П. С Мисли мисли денес и на крај ми текна зошто сум се тресел... :ROFLMAO: сум заборавил греалицата да ја упалам...
Јок, нема никаков поблем со ДНС, имам чувство дека ја мањачиш Елена... :свиркам:

Дечки ај прибирете си ги малце (модемите) да не летаат банови од по 3-6 месеци поради оф-топик и лични навреди ...

Ако е точна таа теорија за проблемите со брзината заради ладното време,како тогаш се случува да во рок од 24ч имам варијации од под 1Мбпс па после 6, 8 а еднаш и 12Мбпс ? Повисоки брзини имам измерено и подоцна во ноќта кога е и поладно од навечер. Значи сега и пред пола сат е драстична разлика, од нецели 1 па до 4,5 Мбпс.

При подесување на рутер преку Телекабел има ли потреба да се пријавува Мак адресата на уредот ?

Ако е точна таа теорија за проблемите со брзината заради ладното време,како тогаш се случува да во рок од 24ч имам варијации од под 1Мбпс па после 6, 8 а еднаш и 12Мбпс ? Повисоки брзини имам измерено и подоцна во ноќта кога е и поладно од навечер. Значи сега и пред пола сат е драстична разлика, од нецели 1 па до 4,5 Мбпс.

ne gi sledis vremenskite priliki dobro greska si navecer nakaj 2-3 saat po polnok mnogu naglo zatopluva jas togas se soncam na terasa, i zatoa e top netot, a nakaj 18-24h e mnogu ladno i zatoa treba kebe na modemot da mu stavis i top ke ti raboti :D
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 20:48 ---
kaj mene dobar e netot inace izgleda mu pomina nastinkata od ladnoto na mojot modem :D

Денес тапа, со околу 1мегабит иде даунлоад... Други од Скопје-Центар имате мака?

Инаку, позитивно изненаден од self-care порталот на Телекабел (https://moj.telekabel.com.mk ) Покрај сите прегледи, има и онлајн плаќање на сметки. Браво!

3018747863.png

значи сто пати сме го разјасниле ова, ама пак глумите управа за хидро-метеролосшки работи ... значи она што му смета е всушност големата варијација на температура бидејќи системот автоматски не се адаптира - поточно бара интервенција на монтерска служба ...

денеска релано беше потопло преку ден во споредба на другите денови и одма почна да се чуствува тоа ...

еве гледате како се е нормално ... додуша ме мрзи да одам на декстоп и да гасам торенти ...
3019057485.png

Кај мене добро е, задоволен сум.

~07-10-2013 21ч59мин:
3018678096.png

~08-10-2013 13ч15мин:
3019887342.png

----
MB Download: 4952,17
MB Upload: 2469,00
MB Sum: 7421,17
----

А да прашам зашто кај мене после 18 часот секој можен ден интернетот е.... уствари немам интернет ? По 20 минути се чека на едно видео, веб страни не отвара се чека по 5-6 минути да ги лоадира, а да пишам мислење тука за да прашам треба да почекам да изгрее сонце за да можам да отворам ?
Иначе станува збор за во Штип
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 13:43 ---
Ете го сега каков е.
3019923738.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom