Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме интересира овие планираат ли во скоро време да покачат брзина или да ги сечам

Od 15ti stedam, od 20ti sum veke minat limit.. Znaci dzabe im e kaj mene stabilnost i brzina. (n)
I jas denovive sum vo duma da menjam.

Среќа што на работа симињам и нема проблем, иначе мизерни би биле тие 100 гига. А и мислам дека е редно време да се зголемат брзините.
Еве Бидиков ми делува како човек со инсајдерски влијанија па нека пренесе огромна разочараност од поголемиот дел корисници.

Добро ме интересира како ги трошите тие 100 гига? Ги складирате некаде тие податоци или едноставно спушти види па бриши го? Колкави дискови имате, еве разбирам 3 месеци да пуниш 100 гига ама цела година нонстоп малце е нонсенс.

Добро ме интересира како ги трошите тие 100 гига? Ги складирате некаде тие податоци или едноставно спушти види па бриши го? Колкави дискови имате, еве разбирам 3 месеци да пуниш 100 гига ама цела година нонстоп малце е нонсенс.
:)

Па имам едно 7-8 тера на располагање. Главно HD симнувам. Не се нервирај, мора да бараме повеќе :P

:)

Па имам едно 7-8 тера на располагање. Главно HD симнувам. Не се нервирај, мора да бараме повеќе :P
Супер што имаш, јас би барал зголемување на трансверот тие 0.49mb/s многу ме нервираат а и 8mb/s е минато време барем брзината да ја качат.
Пред некој ден ми донесоа пред врата канали за оптика од телеком ама ако го дигне трансферот телекабел не би ни помислувал да преоѓам кај нив.

Стриминг.

Bidikov
На колку MAC адреси е ограничен корисник, неможам да добијам во техничка па викам да те прашам тебе. Морам да ја клонирам MAC адресата од PC-то во рутер за да можам да се закачам на нет :(

Bidikov
На колку MAC адреси е ограничен корисник, неможам да добијам во техничка па викам да те прашам тебе. Морам да ја клонирам MAC адресата од PC-то во рутер за да можам да се закачам на нет :(

Кога ќе отвориш на модемот (http://192.168.100.1) имаш податок нешто слично на број на дозволени пц-а ...

Ако си добро запознат интернет сообраќајот не се троши само од симнување туку од гледање клипови по јутуб итн... симнување торенти качување торенти аплоад сообракај е тоа качување клипови на јутуб стриминг итн итн итн ти може да имаш 80 ГБ ХДД ама секој месец да трошеш по 100 еве јас имам HDD од 500 ГБ и секој месец на близуу трошам по 1500 GB од кои 1450 ГБ се аплоад сообракај само 50 се Download односно искористени за симнување

Ако си добро запознат интернет сообраќајот не се троши само од симнување туку од гледање клипови по јутуб итн... симнување торенти качување торенти аплоад сообракај е тоа качување клипови на јутуб стриминг итн итн итн ти може да имаш 80 ГБ ХДД ама секој месец да трошеш по 100 еве јас имам HDD од 500 ГБ и секој месец на близуу трошам по 1500 GB од кои 1450 ГБ се аплоад сообракај само 50 се Download односно искористени за симнување
Добро јутјуб 1 гб дневно. Повеќе и да сакаш не може да потошиш ќе се укочиш од гледање. А за качување торенти знам ти си еден од "мањацитe" за уплоад. (y) Ама сепак ти си екстремно насочен кон уплоадот и малку корисници има како тебе, подобро би им било на провајдерите да ти плаќаат бесплатен интернет ама да не правиш уплоад ;)

Добро јутјуб 1 гб дневно. Повеќе и да сакаш не може да потошиш ќе се укочиш од гледање. А за качување торенти знам ти си еден од "мањацитe" за уплоад. (y) Ама сепак ти си екстремно насочен кон уплоадот и малку корисници има како тебе, подобро би им било на провајдерите да ти плаќаат бесплатен интернет ама да не правиш уплоад ;)
На аплоуд имам торенти од пред скоро 2 години. Користам само приватни тракери и можеш да замислиш како ми е на Телекабел по дома, пола месец не можам ни 10 гига да качам.

На аплоуд имам торенти од пред скоро 2 години. Користам само приватни тракери и можеш да замислиш како ми е на Телекабел по дома, пола месец не можам ни 10 гига да качам.
Ако за тоа имаш некаква корист ќе се префрлиш на друг пакет, ако го правиш од забава тогаш е безсмислено нели?

Ако за тоа имаш некаква корист ќе се префрлиш на друг пакет, ако го правиш од забава тогаш е безсмислено нели?
1. Sharing is caring.
2. Нема друг пакет со асален upload освен можеби HYPERSPACE кој што е вкупно 2850МКД за 200GB месечно.

- Your argument is invalid.

Не знам на што мислиш кога викаш го правам од забава. Го правам затоа што некој ми дозволил да симнам некој филм/музика/серија/било што и сакам и јас да вратам за да симне некој друг. Ако сите ги бришеме торентите после завршување нема да има поента целата торент заедница. Користа е во тоа што имам можност да гледам работи кои јас ги сакам во квалитетен видео и аудио запис.
Телекабел го користам затоа што е без договор и ми е прилично евтина опција, иако во брзо време планирам да се префрлам на оптика на Телеком.
1. Sharing is caring.
+1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom