Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
1101369977.png

1101447940.png

Лимит немам поминато, а не сум ни успеал да поминам со интернетов на Телекабел.

--- надополнето ---

Не качува 8Mb/s кај тебе?
На што си штекнат на ethernet?

абе обично добар е некад и до 9 иде .. ( остај што е 8мбс ) :))) ама сеа некоја жичка му се спојла пази пинг 150 :vozbud:

1101447940.png

Лимит немам поминато, а не сум ни успеал да поминам со интернетов на Телекабел.

--- надополнето ---

Не качува 8Mb/s кај тебе?
На што си штекнат на ethernet?

не качува (значи од замунда вадам со 600-650 кб максимум) штекнат сум преку УСБ од модемот а на лаптопот преку мрежната и таму вади со 900 кб значи на десктопот има полно вируси - грип сифилис сида и шо уште не,плачи за инекција т.е формат

и на десктопот според спид тест пиши НЕОТЕЛ а на лаптопот МК Телеком оти нели даваат 3 ИП адреси а имам различни ИП адреси на двата ПЦ-а

моментално (која е реална не знам) изгледа таа помалата брзина

1101570753.png

1101569547.png

не качува (значи од замунда вадам со 600-650 кб максимум) штекнат сум преку УСБ од модемот а на лаптопот преку мрежната и таму вади со 900 кб значи на десктопот има полно вируси - грип сифилис сида и шо уште не,плачи за инекција т.е формат

и на десктопот според спид тест пиши НЕОТЕЛ а на лаптопот МК Телеком оти нели даваат 3 ИП адреси а имам различни ИП адреси на двата ПЦ-а

моментално (која е реална не знам) изгледа таа помалата брзина

1101570753.png

1101569547.png

Ако имаш до 3 компјутери земи еден свич, (иако јас би ти препорачал некој поасален рутер да си земеш) и штекни сВе на етернет, ќе качи и на десктопот тогаш 8Mb/s, се разбира доколку има на располагање во моментот од страна на Телекабел, а во твојот реон мислам дека може да се постигне таква брзина [барем за HTTP а може и за друго] во поголем дел од денот/месецот [компаративно со Телекабел Скопје] така што - пробај eth baтали USB.

PS: Патем:
1102451978.png

Јас не знам зошто воопшто го рекламираат како интернет до 8Mb/s, може најслободно да речат дека е до 1Gb/s па пак реално да си биде ваков каков што е.

После нова година интернеот на телекабел до 16.00 ми е тапа , т.с. неможе да отвори ни страница а потоа наеднаш доага.
Да не знае некој што може да е проблемот?

toni.sto ти си добар бате, кај мене до 20:00 е тапа иначе на прашањето немаш одговор :)

Ја сум задоволен од нив во последниве 4-5 месеци.

Ако имаш до 3 компјутери земи еден свич, (иако јас би ти препорачал некој поасален рутер да си земеш) и штекни сВе на етернет, ќе качи и на десктопот тогаш 8Mb/s, се разбира доколку има на располагање во моментот од страна на Телекабел, а во твојот реон мислам дека може да се постигне таква брзина [барем за HTTP а може и за друго] во поголем дел од денот/месецот [компаративно со Телекабел Скопје] така што - пробај eth baтали USB.

ама финтата е да имам 3 различни ИП - иако повеќе сакам да имам динамична ИП

а до пред неколку месеци ИП адресите ми се менваа на неколку дена :toe:

а ако земам рутер некогаш, десктопот пак ќе ми биди поврзан преку УСБ (се надевам дека ќе бидат различни ИП адресите) а на десктопот да качи 8 Мбит треба формат на ПЦ-то оти има вируси

а кој е тој мој регион? не сум од СК јас

1104136652.png

1104147244.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom