Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој од битола што е на моби (телекабел) да кажи дали е добар и стабилен нетот???
Оти знам дека имаа проблеми,а сакам да се префрлам и ме интересира да не се зафркнам бидејќи моментално сум на ОНЕ (он нет)!

Ај некој од битола што е на моби (телекабел) да кажи дали е добар и стабилен нетот???
Оти знам дека имаа проблеми,а сакам да се префрлам и ме интересира да не се зафркнам бидејќи моментално сум на ОНЕ (он нет)!

Podobro ne im veruvaj na ovie od forumot, bidejki ima tuka nekoi sto rabotat vo Telekabel i mozat da te zaebat, podobro ke ti bide da odis da go prasas tvojot komsija, taka ti e posigurno.

I jas bev na ON.NET, i definitivno za dva meseci se vrakam pak tamu, mozebi porano bidejki nemozam veka da teram, zivotot mi go skrati za 10 god.

Moja preporaka ostani si vo ONE, barem veruvam ti e stabilen.

Сега е 01.06 и еве резултати

Мерак за очи да гледаш :D Изгледа ми се исплатеше порано пцуењето по нив :P

i kaj mene slicni rezultati, ama torentot ne diga poveke od 50kb/s. Nemam pojma sto veke da pravam

i kaj mene slicni rezultati, ama torentot ne diga poveke od 50kb/s. Nemam pojma sto veke da pravam

Многу често брзината на твојот download кај торентот зависи од брзината на upload на оние од кои го симињаш торентот а тоа може да зависи поради фактот што не сите peers се онлине во ист период од денот ... тоа е „проблем“ на торент протоколот а не проблем на интернет провајдерот ... ако најдеш правилен торент можеш да го користиш максималниот капацитет...

Повелеле пример за добар торент ...

Attachments

• tk.jpg
    tk.jpg
    30,2 KB · Прегледи: 33
Супер се...и торенти и сурфање идат топ.

незнам дали тука е добро да го поставам прашањето, зошто не најдов тема за телефонијата на телекабел.

Значи, дали тие што користат се задоволни. слушнав од рекла-казала дека линијата била слаба, стално кажвало зафатена линија и слично.

и колку чини да се префрлам од т-хоум во телекабел со истиот број?

незнам дали тука е добро да го поставам прашањето, зошто не најдов тема за телефонијата на телекабел.

Значи, дали тие што користат се задоволни. слушнав од рекла-казала дека линијата била слаба, стално кажвало зафатена линија и слично.

и колку чини да се префрлам од т-хоум во телекабел со истиот број?
Нема веза,исти курац ти е како и на т-хоум.:)))само поефитно.xD
За цената незнам.:smir:

Bravo bravo, bea dobri eve 3 dena da gi pofalam bravo za niv, sea 2 dena netot nejke da mrdne. Koga se javiv vo tehnicka se cudat i krevaat ramenici kako da gi prasav koren od 1102222212, pa da se mislat. Mu vikam brzina slaba, baska ping kolku sakas, resetiraj ke bide OK, kako od Mars da padnale. Ni da te podlaze pa da ti dade nadez deka ke pomine taa nevidlivata ekipa, ke prijavi da se vidi, niso. Narodski kazano ic ne mu bese gajle deka imav problemi so netot. Samo edno ne mi e jasno do koa vakvo odnesuvanje od nivna strana, kaj im e profesionalnosta?

Pa jas ne znam koj ja otvoril temava ali ocigledeno jabe e otvorena poso nikoj ne cita, niti se zamara za nasite problemi.
8 Mbita imase minatiot mesec edna nedela, sea od kaj sakas pravi download, ista beda e. Ne torent, ne direkten download, ne mrda poveke od150.
Poveke mi se isplati da idam da go kupam toa sto go downloadiram, nego li da mi raboti pc cela nedela za da simnam nesto sto treba da se simne za 20 min. I pingot dobar bese 2 nedeli, pa sea pak ke si igrame "cekaj da se stemni za da se uklucis online".

Si mislev barem eden mesec da imam net bez problemi, ama toa 2 nedeli edvaj bilo...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom