Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ај мала помош. Само кај мене одредени сајтови не отвараат? Еве на пример оваа и оваа (наидов на уште две-три). Само кога сум конектиран на мојот интернет го имам проблемот. Денес бев кај пријател (исто има од Телекабел), се конектирам, гледам отвараат сите овие нормално. Според мене можно е да има некој проблем со ИП адресата кај мене (покасно пробав со vpn, отвара се).

Ај мала помош. Само кај мене одредени сајтови не отвараат? Еве на пример оваа и оваа (наидов на уште две-три). Само кога сум конектиран на мојот интернет го имам проблемот. Денес бев кај пријател (исто има од Телекабел), се конектирам, гледам отвараат сите овие нормално. Според мене можно е да има некој проблем со ИП адресата кај мене (покасно пробав со vpn, отвара се).
На телекабел сум и си отвара без проблем. Ако го имаш проблемот сеуште напрај traceroute у CMD и види кај ти заглавува. Ако не ти е јасно што гледаш, стај тука логот или скриншот

На телекабел сум и си отвара без проблем. Ако го имаш проблемот сеуште напрај traceroute у CMD и види кај ти заглавува. Ако не ти е јасно што гледаш, стај тука логот или скриншот
Средив со нив, како што претпоставував имаше некој проблем со ИП. Фала ти во секој случај. :)

Дечки здраво, моментално сум на кабелски од А1 и брзината ми е 20Mbps D, 1Mbps U. Поради укинување на многу ТВ канали сакам да се префрлам на Телекабел. Кои брзини ги има кабелскиот на Телекабел, а кои оптичкиот Интернет 20/20? Поздрав и фала однапред..

Дечки здраво, моментално сум на кабелски од А1 и брзината ми е 20Mbps D, 1Mbps U. Поради укинување на многу ТВ канали сакам да се префрлам на Телекабел. Кои брзини ги има кабелскиот на Телекабел, а кои оптичкиот Интернет 20/20? Поздрав и фала однапред..

Ако имаш можност за оптички не се мисли, постабилен е и побрз во однос на кабелскиот. Разликата од кабелскиот до најефтиниот оптички пакет 20/20 е 100 денари.

Кои брзини ги има кабелскиот на Телекабел, а кои оптичкиот Интернет 20/20?
Ако се префрлаш на Телекабел, те советувам да одиш директно со оптички. Јас лично користам со кабелски нет. и не е брз(ќе менувам кај и да е). На почетокот имаше 20-и нешто Mbps, но сега едвај стигнува до 20Mbps(а во договорот тврдат 30Mbps).

Ако се префрлаш на Телекабел, те советувам да одиш директно со оптички. Јас лично користам со кабелски нет. и не е брз(ќе менувам кај и да е). На почетокот имаше 20-и нешто Mbps, но сега едвај стигнува до 20Mbps(а во договорот тврдат 30Mbps).
Кој договор? Единствен оператор е за кој немаш обврзувачки договор.
Они не тврдат него као и останатите у МК и цел свет викаат ДО а исто ти е за оптичкиот каде немаш гаранција дека ќе биде флет 20/20 на пример.

Еве кај мене моментално на торент како иде на нај основниот пакет.
1614694541673.png

v.PNG

Да не ја дигнале брзинава? На пакетот 40/40 сум а добивам 90/90

Attachments

• 9DF0D6A7-DD9A-4340-B54E-D57FEDE9B7DD.png
    9DF0D6A7-DD9A-4340-B54E-D57FEDE9B7DD.png
    1,3 MB · Прегледи: 52
Можно е, но нема ништо официјално. Кај многумина ги зголемија на 100/100.

Ако е иста цената, но зголемени брзини тогаш супер.

Значи сега 20/20 ќе биде 40/40, а 40/40 ќе биде 90/90, а другите брзини??? 100 / 100 колку ќе биде? 120, 150, 200? Или само 40/40 брзините ги креваат?
Овдека има нешто, сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom