Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Менувај, оти Телекабел кога откупија се живо и диво, им ги урнаа бизнисите на малите компании, и сега нудат срање брзини во рурални средини и помали градови.
Стара приказна.
Истото и со A1 на многу места.

Дали некој имал проблем со Нетфликс со интернет од Телекабел?

Преку телеком работи Нетфликс, а преку Телекабел дава грешка nw-3-6

Дали некој може да ми каже колку е брзината на оптичкиот интернет 40/40 пакетот од Телекабел?
На што ја мерите, бидејќи не се разбирам баш, а приметувам дека интернетот не ми е нешто подобрен за разлика од претходно :)

Која е отприлика брзината, и дали има некаква врска рутерот? Подобар, послаб? Кој е најсоодветен за 40/40?

Дали некој може да ми каже колку е брзината на оптичкиот интернет 40/40 пакетот од Телекабел?
На што ја мерите, бидејќи не се разбирам баш, а приметувам дека интернетот не ми е нешто подобрен за разлика од претходно :)

Која е отприлика брзината, и дали има некаква врска рутерот? Подобар, послаб? Кој е најсоодветен за 40/40?
Од било кој оператор брзина на интернет ќе мериш на лан кабел, вифито не е меродавно за проверка на брзина особено не со овие лоу баџет рутери што се користат.
Инаку еве ти страна каде да измериш, а брзината на кабел ако е се во ред треба да е во близина до тоа што ти го продале (иако тие веројатно ти нудат UP TO 40/40, гарант немаш SLA и гарантирани 40 со 40).

Катастрофа од интернет оптички брзина никаква а пакетот е 100мб/с демек,цела година ништо немаат направено со мрежата пак истата песна ,ништо бегање од кај овие само-зборувам за Прилеп за другите градови не знам како е.

Да прашам пак, дали некогаш сте имале проблем да гледате Нетфликс од мрежата на Телекабел?

Dali nekoj znae dali ima opcija na telekabel da mi dodelat staticka IP ?
Znam deka drugite provajderi nudat staticka adresa so nekoja doplata 300-500 denari mesecno, no na telekabel na stranata ne najdov nisto

Катастрофа од интернет оптички брзина никаква а пакетот е 100мб/с демек,цела година ништо немаат направено со мрежата пак истата песна ,ништо бегање од кај овие само-зборувам за Прилеп за другите градови не знам како е.
Не плаќај толку, ако статистички гледано, во добар дел од времето, таму не можат да испорачаат толку.
Земи го најмалиот пакет, него најверојатно ќе го испорачаат.

Исто еве неколку дена имаат проблем со јавните ип адреси сега ми е доделена некоја локална ип 10.5.50...

Исто еве неколку дена имаат проблем со јавните ип адреси сега ми е доделена некоја локална ип 10.5.50...
Јас сум на Кабелнет во Прилеп и премногу ме нервира ова што имам локална ИП, односно операторот користи Carrier grade NAT за да го намали бројот на јавни надворешни ИП адреси. Неможам ни Веб, ни ФТП сервер да поставам, ниту преку ИП да пристапам до рутерот дома. Срамота

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom