Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Имате нешто проблем со нетов од 17--00 часот?

Има ли некој друг проблем со нет и тв моментално во центар?

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Видов на лице место баш вчера...Имаат оптика до банера и од таму влечат лан кабли некој ако се уклучи
Нема врска, оптиката се носи директно до модем до дома. Значи според твое сите уреди што ги користат за претплатниците им стојат на бандери ???

Нема врска, оптиката се носи директно до модем до дома. Значи според твое сите уреди што ги користат за претплатниците им стојат на бандери ???
Se im e nadvor eve ti sliki od Nod>na koaksijalen na zgrada na 1vi kat so raka se stignuva do nego bez skala i na bandera kaj mene koga mesteja gi slikav,

Attachments

• CAM00291.jpg
    CAM00291.jpg
    641,6 KB · Прегледи: 59
  • CAM00392.jpg
    CAM00392.jpg
    635,7 KB · Прегледи: 58
Se im e nadvor eve ti sliki od Nod>na koaksijalen na zgrada na 1vi kat so raka se stignuva do nego bez skala i na bandera kaj mene koga mesteja gi slikav,
Тоа не значи дека приклучокот е со мрежен кабел до дома баш напротив до зградата има оптика што значи еден сплитер е доволен за да се направи приклучокот.
А што се однесува до нодовите истите на сите кабелски оператори стојат на бандера или на земја.

Тоа не значи дека приклучокот е со мрежен кабел до дома баш напротив до зградата има оптика што значи еден сплитер е доволен за да се направи приклучокот.
А што се однесува до нодовите истите на сите кабелски оператори стојат на бандера или на земја.
Jas ne spomnav nikade deka se povrzuva so Lan kabel,...imeno vo sandaceto sto vi go slikav, vo nego vnatre ima konvertor od optica vo koaksijalen i magistralno... ili zasiluvac ili spliter na RG11 kabel potoa so Rg11 odat od bandera do bandera i do magistralnite od zgrada do zgrada i potoa - odi na RG6 na slpiter ili tap....za priklucok do doma.....

20 Години Телекабел и нема да има измени. Само рекоа дека се најдобри во Македонија. Ќе се упукам:vozbud::tapp:

Нели ке имаше 5 мегабити покачување?И IPTV.и нови програми?Изгледа ништо од тоа.

20 Години Телекабел и нема да има измени. Само рекоа дека се најдобри во Македонија. Ќе се упукам:vozbud::tapp:
Поголема иронија е тоа што моментално највлијателни на поле Интернет и телекомуникации се Телекабел и Вип, а од едните секој ден ти снемува Интернет, а од другите секое зборење на телефон ти е со губење на мрежата или останати видови на сецкања:D

Нели ке имаше 5 мегабити покачување?И IPTV.и нови програми?Изгледа ништо од тоа.
Не гледам пазарна причина заради која што во моментов би ја зголемиле интернет понудата - за иста цена пари.

Da jas imam, veke dvaa saati im e nestabilen i paga na sekoi dve minuti, karpos 2.

Сите имаме изгледа, јас им се јавив уште пред 2 саати и ми кажаа дека имале дефект и пробувале да го средат... Некои страни не ми ни ги отвара, 250+ пинг имам на игри... многу ми е забавно. :busi:

Kjuti posle ispiti si vikam raat malku konecno baska vikend ke ima da se ostavam na dota...

Сите имаме изглеа... И некни беше вака саат ипол/два па се среди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom