Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ја името не и го запамтив на таа на шалтер не па за каналите :cautious:

Иначе би било добро да ја пуштат Cinestar Premiere.
Ja gledam na internet ,premier1,2 neka. Pustat drugi[emoji4] a so. Internetot treba da pojacaat,i modemite stari10 godini treba da si gi smenat so novi PR;KAKO od Blizoo,so wi-fi,ili neka porabotat na Docsis3[emoji6]

Неверувам дека за интернетот ќе има нешто они нема да ја менуваат брзината се додека конкурентите не ја зголемат зошто иначе сега тие би биле први?Накрајот ќе биде само 2 нови канали и тоа е тоа. Колку сакам само Телекабел да го купеше некој голем странски оператор пошто вака не ги бива.Менуваат само за да преживеат. Со антички модеми и лоши канали не е ок
Бате, кои лоши канали, ако може да знам? HBO? Тоа што овој канал Близу не може никако да го обезбеди? Rai Uno, Duo, HRT, Cinestar, германскиот РТЛ? Ова за тебе се лоши канали??? Тоа што нудат 150/15mbps МАКСИМАЛНА БРЗИНА? А пак Близу не може ни 2mbps Up брзина да обезбеди? Колку за информација SK 3 (поранешен Sport Klub Prime) Телекабел први во државава го имаа овој канал. Тоа што имаат 15/1mbps МИНИМАЛНА брзина, а Близу ни тоа го нема!? Ова за тебе е лош оператор???

Бате, кои лоши канали, ако може да знам? HBO? Тоа што овој канал Близу не може никако да го обезбеди? Rai Uno, Duo, HRT, Cinestar, германскиот РТЛ? Ова за тебе се лоши канали??? Тоа што нудат 150/15mbps МАКСИМАЛНА БРЗИНА? А пак Близу не може ни 2mbps Up брзина да обезбеди? Колку за информација SK 3 (поранешен Sport Klub Prime) Телекабел први во државава го имаа овој канал. Тоа што имаат 15/1mbps МИНИМАЛНА брзина, а Близу ни тоа го нема!? Ова за тебе е лош оператор???

Тоа е срамота да ги нарекуваш дека се канали, не па да ги гледаш.

За брзината на Телекабел нема да споредувам. Она што Близу го нуди е галактички подобро од Телекабел. Чисто за илустрација за 1600 денари добиваш брзина од 100мбпс, 16 ХД канали, телефонија со минути итн итн. Телекабел колку пари? 2500 денари само за интернет + сите додатоци за телефон ако имаш,кабловска итн. Ако збориме за интернет веќе пола година Близу нуди можност 1gbps конекција за приватни лица а во државата освен Телеком никој друг го нема. Јави се слободно прашај. Каналите на Телекабел... кажи ми ти што оператор е тоа што ги нема FOX Life, Crime и обичниот, National Geographic, пакетот на Discovery и слично? Од сите тие канали само 2 од Дискавери имаат и ништо. На сите други можни оператори во државата ги има сите канали. За ХД несакам да збориме ставиле Германски канали што не ги разбирам и Сител,МРТВ. На Близу ги има Discovery,MTV и македонските. Спортклуб го донесоа први затоа што немаат што понудат. На близу сега со акции ги даваат сите канали за 850 денари со интернет и телефон. Дури и во цена Близу се често поефтини поготово тие што се подолги корисници. ХБО веќе ќе го нема од 1ви Октомври така да тоа е. Ефтина споредба правиш. Телекабел ги нема ни каналите а за тие ефтини канали немаат ни ЕПГ обезбедено не друго. Патетики да имав опција за друго ајде ама кога се нема тоа е

ХБО е катастрофа од каналите и по месец дена го тераат некој филм секој ден реприза xD

:pos:

http://telekabel.com.mk/index.php/mk/интернет/интернет-пакети/lightspeed
tk-crop.png

Да нема забуни, убаво си пишува на сајтот до колку е брзината а и која е минималната гаранитирана.

Последно уредено:
Ај види и на другите оператори коку е па потоа да правиме дискусија...
Capture.JPG

Де бе како не начекав и јас еднаш да крени кај мене толку, да си ја симнам prison break сите сезони во HD :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom