Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Пример, nytimes.com, huffingtonpost.com, tvline.com и други кои сум пробал да ги отворам, ама безуспешно. Вака е веќе една недела.
Мистерија, кај мене се отвараат овие што ги наведе(ако беше искрен ;) )...проба ова на Аппле постот со ДНСи да смениш дали ке ги отвори ?

Мистерија, кај мене се отвараат овие што ги наведе(ако беше искрен ;) )...проба ова на Аппле постот со ДНСи да смениш дали ке ги отвори ?
Не сум, ама сега ќе пробам. И секако дека бев искрен де. :)

Одговор од Телекабел за поднесен приговор:

Телекабел - Грижа за корисници prigovor@robi.com.mk

Dec 19 (1 day ago)
cleardot.gif

cleardot.gif
cleardot.gif
to me
cleardot.gif

Почитувани,
Вашиот приговор е регистриран, разгледан и сакаме да Ве известиме дека од наша страна се превземени сите мерки за одстарнување на овој проблем и искрено веруваме дека тоа ќе се случи во најкраток рок, а Вие повтроно ќе бидете задоволни од нашите услуги.

Со почит,
Телекабел“

ќе останиме со ваквов катастрофален интернет уште долго време

Одговор од Телекабел за поднесен приговор:

Телекабел - Грижа за корисници prigovor@robi.com.mk

Dec 19 (1 day ago)
cleardot.gif

cleardot.gif

cleardot.gif

to me
cleardot.gif

Почитувани,
Вашиот приговор е регистриран, разгледан и сакаме да Ве известиме дека од наша страна се превземени сите мерки за одстарнување на овој проблем и искрено веруваме дека тоа ќе се случи во најкраток рок, а Вие повтроно ќе бидете задоволни од нашите услуги.

Со почит,
Телекабел“
ќе останиме со ваквов катастрофален интернет уште долго време

Автоматски одговор кај сите праќаат. Истиот е и кај мене т.е. сега е малку подотеран, од 16 ноември, и до сега ништо ново!

Телекабел - Грижа за корисници ✆ prigovor@robi.com.mk via t-home.mk
Nov 16

to jovebt
Почитувани,
Вашиот приговор е регистриран, но исто така веќе се превземаат мерки од наша страна за решавање на проблемот, така што ние ќе се потрудиме да биде решен во најкраток временски период, а Вие да бидете задоволни од нашите услуги како и до сега.

Со почит,
Телекабел

1659527421.png

:cuc::cuc::cuc:
:vozbud::vozbud::vozbud:
Конечно вистински интернет, вредеше да се дочека ветувањето на момците од техничка поддшка.
RESPECT TELEKABEL:cool:

а да пробате со google dns бидеќи тоа на днс најчесто блокирваат од операторот бидејки е пиратерија ....
8.8.8.8
8.8.4.4

И јас мислев дека е до днс-ите али не е. И кај мене не ми отвара некој сајтови. Сменив днс-и али пак исто. Не ја ни пинга IP адресата на сајтот. Може имаат некој проблем а и може блокираат некој сајтови на ниво на IP.

Страните почнаа да ми се отвараат без ништо да правам. Значи, време било у питање.

на 100GB е качен dowload? коа идам на она проверка на сообраќај приметив..

И кај мене исто - некои сајтови веќе недела дена не се отвораат... Многу чуден проблем. Со години сум на Телекабел ама ваков проблем никогаш не сум имал.

И кај мене исто - некои сајтови веќе недела дена не се отвораат... Многу чуден проблем. Со години сум на Телекабел ама ваков проблем никогаш не сум имал.
Кои сајтови се тие? Да ги проверам.

@milco45

Интересно, проблемот исчезнал во текот на денешниот ден и сега, по една недела, се' е нормално и како што треба.

Поздрав до одличната екипа на Телекабел, на нив сум уште од 2006 година и немам намера да менувам оператор.

@milco45

Интересно, проблемот исчезнал во текот на денешниот ден и сега, по една недела, се' е нормално и како што треба.

Поздрав до одличната екипа на Телекабел, на нив сум уште од 2006 година и немам намера да менувам оператор.

Проблемот не беше директно во Телекабел туку во upstream провајдерите ... да не објаснуам колк уе незгодно дијагностика и средување на BGP рутирање ... просто човек може со денови да збудали од рута оваква рута онаква ...

Сега кај сите е океј или има уште “брзина проблематикус акута“ ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom