Телефонски муабети

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Па со сите правам краток муабет,освен со една другарка,без разлика дали на мобилен или на фиксен,или пак во живо :), со нејзе секогаш ќе изнајдам нешто за муабет,а за со други гледам да сум кратка,затоа што муабет тет а тет ми е подобро него ли на телефон.....

бо бо бо, фиксниот го имам заборавено покрај мобилниот, емесен, скаип, феисбук и остали типови на комуникација.
во блиска иднина ќе згасне фиксната телефонија. нема резон да постои.

Телефонот ми многу поомилен од интернетот, кога гледам дека некој што ми треба е уклучен на мсн не му пишувам, туку му се јавувам. :) Не можам да го заменам телефонот со компјутерот, многу ми е убаво кога зборам на телефон и тоа многу често го практикувам со 4-5 луѓе, жени претежно :)
Имам онаков пакет ако зборам до 33 минути плаќам исто ко да сум зборела 3, ама џабе ми е, кога ќе му седнам на телефонон ни еден саат не ме крпи =)
На мобилен гледам да не зборам многу зошто скапичко ми е, зборам на мобилен само не сум при фиксен и кога е итно нали.

najchesto pram kratok muabet.. znajsh se dogovaram ova ona vo tolku satot tamu.. nekogash ako ima nekoj problem sho mozi na telefon da se reshi ili neshto vazno da se diskutira toash mozi i podolgo.. :)

Mozam da recam deka go koristam telefonot po potreba,ne mi e luksuz.:)Da se dogovoram,da prasam nesto,da kazam,taka od cista mira poretko.Ne uzivam bas vo telefonski muabeti,ne kisnam na telefon,poveke sakam da go gledam sogovornikot,a telefoni,msn,samo koga moram.

не се дудлачам многу на телефони.. ме болат раце ...уши... и мозок... пишуем есемес.. и муабет у лице.. онака по дифолт :baeh:

Не сум по зборење по телефон.Ке се слушнам,ке се договарам,ке прашам...и толку.Што мора толку многу да зборам по телефон.Максимум 10 минути.:)
:salut:

Па зависи со кого разговарам ако е со другарите 200 за 200 и рака ми се здрвува некад и досада ме фаќа а инаку не сакам многу муабети по мобилен поарно ми е на микрофон домче (скајп) :back:

Па на телефон обично си заспивам од зборење...
Али зависи кога како..и шо муабети се праат...:):pos2::pos2::pos2:

На фиксниот можам и да заспам од муабет (секогаш се тешам дека нема да зборам толку ама пуста навика:nesum:)а мобилниот само по потреба.

Хммм па што знам ... Повеќе ми важи мсн-от отколку телефонот :) ... Али знам некад ептееен да се заборавам и на него па да и приредам на мајка ми еден онаков убав шок коа ќе ја добие сметката :) ... Абе еднаш се живее,мора да бидеме во тек со настаните :pos2:

Ич не сакав тел. разговори,ама нешто во последно време,некаке си се опуштавам...хехе..

:helou:

Телефон... ретко..
порано останував на телефон со мојот најдобар другар...
сега се гледаме секој ден и немаме потреба од телефонски разговори....

Spijam na telefon, so drugarkite za bezveze si se javuvame, da si raskazime koj sme go sretnale po pat, sto ni rekol, bla bla bla, a ako posle toa istiot muabet preku skype ke go praveme.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom