баш пред некој ден бев во тетово... навечер беше...гледам едно добро игралиште имате,отворено, тревно мислам, под рефлектори играат...тоа беше добро...
баш пред некој ден бев во тетово... навечер беше...гледам едно добро игралиште имате,отворено, тревно мислам, под рефлектори играат...тоа беше добро...
Пред неколку дека идем накј ,,пржава бавча,, и не моем да познаем. Не сум бил 2-3 год натаму пешки, све со кола на проаѓање.
Живеше баба ми и дедо ми порано натаму. Бш беше многу убоо местото (500 метра до болница, 100 метра до шарена џамија, 300 мерта до гимназија, 320 метра до интигбал ...ова воздушно )
Бш убоо сестра ми таму ќе седи и учеше у исктибал основно, па у гимназија средно.
Топ местото. Маркет огромен оспротива на чие месссто сеа има огромна зграда, а исто така и кај баба ми местото.
Но да не опраам. Зборот ми беше дека порано беше подобро (ко стар звучим ) . Имаше у тоа маало и албанци и цигани и македонски и све. Убоо се живеше. А сеа. Тоа не е живот.
Зграде со 10 ката, дучани обавезно. Некако безчуствително е сеа. Порано кој имаше куче и помалце дучани имаше живот у воздухот, а пак сеа само те угушуе.
Дали следи тоа на цел свет... Угушуење? Дали тие мали места со живот со тек на време ќе се уништат? Како да се спречи тоа? :S
Пред неколку дека идем накј ,,пржава бавча,, и не моем да познаем. Не сум бил 2-3 год натаму пешки, све со кола на проаѓање.
Живеше баба ми и дедо ми порано натаму. Бш беше многу убоо местото (500 метра до болница, 100 метра до шарена џамија, 300 мерта до гимназија, 320 метра до интигбал ...ова воздушно )
Бш убоо сестра ми таму ќе седи и учеше у исктибал основно, па у гимназија средно.
Топ местото. Маркет огромен оспротива на чие месссто сеа има огромна зграда, а исто така и кај баба ми местото.
Но да не опраам. Зборот ми беше дека порано беше подобро (ко стар звучим ) . Имаше у тоа маало и албанци и цигани и македонски и све. Убоо се живеше. А сеа. Тоа не е живот.
Зграде со 10 ката, дучани обавезно. Некако безчуствително е сеа. Порано кој имаше куче и помалце дучани имаше живот у воздухот, а пак сеа само те угушуе.
Дали следи тоа на цел свет... Угушуење? Дали тие мали места со живот со тек на време ќе се уништат? Како да се спречи тоа? :S
Сакав да ве прашам што мислите кој има најголеми шансе за да победи на турниров у мал фудбал што се одржуе на спортски :tv: (иако е сеуште групе)
Најголеми конкуренти според мене:
1. Исус (доста добар тим, игра и Нуне т.е најјакиот туе кој играл многу турнири до сега, а и гледамо на воја сам им игра на свите :tv
2. Војводи (се собрале доста добри играчи од град, а и двајца од брвенца имаа кој са доста добри)
3. Роби пром (сељачана, само еден од град т.е газдата од Роби пром x) ...доста добар тим, има доста што тренираа фудбал)
4. Стаури (огранизаторите. секогаш се собираат најдобрите од градов, а и се места у група со слаби тимоој за да стигна подалеку. Но годинава имаа доста добра конкуренција)
5. Мокри (морав да го пишем тимов дека игра туе еден форумчија :tv: ... доста са послаби од тимојте што ги споменав погоре, ама пак имаа невидено мн среќа (среќата ги следи храбрите) и со нивната ,,викторија,, игра имаа доста шансе)
Од овја што ги наброа, Војводи и Стаури (вториве ради тоа што са организатори) са фаворити според мене. А и РобиПром не заостануа, знаем неколку деца што играа таму а и тоа голманот вол голем им е знае да брани башка, така да и они са добри.
П.С. Тија Мокрите уствари са тија што на маицете им пишуе Шатци?
Епа ја други сум гледал. Овја Шатци ептена тапа, тија од РобиПром играја со дечишта од 15-16 год и ги тепаја пак.
1 имаше нон-стоп што трчаше од Шатци, другиве некако ко мува без глава се мотаја:wink:
Епа ја други сум гледал. Овја Шатци ептена тапа, тија од РобиПром играја со дечишта од 15-16 год и ги тепаја пак.
1 имаше нон-стоп што трчаше од Шатци, другиве некако ко мува без глава се мотаја:wink:
Не збори за Шатци таке ја играм туе , а и уште еден од форумов x)
...тија до Роби Пром колку беја јаки не заебавај. Шатци дадоја први гол и после Роби пром три шута и три гола :S ...има еден што тренира у Звезда у Роби пром (тој високиот што даде два гола со јак шут од далеку) ...а и уште двајца од Ѓорче Петров што тренираа. И не заебавај ... 17-18 год имаја.
А и Шатци толку x)
Едит: днска не играв, а и тој другиот од форумот. Играја други.. боштум појаки. А ти коај си ги гледал. Днска или првата? x)
Јаки беа бе РобиПром, поголеми беа од нас што игравмо... после влегоа на крај мали =))
Ја играв за Шатци, назад Милан дрес ))
Инаку педерско не опнаа со најтешки у група, башка денеска кратеа време, на Мокри прво полувреме 15 минути второ 12, на шатци прво 15 второ 13... а правилно е 15,20 ама ај.
Абе баталите, атоа е све само турнир не е! Тија стаурите си земаа за право да места утакмице, ама нека им кисне што Мокри им извадија нерешено:baeh::pusk:
Не збори за Шатци таке ја играм туе , а и уште еден од форумов x)
...тија до Роби Пром колку беја јаки не заебавај. Шатци дадоја први гол и после Роби пром три шута и три гола :S ...има еден што тренира у Звезда у Роби пром (тој високиот што даде два гола со јак шут од далеку) ...а и уште двајца од Ѓорче Петров што тренираа. И не заебавај ... 17-18 год имаја.
А и Шатци толку x)
Едит: днска не играв, а и тој другиот од форумот. Играја други.. боштум појаки. А ти коај си ги гледал. Днска или првата? x)
Абе добро, не сакав да ве навредим ја само кажав тоа што видов.:smir: Второто полувреме само со РобиПром кој игравте глеав. Иначе ги знаем тија од МЃП што играа за нив. Истите тија играа +1 од Војводете и у Фалише на турниров и таму са фаворити да го зема турнирот.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.