Teлепатија

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ќе ти го. Доколку имаш нешто со Ратеон, расчисти со него, а не да се пукате за секакви глупости по темиве. :smir:

...и да... забележуваш дека го нема ни делот кој те "иритираше". се однесува на exlexmk

Продолжете по темава, секој оф топик (препукување) ќе биде и бан од тема.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Верувам дека ја користиме секојдневно, но пасивно и не контролирано. Пасивноста на некои нешта во животот значат многу, а можеби и телепатијата.. неприметено, прави нешта, за кои ние луѓето не сме ни свесни.

Само, мислам дека тоа е едно од нештата кои ке останат парадокс, засекогаш. Бар, за нашево време.

Член од
7 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
kako so procitav pogore exlexmk mislam deka bese navede deka moze da se proba da se koristi telepatijata na pr. da nateras nekoj da ti se javi na telefon... veruvale ili ne otkako ja procitav temava izgasiv kompjuter i se toa i legnav da spijam... Pred da zaspijam (znaci dur lezev u krevet) bas mi tekna na ova i si rekov aj da isprobam...Posakav onaka epten jako drugar mi da mi se javi na telefon.
Se budam po 2 saata i ete ja majka mi mi vika te barase kris ( drugar mi koj so sakav da go nateram da mi se javi ) .. Koa mi tekna so praev pred da zaspijam ednostavno ne mi se veruvase...
Dali mislite deka e obicna koincidencija ili neso stv se desava tuka ?

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Еднаш бев потпрен на шанк задлабоечн негде со мислите. Си мислев...колку би сакал вечерва да шмекам некоја црнокоса бујнограда добразадникова цура со шишки. Не поминаа 5 секудни и ете го шмекот :smir:
Озбилно...стварно верувам. Имам телепатија со еден мој многу добар другар и со една моја блиска женска особа.

T

theTinule

Гостин
Интересна работа.
Никогаш немам размислувано за телепатијата сериозно, а интересни постови прочитав. Не знаев дека навистина може да се вежба. Мислев е..ако го имсш со некој - го имаш, нема тука што да се вежба.
Имам пробано со една другарка без да зборуваме, со затворени очи, само фатени за раце да си ги читаме мислите. Пола саат потоа и двете имавме неверојатна главоболка. Мислам дека темето ми го корне некој. 2 аспирина испив тој ден. Во првите 10-15 минути не функционираше ништо, но потоа почнавме да мислиме на исти работи. Буквално како дијалог. Го правевме тоа околу 35-40 минути. Без никакви спиритуалистички глупости... Незнам дали е тоа телепатија или само живеење на ист живот и исти сваќања...
Искрено, не верувам во телепатија, но сега кога ги прочитав постовите за тоа дека се пренесувва под одредена фрекфенција...се замислив.
Дали тоа е стварно, научно докажано или тоа се само некои претпоставки (научниците не можеле да си го објаснат таквото комуницирање)?

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
kako so procitav pogore exlexmk mislam deka bese navede deka moze da se proba da se koristi telepatijata na pr. da nateras nekoj da ti se javi na telefon... veruvale ili ne otkako ja procitav temava izgasiv kompjuter i se toa i legnav da spijam... Pred da zaspijam (znaci dur lezev u krevet) bas mi tekna na ova i si rekov aj da isprobam...Posakav onaka epten jako drugar mi da mi se javi na telefon.
Se budam po 2 saata i ete ja majka mi mi vika te barase kris ( drugar mi koj so sakav da go nateram da mi se javi ) .. Koa mi tekna so praev pred da zaspijam ednostavno ne mi se veruvase...
Dali mislite deka e obicna koincidencija ili neso stv se desava tuka ?
Јас мислам се дешава тоа што ти ова целово го измисли од досада, нели ?
Крис-да не мислеше на Criss Angel ?

Член од
7 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Јас мислам се дешава тоа што ти ова целово го измисли од досада, нели ?
Крис-да не мислеше на Criss Angel ?
Океј. Кој како сака и што сака може да верува. Јас си кажав што ми се деси па сеа ако не ти ваља не те терам да веруваш. Твое си е
И не мислев на Chriss Angels туку друграчето ми се вика Кристофер. Поздрав

T

Tetro

Гостин
Океј. Кој како сака и што сака може да верува. Јас си кажав што ми се деси па сеа ако не ти ваља не те терам да веруваш. Твое си е
И не мислев на Chriss Angels туку друграчето ми се вика Кристофер. Поздрав
пак трипаш, или сакаш да кажеш: појма немам што се случи, посакав да ми се јави другар ми, и одма ми се јави. ама јас спиев, па не знам како да ви кажам: дали сум посакал или не да ми се јави? фала на позздрав и разбирање :smir:

Член од
7 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
хх Нема врска бате :) Скептичноста преовладува :) Али голема работа.. Такви сме ние луѓето :D

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
хх Нема врска бате :) Скептичноста преовладува :) Али голема работа.. Такви сме ние луѓето :D
Абе не преовладува скептичноста,преовладуваат лижигз членови на форумов.Гледаш тебе ти најдоа одма замерка ама со првиот пост на Апокалипто сите се согласуваат :D - двојни аршини (Македонска работа).Инаку телепатијата заедно со телекинезата е сеуште во невозможни работи.Ама и не е така недостижна (незнам кој научник беше) ја вбројува во невозможности кои ќе бидат возможни за 50-100 год.Сум читал доста за ова и верувам дека има луѓе кои ја имаат оваа способност,само не се свесни за тоа а ни па знаат да ја контролираат.Луѓето што ги бие глас дека "урочуваат" имаат дел од овие способности.Дури има(ло) и научници (луѓе) што "урочувале" машини.Вањда во секој од нас има потенцијал за Телепатија и Телекинеза само што не знаеме да ја контролираме.Еве малце вежбајте :D

http://www.psychic-experiences.com/psychic-tests/telekinesis-test.php

До сега мене не ми успеало.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Телепатија постои но не во облик на пренесување директни мисли туку чувства. И тоа е најреалното нешто што постои преку потсвеста која сите не поврзува.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Телепатија постои но не во облик на пренесување директни мисли туку чувства. И тоа е најреалното нешто што постои преку потсвеста која сите не поврзува.
Да ама теоретски ако научиш да ги контролираш тие чувства можеш да комуницираш (нормално и другиот да може да ги контролира и да не е глуп - иначе ќе вика што се ежам бе вака LOoOoL)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Абе браќа ваљда ова е телепатија што ми се има десено ... Ја седам на каучот мајка ми на фотељата и во моментот она станува и нешто ми прелета у глава дека ќе се напие вода и стварно стана и пиеше вода ... Или ја у заблуда сум или стварно постои телепатија ..

Kajgana Shop

На врв Bottom