Teлепатија

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
Teлепатија е комуникација на далечина со мисли. Гледав една ТВ емисија каде што еден човек рече дека не само што комуницира телепатски со други луге кои ја имаат таа способност па дури правел проби да испрати и од авион и од подморница. Рече дека телепатијата е енергија емитувана во воздухот и таа и има своја мерна единица и снага (домет) и фрекфенција. Сега дали има некој поупатен тука да каже
нешто повеке за телепатијата?

Wa_sa_ka_ha_ta

свежо офарбана
Член од
16 мај 2009
Мислења
72
Поени од реакции
5
можам да ти потврдам од лично искуство за постоењето на телепатијата и телепатската поврзаност. Посебно е интересно тоа што двете единки кои меѓусебно комуницираат преку телепатија потребно е да имаат одредена таканаречена фрекфенција или „отворена линија„.

Јачината на таа фрекфенција е доста голема и мисловната енергијата која се испушта директно делува врз примателот на мислата. Сепак сите не можат да бидат приматели, нити пак даватели. Во случајов што го споменуваш што си го гледал на ТВ, личноста која ја има таа способност користи многу повеќе од својот мозок одколку обичните луѓе. Овие телепатски трансмитори имаат способност да користат дел од својата подсвест, и со години преку само-хипноза и тренинг искористеноста на делот на мозокот (подсвеста) кој до сега научно се спомнуваше дека не е искористен започнува да се проширува и да се користи.

Како потврда и доказ дека постои телепатијата ќе ти напоменам од моето лично искуство:
Мојот дедо, кој е сега починат, бевме толку телепатски поврзани што ми се случуваше да бидеме оддалечени (јас на учлиште) а тој дома, така да му ги прочитам мислите ( да осетам одеднаш енергетски бран во вид на притисок во главата и да ја прочитам неговата мисла во тој момент) така да многу често ми се случуваше да купам нешто или земам нешто што како детиште (одамна беше тоа) никој не би помислил дека би ми текнало освен преку читањето на мислата на дедо ми затоа што тој во тој момент помислил дека му треба. Друга случка, бев пратена на одмор со деца во Златибор ( дамнешната 1980-82) во моментот започнав да плачам и да барам да ме вратат дома. Причината беше во тоа што во тој момент дедо ми доживеал голем удар и помислил на мене дека сака да ме види и да се поздрави од мене. воспитачите мораа да се јават во моментот дома и не можеа да се повратат од шокот кога татко ми им пренел дека е точно тоа што сум им го кажала.

овакви примери имам многу, но како и што ти кажав потребно е примателот да биде отворен, способен да ги прими овие енргетски бранови и да ги дешифрира , а предавачот свесен за тоа што се случува со него и како да ја насочи енергијата...

повеќе следува...:salut:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
фала за одговорот. Дали мислиш дека телепатските бранови имаат слични својства на радио брановите, односно потешко да преминуваат преку препреки како ридови, планини или пак самиот сигнал да заслабнува до далечината?
На пример радио брановите не можат да пројдат преку метал и ако имаме еден предавател во соба која е обложена со метал и има челична врата сигналот нема да излезе надвор, дали и телепатијата има слични својства?
Дали имаш некоја информација на кои фрекфенции се телепатските бранови?

П.С. малце претерав и прашањава повеке ми се од физички аспект но ако имаш некое инфо те молам да ми кажеш

поздрав

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ако се држиме по примерот од погоре, веројатно нема пречка (физичка) која би ги попречила ваквите бранови (ако воопшто на принцип на бранови функционира). Инаку да... интригантна појава која ми се случува често, со блиските личности, завршуваме или започнуваме иста реченица во ист момент сме тргнале по нешто исто, онака случајно итн :)

S

stefi

Гостин
Да ми се дешава многу често со другарка ми или поблиските преку поглед да размениме по нешо и тоа не е некоја мистерија, тоа е до колку го познаваш човекот

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
фала за одговорот. Дали мислиш дека телепатските бранови имаат слични својства на радио брановите, односно потешко да преминуваат преку препреки како ридови, планини или пак самиот сигнал да заслабнува до далечината?
На пример радио брановите не можат да пројдат преку метал и ако имаме еден предавател во соба која е обложена со метал и има челична врата сигналот нема да излезе надвор, дали и телепатијата има слични својства?

П.С. малце претерав и прашањава повеке ми се од физички аспект но ако имаш некое инфо те молам да ми кажеш

поздрав
нема граници брат ...
потребно е да визуелизираш кон кого се обраќаш .. смирен концентриран да насочуваш одредена мисла кон таа визуелизација .. пробај тестирај се .. како на пример да ти се јави на тел. :wink:

Wa_sa_ka_ha_ta

свежо офарбана
Член од
16 мај 2009
Мислења
72
Поени од реакции
5

поздрав
Како и што спомна elexmax не постои никаква бариера.
За разлика од радио брановите, овде се работи за друг вид на фрекфенција која е многу појака и попробивна. точно за видот од научна база на памет не ја знам , но имаше изтражувања извршени од страна на руски научници, терба да ги пронајдам текстовите ( овие текстови ми се од средината на 90-те години) но можеби сега и да ги има на интернет. Многу луѓе оваа го нарекуваат читач на мисли, но се работи за сосема друга работа, овде немаме никакво читање на мисли туку дешифрирање на електромагнетни бранови ( бранови кои ги произведува мозокот) и кои можат да поминат за многу кратно време голема далечина, преку секакви препреки. Единствено препрека може да се јави негативната енергија на одредени луѓе кои имаа деструктивни мисли и кои можат да влијаат врз мозочните трансмитори. Но како и што ти кажав постојат тренинзи , еден од нив е авто-хипнозата со која на еден начин го прочистуваш мозокот и со текот на времето навлегуваш подлбоко во својата подсвест.
Повторно како пример ќе ти кажам од моето искуство..во март една моја блиска особа одеше на пат со авион, меѓутоа истата многу се плаши од летање. во моментот кога слетуваа (они во Германија- јас во МК) осетив таков силен притисок во ушите и главоболка што наеднаш се препотив, осеќај како кога си преплашен....одма знаев кој можел да ми праќа „уплашени бранови „ :wink:...

ако ги пронајдам истражувањата ќе пробам да ги скенирам или ако успеам да ги пронајдам на интернет ќе ти ги пратам.:helou:

Премногу е интересно и вреди да се проучи...верувам русиве имаат направено уште повеќе истражувања...

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
Навистина многу интересно а доколку успееш да ги најдеш тие податоци "технички спецификации" околу телепатијата те молам :smir: да ги закачиш на форумот оти јас многу сакам да научам нешто повеке за телепатијата.

Единствено препрека може да се јави негативната енергија на одредени луѓе кои имаа деструктивни мисли и кои можат да влијаат врз мозочните трансмитори.
Еве ова е сличност како кај радио брановите само што кај радио брановите истиот ефект е интерференцијата (два радио сигнали со иста фрекфенција се поништуваат и не се слуша ниту еден или ако едниот е многу појак од другиот тој ке се слуша)

R

RAYTHEON23

Гостин
Ако се држиме по примерот од погоре, веројатно нема пречка (физичка) која би ги попречила ваквите бранови (ако воопшто на принцип на бранови функционира). Инаку да... интригантна појава која ми се случува често, со блиските личности, завршуваме или започнуваме иста реченица во ист момент сме тргнале по нешто исто, онака случајно итн :)
ејј и мене ми се случува така...често

е ова не можам да си го објаснам...дали е бранова резонанца:raz:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
A да ве прашам нешто: телепатијата е особина на екстраординарни луѓе или секој може да ја користи ако подобро се потруди/поднаучи?

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
A да ве прашам нешто: телепатијата е особина на екстраординарни луѓе или секој може да ја користи ако подобро се потруди/поднаучи?

Не постои таков збор во македонскиот речник.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не постои таков збор во македонскиот речник.
Затоа и е задебелен. Бидејќи во моментот не можев да го доловам вистинскиот збор. Сега се сетив, необичен e адекватна замена. :)

R

RAYTHEON23

Гостин
хахахаха(на квадрат):tapp::tapp:

шит хапенс(еднаш-објаснува се...една слика 1000 збора а два збора 1000 реченици-како шит хапенс!!)

е сега значи која е можноста ете кога на пример приметуваме дека сме мислеле на иста песна филм шабанство....да се врши дефинитивно ист хемиски процес...но тука и е чудно...дали таа визуелизација мора да генерира ист процес???

јас често ја користам визуелната меморија па никој не ми украл досега:pos2:

или ако подразбереме дека имаме примач и пракач тогаш би требало едниот мозок да прима а ако не е бранова природа тогаш што?????

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Телепатија се тренира само се потребни двајца и доста трпение.

Еден Рус тврди дека парапсихолошки способности може скоро секој да развие и дека тој истренирал телекинеза за нешто повеќе од две недели секојдневен тренинг по 6 часа само кој ќе повтори таква работа па да каже дали е вистина :wink:.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Незнам ова дали е телепатија ќе наведам само два примери ама ми се десиле многу сеа ми текнуваат само овие два.

Се враќам пешки од автокоманда накај железара по угорницата и си викам лее сеа да помине другар ми со кола да ме собере ама онака јако посакав :) Не помина минута го глеам другар ми со кола застанува ми отвара врата вика влагај ја
---> :nesvest: Втор пример си идам накај дома мртов гладен и си викам еееј сеа мајка ми да ми напраи од оние убавине крофнички аабе мерак. Стигам дома и мајка ми: - Еј ќе праам крофнички сакаш? Јаc -----> :nesvest:
Toa e. Можеби сепак има нешто :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom