Татар бифтек

• Креатор на темата Креатор на темата ApocaLypTo
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум ја знаела приказнава :)
А ставале сенф во месото со него да отстои додека се удирало од седлото :pos:
Се шалам нормално.

Него викендов го мооооооолев татко ми да ми направи. И вчера јадев татар бифтек конечно после неколку месеци.
Па лепчето на тост со сусам како се погоди мх мх мх.
Мераци :trepka:

Иначе имам јадено и во ресторан одамна. Нели ти носи до тебе количка ти го меша пред тебе со зејтин бла бла, ама поневкусен ми е од домашниот. Плус лепче на тост не даваат. А крцкавото лепче уште поубав вкус му дава на специјалитетов.

Иначе Џену бацили има секаде. Јес да ги има во живото месо, ама од кај знаеш и колку е сигурна останатат храна од пазар што ја купуваш.
Кога ќе пробаш татар бифтек ни на крај памет не ти се бацилите :)

Не сум ја знаела приказнава :)
А ставале сенф во месото со него да отстои додека се удирало од седлото
Mesto senf gi koristele sokovite od konjot!
Ili naski:
mesto senf, konjska pot!
Bljak!:pos2::pos2::toe::tapp:

Ги нема нешто Блгарчета подетално да ни кажат за нивното традиционално јадење:pipi::icon_lol:

Ги нема нешто Блгарчета подетално да ни кажат за нивното традиционално јадење:pipi::icon_lol:

Вистината е дека во Македониjа татар бифтекот е популарен отколкото во Бугариjа.
Во Бугариjа популарни са кjуфтетата и кебапчетата, паржолите и шишчетата и дури виенскиот шницел. Татар бифтекот е повеке ретка екзотика.
:helou:

Вистината е дека во Македониjа татар бифтекот е популарен отколкото во Бугариjа.
Во Бугариjа популарни са кjуфтетата и кебапчетата, паржолите и шишчетата и дури виенскиот шницел. Татар бифтекот е повеке ретка екзотика.

Поодвратна кујна нема од Бугарската во цел свет.Овие кjуфтетата и кебапчетата на куче да им ги дадете нема ни да ги мирисне,а камоли да ги апне.

Вероватно немаш пробано вистинско кебапче или кjуфте.
Апропо, за мен па плескавицата нема вкус и не е ништо посебно.:toe:
Секоj со своите вкусове.

Научив да го праам :je::aplauz::je:
само ја го остаам у сад со сенф и малсиново масло да отстои некој си 48саати(два дена)па после му влагам сец сец
за ова јадење треба нерви,пари(пошо замрзнат бифтек е 680 денари кило,а свежо 800 стотчиња) и секако желба,али ретко кој го јаде пошо ние сме стек генерација

Кjуфтета се прават во цел свет - http://en.wikipedia.org/wiki/Meatball

Знам,ама најгрд вкус имаат во Бугарија.
Имате некој зачин што го ставате во било што,кjуфтетата и кебапчетата ви се недопечени,понекогаш и крвави,грдо изгледаат,ги вари само бугарски желудник и затоа никој не ви ја сака кујната.Никој никаде не ви ја пофалил кујната,жал ми е,ама тоа е факт.
Бујрум во Македонија на ќебапчиња и плескавици,да видите што е скара:smir:
А бидејќи сум во тема„татар бифтек“ ќе ви понудиме и тоа:)

Поодвратна кујна нема од Бугарската во цел свет.Овие кjуфтетата и кебапчетата на куче да им ги дадете нема ни да ги мирисне,а камоли да ги апне.

Навистина, повеќепати сум јадел во Бугарија (престојував неколку дена) и пробав најразлична храна, а не само скара и за чудо, ништо не ми се допадна. Чудно е колку многу се разликуваат нашите кујни и вкусови.

Навистина, повеќепати сум јадел во Бугарија (престојував неколку дена) и пробав најразлична храна, а не само скара и за чудо, ништо не ми се допадна. Чудно е колку многу се разликуваат нашите кујни и вкусови.
Малку оф ќе отидам,ама јогуртот дали сте го пробале во Бугарија:))Вода со мирис на јогурт.Од пецива,пици,морска храна,печено пиле,скара...се им е за во корпа.
Ако сакате диета,одете во Бугарија,едно кебапчетата и немате апетит една година.

Од пецива,пици,морска храна,печено пиле,скара...се им е за во корпа.
:oftopic:
пица имам јадено на повеќе места низ Благоевград, Софија, секаде ја прават со екстра дебело тесто.
печено пиле - со измешани вкусови и замачкано со секакви зачини, кои се направени по домашни рецепти.

Епа ретка е али јбг ген си е ген.:toe: Иначе скарата ви е срање :nesum:

Па каков ген - jас во целиот си живот ни веднаж го немам пробано тоj татарски бифтек. Истото ке ти кажат и 90% от бугарите.
Во Македониjа го сакате повеке. Што да кажа - ген ли е?

За скарата - знае се дека српската е подобра от бугарската.
От тоа што имам jадено во Македониjа мора да кажа дека имам добро мнение за 2 ресторанта, и лошо за други 2-3. А во Охрид има и един на плоштадот коj е трагичен - се едно сум во ресторан на "Балкантурист" во 70-те.

Темата е татарски бифтек, не мешаj политика и комплекси!

Темата е татарски бифтек, не мешаj политика и комплекси!

Не е човек да ве искритикува,веднаш го дигате носот.Комплекси и треба да лечите со храната,јас да сум Бугарка ќе бев вегетаријанка...уствари и за тоа ќе размислев и салатите ви се одвратни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom