Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И сето тоа непечено, живо. Сум пробал и никогаш повеќе
Вистината е дека во Македониjа татар бифтекот е популарен отколкото во Бугариjа.
Во Бугариjа популарни са кjуфтетата и кебапчетата, паржолите и шишчетата и дури виенскиот шницел. Татар бифтекот е повеке ретка екзотика.
:helou:
Непечено???
Абе убаво чат пат за организмот...ама што знам не сум по месото..слабо јадам(освен скара и пици...) но ова е едноставно да се зготви...ама што знам...не знам![]()
. . . јас да сум Бугарка ќе бев вегетаријанка...уствари и за тоа ќе размислев и салатите ви се одвратни.
Нешто традиционално бре сосед има...како кај нас еве Крале Марко Трпеза....ил зелник домашен...хехаа маф го правам посебно ако е со прас а ја и печурки му шибам башка...некоја Пита имате посебна нешто....блгарско(освен тие дени сладоледите...тие се ОК). ама не се традиционални..
Се сложувам! Кога са правени со македонски краставици и домати са отвратни. Иди на секоj бугарски пазар и види как лугете прашат от каде са доматите и бегат кога чуjат дека са македонски /грчки, турски/.
Среќа што сте ги мешале зачините врз македонски краставици и домати,да биле бугарски може и отровање ќе сум добиела . . .
Е поголем сум от теб па не сум се отровил. :pos2:
И да ти пожелаjа нешто хубаво - да имаш сречата некоj ден да jадеш домат от сорт "Идеал"! Редкост е по пазарите во Бугариjа, но по приватните градини го има. Фантазиjа!!!