Таксират 9 (Скопски Саем 8.12.2007)

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување
Iskreno..kupiv karti i toa od tie prvite so kostaa 300 den pa koj mu ide

Ваљда ова е редоследот:

Rock Stage (метрополис арена)

Buzzcocks
Laibach
Дарко Рундек & Карго оркестар
Хладно Пиво
Дени те Чува

Хала 2
Tiga
Дубиоза Колектив
ПМГ Колектив
Мирко Попов-Dj Set

Се глеаме таму...

Ако може да се верува на пишаното на Plagij.at тогаш распоредот почнува вака.
Holocaust покрај наградата која вообичаено е наменета за победникот на фестивалот - снимање и издавање албум.. ќе има чест да го отвори Таксират и да настапи пред култниот словенечки состав Laibach. Гуд лак екипа!

Мада по другите форуми се изначитаф прогнози, па ќе видиме како ќе биде.
Јас би сакал Лајбах да бидат втори, а за тоа време на електро стеџ да бидат Дубиоза Колектив, за да идам директ на Тига и да завршам со Пи-еМ-Џи
Но ништо не е сигурно до крај. Ако има некој близок роднина или пријател во Литиум кој открива инсајдерски информации нека каже :)

pa ti kao moderator treba da ni kazes nesto poveke.. nie obicnite smrtnici luzerite.. ovaj zgreska userite od kaj da znaeme... daj poraboti malku na slucajot... sto e ova... za dzabe te staja moderator?:pos2::pos2::pos2:

ViRuS, еден е Тига и е ГЛАВНА ѕвезда на Таксират 9 (знам дека рокерите сега ќе мрчат), така да ќе биде најверојатно втор, колку што ги познавам Авалонци.

vecerva e denot d:pos2::pos2::pos2::pos2:
se nadevam ke bide jako....
aj utre ke pisam impresii:pos2:

Интересен ова Таксиратоф 9 (Мрдни се од кревет) :)
Додека во позадина ми иде Marijuana од DUBIOZA KOLEKTIV (најубавата песна за светото растение на растафаријанците, да пишам ред два три.

Стигнав на време 7 саат бев внатре во првата хала со целата моја дружина (5 панк-рокери, 1 металец и јас).
Внатре имаше ужасна фонија, која доаѓаше од галеријата. Откако ја средија, со аплауз и „We want MORE“ беше поздравен тој момент :pos:

Holocaust - слично како и на Winner фестот само малку подолго, и со помалку верни фанови. Хеадбенгигот на пејачот е трејд марк, чекам некој да го сними па да го закачам у Чек дис аут.

Дени те чува - изворенден состав, одличен перформанс, првите шутки :) добра атмосфера меѓу цела публика. ТоБ.

Хладно Пиво - стари панкеришча од ’Рватска. Никогаш не сум ги сакал. Останаф со еден другар да ги чуваме јакните додека сите отидоа напред. Очигледно беше дека мноооогу народ дошол за да ги види. Некрофилија лично ми кажа дека после ХП си иде дома :)
Јас пак чекаф што побрзо да си идат.
Ме накурчија пијан копиљ кој се тетеравеше и истури пиво врз мојот ракав и купче момци чиј опис одговара на момците спомнати во темава, кои се шуткаа до мене (стоеф на среде хала) и мораф да држам исправени лакти и покриена вилица за да ме ми ја поткачат. И наместо ко прави панкеришта да се шуткаат пред бина тие ко педерчиња скокаа до мене.
Како колку толку интересен момент ќе го спомнам гостувањето на дувачката секција на Суперхикс на една песна на ХП. Интересно беше тоа што Бране, тромбонистот носеше иста мајца каква што јас носеф на првиот Кајгана роденден.

После нивниот настап се врати дружината назад и можев да тркнам до втора хала каде што веќе почнале:
DUBIOZA KOLEKTIV - Изворенден бенд составен од 5 инструменталисти и 3 вокали кои рецитираа врз основа од реге, даб, панк, и извонредна мешавина од сите овие правци. Веднаш ми се подобри расположението. И на бис се вратија, :je:
Во последно време од Босна и Херцеговина доаѓаат многу музичари (групи, ди-џеи) кои верувам дека ќе остават траг. И за среќа нема да бидат лигави бендови како Диви Јагоди чии песни пуштаат и ди-џеите од радио Зона М1.
*Колку би било најпрекрасно на сфет, пред нив да настапеше DJ AHMAAD, ова ќе беше најдобар Таксират на сите времиња.

PMG KOLEKTIV - Конечно да ги чујам во живо. Мирко и компанија отсвиреа дел од Резонатор, сега за сега нивен единствен албум и две нови песни. Звучеа одлично.

Мирко Попов - И ова конечно да го чујам во живо, ди-џеј сет на еден од најстарите и најдобри ди-џеи во Македонија. Сетот опфаќаше техно, хард-техно, минимал-техно.

Во меѓувреме додека Мирко вртеше минимал се префрлиф пак во првата хала, свиреа Buzzcocks, видоф многу стари панкеришта во задниот дел од халата :)

И дојде моментот што го очекував дооолго време. Но пак ми се случи заеб како и цела оваа година, додека да дојде главната ѕвезда јас веќе сум уморен и повеќе сум со мислите кон одење дома отколку кон играње на подиум :(

TIGA - сосема очекувано, хаус сет со многу фанки елементи. Извонреден настап. За жал околу 3 саат веќе немаше ни атом сила во мене и заминаф дома. Не знам дали го свртел својот најголем хит You gonna want me. За време на својот настап носеше безбол капче и осветлувањето го „избегнуваше“. Tikvi4ka неколку пати праша кога ќе почне Тига :pos: :pos: :pos: :pos:

Се на се, ова е најдобриот Таксират на кој сум присуствувал.

Ако Таксират го сакам поради нешто, тоа е затоа што си ги гушкам луѓето кои веќе немам прилика да ги гледам секој ден како некогаш. Им ги бројам новите бели влакна, ги карам дека се здебелиле и им се радувам :vozbud:.

Првпат на Саем да не ми студи (изгледа пуштиле греење, така некако воздухот топол ми се виде). Хладно пиво стандардно добри, Лајбах исто така, Базкокс и покрај годините звучеа баш свежо и младешки панкерски, а херојот мој Дарко Рундек :wub:...Ах, колку беше прекрасен! Ја запали цигарата:mist: и шоуто започна...а јас запловив во мојот свет :nesvest:.

На Таксират беше топ, имаше јака атмосвера (нозеве ми знаат):pos: од 7 саат бев таму па се до 1ипол...Ми наприја мерак BuzzCocks , кои без оглед на годините се панкеришта у душа, Хладно Пиво беа топ, Дени те чува беа одлични, поготово коа напраија спектакл со тоа Пиротехничките Материјали:pos:, Laibach не ми се свијаа баш...малце тупаторски беа..То :D

Сега ми текна... ахх ми беа затворени очите кога го пишував претходниот коментар.

ВидеоАртот што одеше за време на сетот на Тига, еден од најдобрите во последниве години.

kako si pomiav na taxirat

decki bev impresioniran od taksirat 09' pa sakav da ve prasam tie so bevte kako si pominavte i koj moment vi bese najspektakularen i najnezaboraven :)? ja licno se nadeav deka na hladno pivo kje bide krajno ludo ali definitivno otkaciv na dubioza kolektiv:vozbud::vozbud::vozbud: a posle toa bev prijatno iznenaden od old time punk rock bendot buzzcocks cii clenovi so svoite 50-ina godini stvarno dobro se pokazaa .

cekam vase mislenje

Стасав окулу 19:30 и тмн на Holocaust. Некои песни ги знаев оти свиреа у штип. Интересно ама немаше уште доволно нарОТ.

ДениТеЧува... не сум ногу по нив, ама убаво беше тоа со оЃино, па мора да го снимам =)

ХладноПиво беа одлични.. јас и знам само 3-4 песни ама и другите беа добри... и никако не успеа да прочитам шо му пишуваше на грбо на пејачо =)

после Пивото.. ојдеме онам на DUBIOZA KOLEKTIV.. е там беше кулминацијата.. нон-стоп беме у шутката и истрошИ цела сила.. најбитно полија ме со пиво... изгазија ме едно убаво.. и така =) сеа тражам нивни песни по торенти-моренти.. ( марихуана =)) )

После ојде да пиам сок .. там нешто бонови монови .. ама битно напИ се. Од коа одмори малку.. ојде до онам и беа другио колектив.. ама некако не ми се допаднаа и се врна назад на Лајбах.

Тие ми заличеа нешто на рамштајн .. значи супер беа.. интересна музика и видео материјало =)

после нив.. натам-навам.. почнаа и базкокс..
там исто беме у прв ред.. и не ишуткаа здраво.. =) изде лакто у носо ама нишчо не ми е.. особено беше закон тај старио со длгата плава коса.. цар

после вазкокс си ојдеме.. оти другите не ме интересираа =)

Таксират ке го памтам како најак ден у 2007 година!

И така...

bese :vozbud::vozbud::vozbud:
so ogled na toa sto gadfly baba kasnese na saem stignavme nekade na kaj 7 saatot..... malo zagrevanje i vlegovme vnatre koga deny te cuva veke bea pocnati... jas normalno u prvi redovi so brakjata gostivarcani laibach.. a po niv Hladno Pivo... i smetav deka pred toa treba das e zagream.. arno ama po deni te cuva nastapija Hladno pivo i jas normalno u prvi redovi... kade sto mnogu pivo zavrsi na mene i jadeb prilicno dobar kjotek,... ali bese extraaa...
nekako mn kratko mi svirea i nabistina sakav da gi tepam radi toa sto ne ja svirea princeza... Laibach mi se svidoa ali od delovite potoa imam dupki u memorijata.... gadfly imase zelba da go gleda tiga pa se preflivme u hala 2 kade sto nikako da go vidam... pos valjda na tipot mu izlegle mozolcinja ili kosata mu bila nesredena pa opnal kapce... aj nekako preziveav okolu eden cas i poradi opravdani pricini :mojata glava biese vo ritamot: tup tup tup koj me vagjase od kontakt si zaminavme nekade okolu 3 i nesto... bese extraaaaaaa.....

Den potoa: Glavobolja od piva nigde aspirina... (moze da sse rece plagijat deka e na pesnicata od seka) cel den u pizami.. najgolema fizicka aktivnost mi bese od ednata na drugata strana na krevetot... premorena... no SREKNAAA....:vozbud::vozbud::vozbud:
samo ne znam zasto tonchie pagja u nesvest od video artot koa ne vidov nesto posebno... mislam stvarno ne bese nesto posebno... ali jbg toa e toa...

dva dena potoa: se uste srekna premorena seuste i raspolozena maksimalno so sredeni vpecatoci i gore dole popolneti dupki u memorijata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom