Tаксират 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи оваа година доаѓа Премиер, тешко дека и Оникс ќе бидат на овој таксират. Можеби наредниот.

Јас на овој Таксират одам пред се за Џентлмен, потоа и за Дубиоза Колектив.

Бидејќи оваа година доаѓа Премиер, тешко дека и Оникс ќе бидат на овој таксират. Можеби наредниот.

Јас на овој Таксират одам пред се за Џентлмен, потоа и за Дубиоза Колектив.
еееее какво претчуство имам луд сум Ониксссс http://kajgana.com/muzika/onyx-na-taksirat-12

ONYX на Таксират 12 !!!

Петтиот официјално потврден артист на Таксират 12 е ONYX, ( :vozbud: ) легендарната њујоршка хип хоп дружина од златното доба на рапот на 90-тите. Sticky Fingaz, Fredro Star и Sonsee доаѓаат со специјална tour дата на надоаѓачкиот Таксират кој оваа година се одржува на 4-ти декември во Метрополис Арената.

Onyx.jpeg

Приказната за Оникс е класичен успех. Во почетокот на 90тите менторирани од страна на Run-D.M.C. хип-хоп легендата Jam Master Jay, Оникс за неверојатно кратко време ја пренесоа хардкор рап музика од улиците на Њујорк планетарно. Потпишувањето за култната Def Jam очигледно им ја отвори вратата за пошироката публика. Групата од, тогаш четирите MC’s од Southside Јамајка Квинс имаше платиниумски тираж, над два милиони продадени копии од нивниот деби албум Bacdafucup (1993). Синглот Slam од нивното деби се најде на првото место на Billboard Rap Chart. Во 1998 година The Source го селектираа Bacdafucup во изборот на 100 Best Rap Albums, додека Soul Train ги забележаа со Албум на годината. Оникс се најдоа и на саундтракот Judgment Night заедно со Biohazard.

Албумите All We Got Iz Us (1995) и Shut 'Em Down (1998) ја продолжија добропозната приказна на Оникс. На Shut 'Em Down како гости настапија DMX, Lost Boyz, Raekwon, Method Man, Big Pun, Noreaga и тогаш непознатиот 50 Cent. По напуштањето на Деф Џем, групата се врати на сцената во 2002 година со Bacdafucup Part II.

Во меѓувреме, Fingaz и Fredro настапуваа и во неколку холивудски хит филмови и телевизиски серии: Clockers (1995) на Спајк Ли, Sunset Park (1996) на Стив Гомер, Dead Presidents (1995) на Алберт Хјус, како и The Shield и The Wire.

Во јануари годинава Оникс ја реализираа Вријеме је, со хрватските рапери Неред и Стока.

Оникс за првпат настапуваат на овие простори.

... :vozbud: :vozbud: :vozbud:

*Мислам дека заслужува посебна тема!

Damn ! Е дури сега ќе има многу трева на Таксират...:mist:

Се што беше тренд и мода пред 10 години го носат сега кај нас...зарем толку сме назад? :/

ps Имајте убав провод во секој случај.

Е ова дефинитивно ќе биде најдобрата рап журка што некогаш се десила (или ќе се деси) у Македонија.

hahaha koj smesnici .... abe koj prv pat na ovie parostori aloooooooooooooo jas sum bil 2 pati na koncert na onyx be prostaci ... 3 pati u sofija idat, + hrvatska i tako dalje daj ne sirite dezinformacija .. toa so sme otfrleni od site strani i nikoj ne ni ide na gosti ne se sramete da go priznaete toa ... aj raduvajte se ... i ako publikata e istata kak otaa tuka vo sofija , togaj moze da vi dadam instrukcii kako da se drzete na koncert na onyx oti loso ke si pominete ... u sekoj slucaj ocekuvajte da go izrokat BACDAFUCUP I del, shut em down nekolku traki i all we got iz uz .... tuka vo sofija bese perfektno ... ete sticky kako se kacuvase po celata bina, po resetkite i ke se stepase so obezbeduvanjeto i taka nataka ..... daj boze i kaj vas u skopje da e taka ...

se najdobro ... pijte, pafkajte, smrkajte, i pravac taksirat .... na mlatenje !!!!!!!!

Ги неам слушано од далечното средно школо,интересно ...

ебате , све рапери. кој кур

Јес!!! Малку да се смени од рокот, панкот што у принцип доминира на Таксират. Оникс + Премиер = Хепенинзи на годината!!!

Move back mothafuckaz the Onyx is here Bacdafucup you better Bacdafcuup :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom