ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе како освои Ласо лани Евролига знам дека имаа јак тим ептен ама ипак... пациент...

Kakva utakmica pobogu, Zvezda top prva chetvrtina, pa na poluvreme real se vratija na samo 3 poeni zaostatok..sredina na treta chetvrtina real povedoa i 10 razlika i taman si vikam gotovo sea zvezda kje go izedat nemien, tie se vratija i uspeaa da tepaat na kraj. Bravo Zvezdo , vakvi utakmici se baraat !!

Премногу голема помпа се крена за победава, Партизан со години наназад победувал 10 пати повеќе и натпревари и вакви великани.

Да ама имаше играчишта Партизан , ланската Звезда да го тепаше немаше да ме чуди ама го имаа Марјановиќ,Калиниќ , Џенкинс,Вилијамс а сега освен Цирбес и Милер клучно одиграа српските деца Јовиќ, Ребиќ,Тејиќ,Гудуриќ и затоа увек ќе имаат кошарка уште најмлади играат пеотив играчишта и се докажуваат им го наметнуваат тој менталитет, кај нас до 22-3 ушге талент го сметаме

Нема цел да правиме муабет на таа тема кога Соколов е сеуште млад кај нас :D
Иначе Гудурич и Тејич имаат шанса според мене да бидат добри играчи, ама Ребич пиши пропало.

Остај го бе,само да се спори нешто,ок никој не збори дека Партизан немал успеси,ко бил он актуелен се зборело за него,или и сега мислиш дека е битен да се спомнува:tapp:

Никаде не ја намалив важноста и големината на победата вечерва, што се караш одма. Целта на муабетот ми беше дека се преувеличува, и тоа е тоа.
И да, Партизан секогаш ќе е битен на кошаркарско поле во цела Европа, дури и сега.

Победата беше важна и за нас и за Реал, но во пионир не само Реал било која друга екипа тешко игра, како и да е мене победета уште повеќе ми значи затоа што играа Јовиќ, Ребиќ, Гудуриќ, Тејиќ кои уште сега а посебно Гудуриќ покажува муда.

Ubavo rece clenot pogore, ne e tolku golemo iznenaduvanje porazot na Real, pagjale I porano velikani vo Arena/Pionir, problem e kriminalnata igra na Real. Vcera kako Metalac da go gledav, samo trojki rogaat, odbranata svajcarsko sirenje. Strazbur im dade skoro 100 kosa, Zvezda isto, imaat samo tri pobedi posle sedum natprevari I toa trebase dve da imaat da ne bese onaa srekjna pobeda protiv Baern. Sea im ostanuvaat utakmicite so Fener I Strazbur doma I so Baern na gosti. Iskreno se nadevam deka ke izgubat od Fener I Baern I nema projdat grupi oti so igrava voopsto ne go zasluzuvaat toa.

Сите 8 поени на Гудуриќ беа битни.Фактор X беше вчера.Прво тројката,после 2+1 кога направи фаул Тејлор и на крај влезот кога го збуни (нз кој беше) и лесно си поентираше.

Сите 8 поени на Гудуриќ беа битни.Фактор X беше вчера.Прво тројката,после 2+1 кога направи фаул Тејлор и на крај влезот кога го збуни (нз кој беше) и лесно си поентираше.
Како што кажав дечкото покажува ташаци

Овој е the next big thing.Има нешто што го двои од моменталниве европски таленти.После натпреваров против Билбао,очекувам Ласо да му дава поголема минутажа.Им треба свежа крв на Реал,бидејќи сезонава се мачат и тоа доста.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom