ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку Реал ја освои шпанската лига, совладувајќи ја Барса со 3-1. Искрено страшно изиграа во финалево, сите утакмици и таа првата која ја загубија на 3 секунди до крај. Нападот им беше феноменален на сите утакмици, а и генерално во целиов плејоф играа одлично, штета што порано не ја кренаа формата на ова ниво. Љуљ - МВП на финалето, страшни партии имаше, посебно последниве две. Денес 21 поен, 5 асистенции. Одлични беа сите во финалнава серија, Љуљ, Чачо, Руди, Керол, Томпкинс се разигра машки на последниве утакмица (цела сезона бунар не можеше да погоди), еве денес на пример имаше 14 поени со 100% учинок.

Ќе има промени и во Реал летово, Хантер и Клавер веќе ги договорија. Томпкинс и Ајон најверојатно ќе заминуваат, а и за Носиони имаше некои гласини. За Серхио Родригез имаше некои гласини за во НБА, ама мислам дека не оди нигде. Ако го задржат костурот на тимот, сигурно ќе пазарат уште некој играч + младите Дончич и Ернангомез, би требало повторно да бидат едни од фаворитите за Евролига.

• Ми се допаѓа
Reactions: CIL
Адиос мучачос!!! Отиде Пасквал.

Шарас нов тренер
214480c8411abc99e6eecec52d479e01.jpg

Џејсон Грејнџер си иде од Ефес, понуден на Олимпијакос, Пао и Барса.
Богдан и сезонава останува во Фенер.
Кузминскас си оди од Уникаха, најверојатно Дарушафака.

Кузминскас и Моерман нови играчи на Дачка.

Српски блиц јавува дека Барса се премислува со Шарас и дека ке идат на разговори и со Кари Пешиќ...

Rocesti pred potpis so Olimpijakos.Makabi prifaca da go dade bes da grcite platat za nego.Ali zatoa baraat platata od eden milion da ja regulira Olimpijakos. Sega za sega ova e edini problem, a ova bi bil i te kako dobar dil za gejcive. Neka platat i neka ne se cigancat

Џејмс Андерсон нов играчна Дачка...

Им ги зимаат и Андерсон и Вонамејкер преф нос на Фенер, брутално со какви пари располагаат...

Страшна екипа прави Дарушафака,топ 4 во најава.

Ако Барса тргнат по изветреаниот Пешиќ,лошо им се пишува.Тој е изгубен случај ала Хоџсон,Капело,Дел Боске и таква багра во фудбалот.Заглавен е пред 10-15 години.

Чачо блиску до договор со Бруклин...

Анадолу Ефес потпиша со Ален Омиќ, а го раскина договорот со Дувериоглу. Инаку претходно го зедоа и Велимир Перасовиќ за тренер.

Даирис Бертанс (од Билбао) се шпекулира дека ќе биде наредното засилување на Дарушафака, наводно веќе потпишал 2-годишен договор.

Мајк Џејмс наводно веќе потпишал за Панатинаикос, 1м по сезона.

Chris Singleton во Панатинаикос, James Augustine во ЦСКА.

Од Рендолф и Ајон, накрај Џејмс од Кимки. Сигурно е многу поефтина варијанта, ама кога ги имаш Тео и Де Коло во тим и овој ќе брка работа.

Chris Singleton во Панатинаикос, James Augustine во ЦСКА.

Од Рендолф и Ајон, накрај Џејмс од Кимки. Сигурно е многу поефтина варијанта, ама кога ги имаш Тео и Де Коло во тим и овој ќе брка работа.
Аугустин е машина за пик н рол,нешто кое го форсираат ЦСКА долго време.

А за Де Коло има нешто информации околу НБА или ќе остане во ЦСКА?

Аугустин е машина за пик н рол,нешто кое го форсираат ЦСКА долго време.

А за Де Коло има нешто информации околу НБА или ќе остане во ЦСКА?

И мене ми се бендисува Аугустин, одлично игра во Кимки долго време, башка кај што спомна за пик & рол е одличен. Муабетот ми беше што ги поврзуваа со Рендолф и Ајон, ако земеа уште некој од нив и од сега нека ги спремаа за шампиони.

Де Коло потпиша нов 3-годишен договор.

Барцокас нов тренер на Барса, 3 годишен договор.

Зоран Драгич во Армани Милано.

Џон Диблер во Галатасарај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom