ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Koj im e kriv na Real koga napravija retko glup poteg t.e go fauliraa Pau Ribas na +2.:tapp::cuc:

Samo sto mu ja dodadoa topkata,realovci mu se pustija kako hieni.A imase 13-14 sekundi.Barem vidi 2-3 sekundi sto ke pravat so topkata,ili da ja pustese na nekoj drug igrac,pa potoa fauliraj.Ribas e snajper za slobodni,tie bas nego go fauliraa.Aj sto e glup Laso,ama i igracive glupi ispadnaa.:popce:

Zatoa Barca im naplati.Mozebi i ne sakaa i tie da fauliraat vo sledniot napad,ama koga go vidoa Reyes so topkata,odma faul.:uzi:

Igracite na Real najverojatno mislea deka nema da im pravat faul,ama kako be mu ja davas na Reyes topkata lele glupi.Gi imaa Carroll i Rodriguez.E toa e koga na Laso go iznenadija kataloncite.Dobien natprevar izgubi.

Ја мислам дека планираа фаул со тоа што други ќе се затворат убаво а Ајон или Рејес да прими пас. Друго е што Реал не очекуваа и мислеа дека ќе играат до крај со нивни посед .

Имате снимка на СК2 Реал - Барса 6 минути до крај на 4/4 е...

Преглупо изиграа Реал на крајот, според мене кривец е Ласо. Имаа +2 и уште 2 фаули до бонус. Тие зедоа ги направија сите три во 2 секунди. Според мене требаше да се бранат, тие не ни дозволија Барса да одигра нешто, веднаш правеа фаулови. Премногу глупа одлука.

После на тајм-аутот тренеров на Барса им нагласи фаул да прават само ако Рејес добие топка, значи цел тајм аут зборуваше за тоа, ако не да се бранат. И после тоа одлично ги затворија Керол, Фернандез, едноставно цела акција беше направена Рејес да го остават сам и тој да добие топка. И тоа се случи и тој погоди само едно, за после со звукот на сирената Доелман да погоди ептен тежок шут за победа.

Бросе на полувреме одлично се држи со Химки, Мели игра одлична сезона, Зизис има 4 украдени топки.

Кошеви како во кинеска лига.

Швед погоди тројка од пола центар,и тоа од табла.:)

Грциве три чуке немаат,се мачат со Жалгирис.:tapp:Спанулис пропо.[DOUBLEPOST=1453490119][/DOUBLEPOST]Во контра 2 на 1 два пати промашија лесно положување леле црепови.:popce:

Епа ја за џабе не викам дека ќе го јадат од Пао у домашно. Химки да најдат некој место Швед , не дека не е добар да не ме сфатите погрешно ама егоист е можат многи вака 1/4 финале мислам.

CWBoXeGVAAApVRa.jpg:large

Каков луд лик е Поцеко, навивач на Јувентус бил Билан и овој му донел од Италија дрес од Јуве со негово презиме. :LOL::LOL:

Срѓан на Фенер коментира, мерак за уши споредено со претходно..

Многу добро образуван кошаркарски коментатор. Еден од ретките добри познавачи на кошарката на Балканот.

Многу добро образуван кошаркарски коментатор. Еден од ретките добри познавачи на кошарката на Балканот.
Срѓан е и бивш кошаркар...се има занимавано година - две со професионален баскет, а потоа пробал и како тренер па се пребацил на коментаторската позиција... :D

Boom - boom Jayceee!!

Каква 1/4 против Уникаха за Џејси Керол 4/6 за три, од која едната под фаул, плус еден флоутер за вкупно 15 поени... :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom