ТА Евролига 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата L.A
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој да се палете толку бре, дечкото беше само реален. Ги убија звезда у најбитната утакмица пред 20к напалени цигани :)

• Ми се допаѓа
Reactions: L.A
Како прво он е напален. Тачно е дека ги убија тоа никој не го спори и јас го пишав одма ама он само пишал да провоцира не дека знае еден играч од Галатасарај.

Како прво он е напален. Тачно е дека ги убија тоа никој не го спори и јас го пишав одма ама он само пишал да провоцира не дека знае еден играч од Галатасарај.
Шојма врска со провоцирање, напишав дека ги декласиравме сред Белград, шојма тука шо сакам ќе напишам
Инаку ја знам цела постава, кој си ојде, кој дојде сезонава, зато шо за нив навивам, Позз :)

Вака изгледаат табелите после 3тата рунда.
Црвена Ѕвезда и Уникаха Малага без победа со скор 0-3
Во Е групата Реал Мадрид има 100% учинок, Панатинаикос,Макаби и Галатасарај следат со учинок 2-1
Во Ф групата Олимпијакос и ЦСКА имаат 100% учинок, по нив следат Анадолу Ефес со скор 2-1 и Фенербахче со 1-2

Screenshot_1.png

Најдобар играч на колото беше Нандо де Коло со индекс рејтинг 34
Најмногу поени постигна Рочести (24), најмногу скокови Паракхуски (11) и најмногу асистенции Регланд (9)

Screenshot_2.png

Овој тренеров на ѕвезда, колку што е добар за одбрана, толку е и беден за поставување на игра у напад, очај ...
За кур не го бива али ај. Нит за напад нит за одбрана...

За кур не го бива али ај. Нит за напад нит за одбрана...
Стварно не знам која е причината шо го држат уште Радоњич. Веќе 3та сезона му е оваа и се мислам дека ќе ја усере до крајот. Звезда со Вукојевич(мислам така беше) имаше солидна игра и добри резултати али по 1 пораз Чович го смени и го донесе овој, и од тогаш Партизан ги доминира редовно.
Има Звезда голем напредок, али на тие пари и тие играчи што се сменија за последните 3 години, 2купа на Ср ија(еден контроверзен) е мал успех барем за мене.

Три утакмици во Топ 16 во просек по 10 разлика изгубени му се на Ѕвезда

Стварно не знам која е причината шо го држат уште Радоњич. Веќе 3та сезона му е оваа и се мислам дека ќе ја усере до крајот. Звезда со Вукојевич(мислам така беше) имаше солидна игра и добри резултати али по 1 пораз Чович го смени и го донесе овој, и од тогаш Партизан ги доминира редовно.
Има Звезда голем напредок, али на тие пари и тие играчи што се сменија за последните 3 години, 2купа на Ср ија(еден контроверзен) е мал успех барем за мене.
Ја за Влада и у МЗТ зборев коа дојде, дека е многу добар тренер ама не му даваат вистинска шанса. Овој Радоњич буквално никој не го сака у Србија, а и реално не е за Ѕвезда. Џабе го десеткува потенцијалот на овој тим кој е огромен. У АБА доминираат сеа за сеа ама искрено јас мислам дека нема да освојат, т.е. дека има шанси да не освојат зашо Вујошевиќ никад не би го отпишал, стар лисец е тоа, а богами и Цедевита и Будуќност. А реалноста вели дека Ѕвезда е за класа појака од сите екипи, али Радоњич братот... :D
Многу мразам тренери што не знаат да погодат ротации на играчи, МНОГУ, а Радоњич е еден од нив.

Ја за Влада и у МЗТ зборев коа дојде, дека е многу добар тренер ама не му даваат вистинска шанса. Овој Радоњич буквално никој не го сака у Србија, а и реално не е за Ѕвезда. Џабе го десеткува потенцијалот на овој тим кој е огромен. У АБА доминираат сеа за сеа ама искрено јас мислам дека нема да освојат, т.е. дека има шанси да не освојат зашо Вујошевиќ никад не би го отпишал, стар лисец е тоа, а богами и Цедевита и Будуќност. А реалноста вели дека Ѕвезда е за класа појака од сите екипи, али Радоњич братот... :D
Многу мразам тренери што не знаат да погодат ротации на играчи, МНОГУ, а Радоњич е еден од нив.
Јас искрено сметам дека Радоња и не е многу лош тренер. Човекот со Будучност имаше доста добри резултати, во Звезда нема авторитет покрај сите тие играчи што поминаа овие 3 сезони, а и играчкиот кадар не го бира тој 100%(лани на сред сезона го набркаа најобриот Шилб)

Инаку ова година доста интересна е Евролигата иако нема некој стандарни тимови(Партизан, Литвос) кои правеа збрки на фаворитите. Досга од прикажаното ЦСКА се топ фаворити, али се до дека е Фајнал4 систем ништо не се знае.

Јас искрено сметам дека Радоња и не е многу лош тренер. Човекот со Будучност имаше доста добри резултати, во Звезда нема авторитет покрај сите тие играчи што поминаа овие 3 сезони, а и играчкиот кадар не го бира тој 100%(лани на сред сезона го набркаа најобриот Шилб)

Инаку ова година доста интересна е Евролигата иако нема некој стандарни тимови(Партизан, Литвос) кои правеа збрки на фаворитите. Досга од прикажаното ЦСКА се топ фаворити, али се до дека е Фајнал4 систем ништо не се знае.
Види сеа, ипак не за џабе е тренер не Ѕвезда. Не е он до толку слаб или незналица, али ликот си има некои свои маани кои му штетат на овој тим. Ротациите се најбитна маана според мене, па до толку да не знае да ги потрефи јас стварно не знам...

Инаку и мене ЦСКА ми се главен фаворит за титулата, Итудис врши одлична работа со овој тим, се гледа дека е Обрад школа. :cool:
Од друга страна не ми е јасно зошто Фенер изгледа толку импотентно кога се тесни утакмиците, а имаат таков врвен стратег на клупата, а и одлични играчи...

Realno Schilb bese ocaen igrac vo odbranata.Ofanzivno bese dobar,ama isto i dosta topki trosese.Kolku sto davase kosevi,tolku i primase od negovite direktni cuvari.

Много ми се свиѓа како одигра Стојановски денес (y)
Особено последната тројка што и го отпиша Галатасарај.

ЦСКА денес ги прегази Уникаха со приближно 30 разлика, конечен резултат 101-74
Фенербахче нагости кај Милано забележа сигурна победа од 71-82
Реал Мадрид убедливо ги победи Панатинаикос со резултат 83-65, нормално валкана игра на Реал и покрај водството од 20 разлика, флопинг, провокации и неспортски фаули
И Галатасарај поразен пред празни трибини од Алба Берлин со 75-85, без класичен плејмејкер денес, двата повредени беа, немаше никаква организираност во нападите, туркаја до крајот ама сепак победа на Алба

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom