T-Mobile ја воведува BlackBerry услугата

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
pa ostani u t-mobile i zemisi drug telefon..
Јес да носат убај модели на телефони,ама многу неубај понуди даваат,некои интернет дома плаќаат 600 денари,а не пак на телефонот да доплатуваат 900 :pos:
Како и да е од сите модели засеа шо им се понови само блекбери болд 9700 ме бендиса,другиве се за нигде.

Овие Т-Мобиле најголеми апаши.Затоа се најуспешна фирма у мкд.Со 15 денари немам да титнам.:pop::pop::pop:

Добро е ми стигна телефонот. Го земав пред 2 дена само другиот поновиот модел BlackBerry Bold 9700 наместо Bold 9000 што претходно го порачав. :toe::vozbud::vozbud:

Јас имам 8900 веќе година дена. Ептен добар телефон е. Не е лошо некаде да направиме супорт форум за корисници пошто телефонот нуди многу, а и јас секој ден откирвам нешто нево.

Да прашам нешто, ова push mail, значи дека цело време е вклучен на интернет или само кога ќе дојде емаил некако мрежата го известува телефонот и тој ја презема пораката. Оти јас на сони ериксонот имам такво и не знам дали цело време ќе си троши интернет.

Push kaj Blackberry raboti na sledniov nacin:

Ti stiga mail - serverite na RIM proveruvaat-RIM pravi push na telefonot.
Telefonot ne e stalno online a mailovite odat vo golemina od 2kb.
Kaj gmail I yahoo mailot stiga instant, a kaj drugite imas kasnenje od 3 minuti. Ako sakas poveke info pisi pp

Inaky, neznam dali SE ima prav push. Mi se cini deka telefonot pravi pull na xx minuti.

Јес да носат убај модели на телефони,ама многу неубај понуди даваат,некои интернет дома плаќаат 600 денари,а не пак на телефонот да доплатуваат 900 :pos:
Како и да е од сите модели засеа шо им се понови само блекбери болд 9700 ме бендиса,другиве се за нигде.

Нема убави телефони во Ти Мобајл. Од цел каталог има еден или два модели кои се добри и кои вредат да се купат.

Мене БлекБери воопшто не ми се свиѓа. Телефонот е добар, ама прилега на некој бизнисмен, а не на некој сељак да се фура со телефонот. Ниту пак е за женско. Плус, како што ми имаат кажувано, неможат сите опции не само на БлекБери туку и на АјФоун да се искористат.

Нема убави телефони во Ти Мобајл. Од цел каталог има еден или два модели кои се добри и кои вредат да се купат.

Мене БлекБери воопшто не ми се свиѓа. Телефонот е добар, ама прилега на некој бизнисмен, а не на некој сељак да се фура со телефонот. Ниту пак е за женско. Плус, како што ми имаат кажувано, неможат сите опции не само на БлекБери туку и на АјФоун да се искористат.
Понудите се такви шо има за сите класи на луѓе.
Ебан факт е дека од телефон до 15 000 денари немојш да очекуваш wow-опции.
Но,тоа не значи дека и кај некои поскапи телефони не се направила утка,сепак нормално колку пари-толку музика.

И дали тоа шо си љубам телефонче со добри опции (покрај блекбериво го спомнувам и нокиа е71) ме прави сељачка или некоја шо сакам да се фурам со него?
Отсекогаш повеќе сум се дивела на опциите шо ги нуди мобилниот телефон,отколку естетскиот изглед.
Всушност не сум ни имала некој нежен,женски телефон.. сите ми биле цигли :pos:

Понудите се такви шо има за сите класи на луѓе.
Ебан факт е дека од телефон до 15 000 денари немојш да очекуваш wow-опции.
Но,тоа не значи дека и кај некои поскапи телефони не се направила утка,сепак нормално колку пари-толку музика.

И дали тоа шо си љубам телефонче со добри опции (покрај блекбериво го спомнувам и нокиа е71) ме прави сељачка или некоја шо сакам да се фурам со него?
Отсекогаш повеќе сум се дивела на опциите шо ги нуди мобилниот телефон,отколку естетскиот изглед.
Всушност не сум ни имала некој нежен,женски телефон.. сите ми биле цигли :pos:

Цените им се пристапни, морам да признаам, затоа што има бесплатни телефони кои имаат добри опции.
Мобилен кој чини 15000, сигурно не е ѓубре, освен ако не е копија на некој многу поскап, иако и тоа не мора да значи, јас нокиата ја земав 15000 а има скоро исти опции со iPhone, плус поубав дизајн (според мене). А еве, другар зема N97, воопшто не е задоволен од софтверот, иако е дупло поскап.

Мобилниот не значи дека се фураш. Не се однесуваше тоа на тебе, туку во глобала, затоа што има многу случаи кога некој ќе земе скап телефон со кој не знае да ракува, само за да има со што да се фали, што за мене е премногу сељачки.

Ако ти ги гледаш опциите - тоа е океј, и јас го правам истото, значи, ги разбираш перформансите и ги користиш. Во принцип, сите женски што ги знам секогаш бираат понежен телефон. Дури и јас имав, Nokia 7373, РОЗЕВ! :pos:

Така мислиш ти дека блекбери е телефон за бизнисмени ама многу си грешка. Јас мојот ги земав пред 3-4 дена од T-Mobile и сега засега немам никакви проблеми со него. Единствено бизнисменски кај овој телефон е тоа што можеш да пишувај и едитираш word, office, и други такви видови на документи што го имаат и 99% од денешниве телефони. И втора бизнисменска работа е тоа што преку усб-то мислам дека можеш да му приклучиш проектор за да вршиш презентации директно од него. Тие се единствените две работи што мене ме насочуваат дека блекбери е бизнис телефон. Патем зборам за blackberry bold 9700 јас тој го имам и за него зборам а за другите модели неможам со сигурност да кажам. Значи оваа марка на телефони е само така "озборувана" дека само бизнисмени можат да го користат што мене ми е многу глупо. И уште нешто, сега јас сељак сум бидејќи имам блекбери?:smir:

Така мислиш ти дека блекбери е телефон за бизнисмени ама многу си грешка. Јас мојот ги земав пред 5 дена од T-Mobile и сега засега немам никакви проблеми со него. Единствено бизнисменски кај овој телефон е тоа што можеш да пишувај и едитираш word, office, и други такви видови на документи што го имаат и 99% од денешниве телефони. И втора бизнисменска работа е тоа што преку усб-то мислам дека можеш да му приклучиш проектор за да вршиш презентации директно од него. Тие се единствените две работи што мене ме насочуваат дека блекбери е бизнис телефон. Патем зборам за blackberry bold 9700 јас тој го имам и за него зборам а за другите модели неможам со сигурност да кажам. Значи оваа марка на телефони е само така "озборувана" дека само бизнисмени можат да го користат што мене ми е многу глупо. И уште нешто, сега јас сељак сум бидејќи имам блекбери?:smir:

Реков дека е бизнис телефон затоа што пола и повеќе од работите што ги поддржува ги нема кај нас - во странство има 99% wireless покриеност, а кај нас најефтиниот пакет е 10 евра, со кој неможеш апсолутно ништо да направиш.

Не си сељак ако имаш БлекБери - незнам дали јас погрешно се изразив или вие погрешно ме сфативте, со тоа мислев на оние кои купуваат такви телефони а не им се корисни, и кои меѓу другото не знаат ни како да ги користат.

Реков дека е бизнис телефон затоа што пола и повеќе од работите што ги поддржува ги нема кај нас - во странство има 99% wireless покриеност, а кај нас најефтиниот пакет е 10 евра, со кој неможеш апсолутно ништо да направиш.

Не си сељак ако имаш БлекБери - незнам дали јас погрешно се изразив или вие погрешно ме сфативте, со тоа мислев на оние кои купуваат такви телефони а не им се корисни, и кои меѓу другото не знаат ни како да ги користат.

Види сега точно дека во нашава држава е многу скапо да имаш 24/7 интернет на телефонот и такви работи, но сепак се трудат ( ова за T-Mobile зборам ) да направат нешто и имаат голема покриеност на 3G мрежа во градовите и околните села. Јас блекберито морав да го земам со интернет кој ќе го плаќам 990 денари секој месец во наредните 2 години додека ми трае договорот на пост-пејд, што по малце ми е глупо а и јеб* га скапо е. 24 месеци помножено со 990 денари ти е 23760 денари што значи дека телефонот ќе го платам само од интернетот, и плус 500 денари претплата а некогаш може и повеќе да истрошам од таа сума и на крај излегува дека телефонот ќе го платам како два да сум ги земал на припејд. Се на се вкупно за овие две години треба да си платам 42480 денари сосе интернет и претплата.:jaj::pos2::pos2:

Се зезав за ова со сељакот, незнам ти како се изрази но јас го сфатив како шала. Инаку да ти кажам право телефонот ми е 100% искористен од кога го земав не сум го оставил пола саат на раат да одмори, сеуште се навикнувам на него и пробувам да му ги научам сите можности што ги пружа.:smir:

Чекај малце, сите опции што Блекбери уредот ги нуди се достапни кај нас. Од тие причини и плаќаш за Блекбери услуга кога вклучуца пристам до РИМ инфраструктурата. Тоа значи дека тој што има Блекбери во МК ги има истите опции како тој што има ББ во УСА или било која друга земја.

Те молам дефинирај 99% wireless покриеност. Ако мислиш на Wi-Fi грешка си. Од друга страна, Македонија е 100% покриена со ЕДГЕ а доста добар дел е покриен со 3Г. Значи, МК има 100 % wireless покриеност.

Во однос на цената: за 10 евра добивас 1 гб дата. Сосема доволно за Блекбери. Јас сум power user со по 100 маила на ден, нон стоп сум врзан на гоогле талк, твита, сурфам пракам атачменти и никогаш не сум надминал 500 МБ.

Ако разгледаш малце по страните на европските провајдери ке видиш дека цените им се за околу 50% поскапи за истиот трафик...

Цените им се пристапни, морам да признаам, затоа што има бесплатни телефони кои имаат добри опции.
Мобилен кој чини 15000, сигурно не е ѓубре, освен ако не е копија на некој многу поскап, иако и тоа не мора да значи, јас нокиата ја земав 15000 а има скоро исти опции со iPhone, плус поубав дизајн (според мене). А еве, другар зема N97, воопшто не е задоволен од софтверот, иако е дупло поскап.

Мобилниот не значи дека се фураш. Не се однесуваше тоа на тебе, туку во глобала, затоа што има многу случаи кога некој ќе земе скап телефон со кој не знае да ракува, само за да има со што да се фали, што за мене е премногу сељачки.

Ако ти ги гледаш опциите - тоа е океј, и јас го правам истото, значи, ги разбираш перформансите и ги користиш. Во принцип, сите женски што ги знам секогаш бираат понежен телефон. Дури и јас имав, Nokia 7373, РОЗЕВ! :pos:
кој е тој нокиа со скоро исти опции со iphone?

Види сега точно дека во нашава држава е многу скапо да имаш 24/7 интернет на телефонот и такви работи, но сепак се трудат ( ова за T-Mobile зборам ) да направат нешто и имаат голема покриеност на 3G мрежа во градовите и околните села. Јас блекберито морав да го земам со интернет кој ќе го плаќам 990 денари секој месец во наредните 2 години додека ми трае договорот на пост-пејд, што по малце ми е глупо а и јеб* га скапо е. 24 месеци помножено со 990 денари ти е 23760 денари што значи дека телефонот ќе го платам само од интернетот, и плус 500 денари претплата а некогаш може и повеќе да истрошам од таа сума и на крај излегува дека телефонот ќе го платам како два да сум ги земал на припејд. Се на се вкупно за овие две години треба да си платам 42480 денари сосе интернет и претплата.:jaj::pos2::pos2:

Се зезав за ова со сељакот, незнам ти како се изрази но јас го сфатив како шала. Инаку да ти кажам право телефонот ми е 100% искористен од кога го земав не сум го оставил пола саат на раат да одмори, сеуште се навикнувам на него и пробувам да му ги научам сите можности што ги пружа.:smir:
990? Мене ми рекоја 900 денари интернет+750 денари месечна претплата ако си го сакам за 1 денар :)

990? Мене ми рекоја 900 денари интернет+750 денари месечна претплата ако си го сакам за 1 денар :)

Мојата претплата е 500 денари и интернетот секој месец треба да го плаќам 990 денари - 1 GB интернет. Кога ги прашав дали може да го земам другиот интернет пакет од 600 денари ми рекоа дека тој бил само за BlackBerry 8520 ( мислам дека таа бројка беше ). Јас сум од Струмица и овде е така а за во Скопје незнам но нели е исти оператор така да би требало и услугите да се исти.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom