Имаа важност неколку години, ама колку не знам, најубаво да прашаш на 122Мој клуб поените се бришат за Нова Година или се префрлуваат во следната?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаа важност неколку години, ама колку не знам, најубаво да прашаш на 122Мој клуб поените се бришат за Нова Година или се префрлуваат во следната?
Да се јавиш да прашаш ти е најубавоАбе 6-ки донесоа ли?![]()
жива пропаст.. отидоа у курац и овие т мобајл - се занесуваат со цените како да се монопол, за празнициве апсолутно ништо посебно од понуди на мобилни не дадоа - секоја година ги намалуваа цените на телефоните оваа година ни денар не спуштија
конкретно сакав да земам G3 - го гледав кај нив у салони послабата веррзија со 16 гига интерна и 2 гига рам само уред да го купиш е 29 000 а појаката верзија со 32 гига интерна и 3 гига рам во ледиком и мобеликс е 24 000... која разлика у пичку материну - а и тарифите не им се нешто посебни - единствено што им вреди им е мрежата.. незнам како се со 4g нетот ако има некој поголемо искуство нека каже
баш заради таа причина место на 2 го продолжив на 1 година договорот и за моја среќа имаш опција со 30% попуст на претплатата па од 800 стигна на 530 ден претплата а за телефон здравје мобилара.. последен телефон што сум земал од моб.оператор било рпед 2 години и последно ке и м биде тоаТоа е така искрено кај сите поскапи и посалам модели. Највеќе ти се исплаќат да си купиш од ледиком, а со предплатата од операторот која најмногу ти одговарат да земиш телефон шо те следвит за најсила 2-3000 денари и да го шитниш неотпакован колку шо мојш поќе. Немат логика да се обврзвиш за било кој оператор кога мобиларите ти го нудат истиот модел за скоро иста цена (некогаш и поевтина) а не си должен месечно да плаќаш ништо. Катастрофа сме уште во тој поглед, не мојме да земиме салам телефон а годишно во просек секој плаќат по 150 евра за телефон, а тоа што договорите се потпишвет на 2 години е уште по голема катастрофа.
жива пропаст.. отидоа у курац и овие т мобајл - се занесуваат со цените како да се монопол, за празнициве апсолутно ништо посебно од понуди на мобилни не дадоа - секоја година ги намалуваа цените на телефоните оваа година ни денар не спуштија
конкретно сакав да земам G3 - го гледав кај нив у салони послабата веррзија со 16 гига интерна и 2 гига рам само уред да го купиш е 29 000 а појаката верзија со 32 гига интерна и 3 гига рам во ледиком и мобеликс е 24 000... која разлика у пичку материну - а и тарифите не им се нешто посебни - единствено што им вреди им е мрежата.. незнам како се со 4g нетот ако има некој поголемо искуство нека каже
Nopehttp://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=19579
?? ima vistina vo ovaa vest ?
единствено што им вреди им е мрежата.. незнам како се со 4g нетот ако има некој поголемо искуство нека каже
Така, 6 месеци пред истек на договор можеш да го продолжиш и да земеш телефон.Колку месеци можеше порано да се обнови договор на 24м. и да се земе телефон по повластена цена?
Мислам дека беше 6 месеци пред истек, т.е. по 18 месеци од договорот на 2 години или грешка сум?
Од т-мобиле во салон ми кажаа дека може порано да се обнови договор а за телефон незнаеја и не беа сигурни дали може да се земе.
баш заради таа причина место на 2 го продолжив на 1 година договорот и за моја среќа имаш опција со 30% попуст на претплатата па од 800 стигна на 530 ден претплата ...
T-Mobile, а мене да ми напраат така ко шо ти напраиле на тебе, ќе ги кренам у воздух сосе салон.Што ми се деси со гнасиве во салонот у ТЦ Беверли Хилс...
Сакав да ја земам оваа тарифа Плеј Комфорт со 30% попуст и договор на 12 месеци за 2 броја (во моментов на фамилијарен пакет С, без никаков договор).
Одам во салон (околу 15.01) и прашувам за да ги префрлам броевите и вработената ми вика дека ќе МОРАМ да сменам и СИМ картици, иако ми се сменети пред 2-3 месеци 2те... нејасно, ама ме подзамисли муабетот пред се ради другиот број и не завршив работа.
После 2-3 дена се јавив во 122 службата, ми кажаа дека не треба промена на СИМ картички.
Ајде викам, не знае девојчето одам на 29.01 за да сменам пакет и шефот на салонот ми вика почекај 2-3 дена (дојди од вторник), веќе фаќа Февруари (а понудата важи до 31.01) и ќе го направиме договорот - не се сеќирај ќе важи понудата и тогаш. Сега не го мењаме пакетот за да не се измешаат сметките, па да ти дојде повеќе да платиш!?
Одам на 01.02 и ми викаат - епа не важи веќе со 6ГБ интернет пакетот, сега е со 2ГБ... промотивно беше до 31.01.
Му викам абе пријател, ти ми кажа да дојдам од вторник, а-у...
-Знам, знам... ама не мислев дека ќе прекине да важи... Јас демек за подобро бла бла...
И сеа ајде приговор поднесовме, работава ги молам за +4ГБ (6ГБ наместо 2ГБ што ги даваат у моментов) интернет ебате.
Long story short, кој е најдобар пакет во моментов според вас, може и во ОНЕ да биде...
1. Дали да идам у оне за 599денари со 10ГБ интернет, неограничени разговори и пораки - договор 24м? Интернетот како е?
2. Да направам договор со т-мобиле за 560 денари со 2ГБ интернет (6ГБ ако се смилуваат), неограничени разговори, без смс пораки - договор 12м.
Мислам дека оне дава 3Г, наместо 4Г на т-мобиле.
Мислења?