T-Home - луге без срам и совест

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.846
Поени од реакции
1.639
Според мене само глупавите луге ке останат на овој безобразен, скап и подол оператор кој што манипулира со лугето и што поради него се испокарав денеска со семејството.

Пред околу месец време ми се јави некоја операторка. Ми предложи некој тарифен модел - Call Confort. Ми кажа дека предплатата е 199 денари месечно и дека после 19 часот до незнам колку на сабајле разговорите биле бесплатни. Плус и во текот на дента по евтина ке била минутата. ОК и велам, јас сега имам предплата од 400 денари, а вака ке биде 199 денари така?

Ку*вата вели - да.

Епа ОК и велам, ем по ниска предплата, ем по евтини разговори, менувај ја. Добро е, си помислив конечно и тие да ја намалат цената, бидејки сите околу нив ја намалија.

Тоа што ку*вата не ми го кажа е тоа дека тие 199 денари всушнот доаѓаат ПЛУС на тие првоначални 400!!! НЕ МИ ГО КАЖА ТОА!!!!
И сега јас дома се испокарав со моите како тоа јас сум можел да направам вакво нешто, и така натаму.

Луге, дома фиксниот телефон само баба ми го користи, или некој ако се јави од страна да не побара. Јас го немам фатено во раката, едниствената причина што го прифатив ова беше поради тоа што ми кажаа дека предплатата ке биде 200 денари, демек по мала. Но ете ку*вата го премолча тоа дека тие 199 се додаваат на предплатата од 400 денари.

Имам тешкотии да им докажам на моите дома дека МЕ ИЗМАНИПУЛИРАА.

Дали ова е политиката на Т-Home? Кој знае уште на колку луге им се има ова случено, веројатно целна група им се пензионери и по затупени лица кои што ке ги истрижат, и кои што нема да знаат како да се одбранат или да го дигнат гласот. Додуша повекето од лугето се навикнати така, ке му го вденат и ке си замолчат. Но се заебале кај мене.

Еве ви кажувам да знаете сите какво прекрасно изненадување ми приредија мене, и тоа дека поради нив ем се испокарав со моите дома ем 400 денари си ги лапнаа. Да ми го лапнат да не кажам што.

Еве два месеци дојдоа тие 199 денари значи вкупно ајде 400. Побарав да го преслушам телефонскиот разговор што го водев со горенаведената ку*ва.

Без разлика како ке се заврши сево ова, сајонара Т-Home, T-mobile и се што почнува на буквата Т. Имав слушано гласини за нивната подлост и нечовечност, па еве се покажаа како точни.

Сите вие кои што ке останете предплатници на овој лаком гигант кој што ве стрижи поради вашата неинформираност - повелете нека ве дупат.

Jas shto sakav da kazam kazav. Kako sakate pravete. Od mene im bea dosta pari (shto ne si gi zasluzija)

Vrabotenite vo ovaa ped*rska firma se dovolno dobro plateni za da se pojavat ovde na forumot i da zastanat vo odbrana na gradata od kade shto cicaat mleko (presno). So dusha gi cekam da se pojavat za da podiskutiram so niv sporeduvajki gi cenite na telefonijata shto ja nudat. I internetot isto.

Ajde cekam da se pojavi nekoj takov. Se izvinuvam za latinicava, mi se pobrka kompjuterov nesto. Toa e toa. Pozdrav

Ти веќе имаш склучено договор со претплата од 400 денари и додека ти трае договорот ќе си ја плаќаш претплатата.

Овие 199 ти се од одреден тарифен модел. А секој тарифен модел се наплаќа одредена цена. Таа цена си се додава на претплатата.
Може не си се разбрал со операторката. А и малце размисли самиот. И ти си виновен. Претплата си е претплата и не ја мешај со тарифен модел.
А може и те зезнала операторката. Ама ти си избрзал. Прво убаво распрашај се пред да добиеш нешто.
Сите фирми кога презентираат некои пакети и тарифи најчесто си имаат на крај звездички и дополнувања за пакетите и тарифите (најчесто се одредени плус доплатувања). Сето тоа всушност се прикрива при рекламирање.

Rabotam vo slicna firma kade shto nudime paketi na korisnici i gore dolu znam kako funkcioniraat rabotite. Znam shto cuv i znam shto mi kazaa. Dodusha ako se dofatam do audio zapisot od razgovorot ke vi go aploadiram da go slusnete samite.

Овие 199 ти се од одреден тарифен модел. А секој тарифен модел се наплаќа одредена цена. Таа цена си се додава на претплатата.

Tarifen model = cena na razgovor, tarifiranje i predplata.

Rabotam vo slicna firma kade shto nudime paketi na korisnici i gore dolu znam kako funkcioniraat rabotite. Znam shto cuv i znam shto mi kazaa. Dodusha ako se dofatam do audio zapisot od razgovorot ke vi go aploadiram da go slusnete samite.

Tarifen model = cena na razgovor, tarifiranje i predplata.

тоа сакав да ти кажам уствари. разговорите се снимаат. поднеси приговор или жалба или ако и да се вика тоа....најди си врска некоја подебела, оти ништо без нив, и барај си одговорност од операторката.разговорот е снимен, па нека го преслушаат....

морам и јас да се согласам дека т-хоме имаат многу скриени податоци, односно ќе пишува со микроскопски букви 599 ден, а таму некаде долу стуткано ќе пишува + некоја друга сума или + 18% ддв или сл.
Но не е само т-хоме туку и сите оператори од сферата на фиксната или мобилната телефонија, и всушност тој им е успешен начин на пропаганда и привлекување на поголем број корисници
и јас на почетокот имав некој забуна околу интернетот, ми стигаа едни сметки, а во договорот беа други, но за среќа вујко ми работи во т-хоме и ми објасни се убаво и кажа како стојат работите, значи ништо не е лажно, само некако е замотано за да ги привлечат корисниците
Тоа е само успешна маркетинг стратегија ништо друго

Не случајно со Телеком треба да бидеш врзан со основен пакет само додека се тие, а кога ќе дојде конкуренција да ги шутнеш во канта.

Имаат еден „Минимален пакет“ за кој многу малку се знае, имено 220 денари е претплата, а можеш да зборуваш 80 минути, а после тие 80 минути импулсите дупло се наплаќаат и ова се исплаќа за тие што малку зборуваат, ама Телеком слабо го рекламира, и кога некој корисник ќе оди кај нив за да се префрли на тој пакет, тие работниците од таму само те разубедуваат да одиш на некој од тие поактуелните.

Па пред да потпишете договори, убаво распрашајте за деталите, прочитете го договорот... Нема потреба од трескање од земјата, ако сам не прашаш никој нема да ти каже. Важно е само да ти продадат услугата.

Слично и за адсл-от. Пишува неограничен трафик, ама прочити убаво што пишува, неограничен а.к.а. фер користење до 150гб.

Брза кучка слепи кучиња раѓа. Во најмалите зборчиња најмногу работи се напишани. Сајонара сакрссссссссссссс

Po katastrofa LUJGE od TElekom nema na Balkano i posiroko :(ejjjjj ne odraja na zivot c.c.c..cc

Ma... ako brojot shto ti e doma, fiksniot, ne se vodi na tvoe ime, kako mozat da napravat bilo kakva promena ili aktiviranje na usluga? tarifa? SEEDNO. Ako ne se vodi na tvoe ime, slobodno pozali se... nikoj osven toj na koj shto se vodi brojot nemoze da aktivira nesto.
c c c, mnogu podlo:drk:

Ma... ako brojot shto ti e doma, fiksniot, ne se vodi na tvoe ime, kako mozat da napravat bilo kakva promena ili aktiviranje na usluga? tarifa? SEEDNO. Ako ne se vodi na tvoe ime, slobodno pozali se... nikoj osven toj na koj shto se vodi brojot nemoze da aktivira nesto.
c c c, mnogu podlo:drk:

Dali si siguren vo ova??? Bidejki brojot se vodi na ime na tatko mi.

И ние го имавме тој пакет и ни стигаше поголема сметка (по 1.200 ден) отколку што плаќавме нормално претходните месеци (по 900-1.000 ден). Веќе не сме на Т-Хоме. Имаме од кабелска и плаќаме по 400ден месечно!

Dali si siguren vo ova??? Bidejki brojot se vodi na ime na tatko mi.

и јас знам дека ако сакаш да смениш нешто треба да одиш во т-хоме и тоа со ЛИЧНА КАРТА,да потпишеш барање,па дури после наредниот месец ќе ти ја сменат тарифата или шо знам шо..а се дешавало и password некогаш да ми побараат ама тоа за од мобилниот кога барам нешто (roaming,скриен iидентитет и сл.)

па у секој случај ти распитај се за тие правила.

оти може и некој другар ти дошол на гости ти си бил у веце,се јавил тој и на мајтап прифатил се шо му рекле...еее не иде тоа така.треба да се знае кој може ,а кој не..

Јас одамна раскрстив со телеком, им ги платив сите сметки и побарав да ми биде прекинат телефонскиот број... тука каде што живеам.

Сега си имам линија од кабловската во Ресен
претплатата ми е 150 денари, минутата е 0,4 денари фиксен и меѓу ресенчани нула денари, а ми дадоа уште еден број, значи имам 2 броја од нив кои можам да ги користам, во меѓу време си тече и бесплатен интернет од 96/96 кб, а ако сакаш побрз нет ќе треба да платиш пакет, тоа е нешто како при пејд си купуваш на пример за 1300 денари 150 гига, кога ќе ги потрошиш пак ќе си на 96/96кб ако имаш телефон од нив.

За жал во селото каде што имам куќа нема друга можност и морам од фиксен, а во старата куќа веќе сме во план да го исклучиме бројот но никако не ми даваа морал дедо ми да одел лично, јас никако не можев, абе тешки будали се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom