T-Home - луге без срам и совест

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Јас одамна раскрстив со телеком, им ги платив сите сметки и побарав да ми биде прекинат телефонскиот број... тука каде што живеам.

Сега си имам линија од кабловската во Ресен
претплатата ми е 150 денари, минутата е 0,4 денари фиксен и меѓу ресенчани нула денари, а ми дадоа уште еден број, значи имам 2 броја од нив кои можам да ги користам, во меѓу време си тече и бесплатен интернет од 96/96 кб, а ако сакаш побрз нет ќе треба да платиш пакет, тоа е нешто како при пејд си купуваш на пример за 1300 денари 150 гига, кога ќе ги потрошиш пак ќе си на 96/96кб ако имаш телефон од нив.

За жал во селото каде што имам куќа нема друга можност и морам од фиксен, а во старата куќа веќе сме во план да го исклучиме бројот но никако не ми даваа морал дедо ми да одел лично, јас никако не можев, абе тешки будали се.
COSMOFON S|ZEMI SI ALO ALO ..vo cela okolija na RESEN KETI RABOTI 299den Pretplata so 100 minuti kon site FIKSNI MREZI posle 100 minuti tie 0.99 denari kon cela MAKEDONIJA kon site OPERATORI FIKSNIN !:helou:
a za LELE-KOM imam pogore post napisano ne mislam dase nerviram pak so niv !

Па пред да потпишете договори, убаво распрашајте за деталите, прочитете го договорот... Нема потреба од трескање од земјата, ако сам не прашаш никој нема да ти каже. Важно е само да ти продадат услугата.

Слично и за адсл-от. Пишува неограничен трафик, ама прочити убаво што пишува, неограничен а.к.а. фер користење до 150гб.

Во правна држава некој граѓанин би ги дал на суд и за зборчето неограничен би платиле многу пари ама кај нас нема правна држава и ке не ебаваат како што сакаат... :sekss:

Абе мамата си ја ебале од t-home, чим ги извадија ALO ALO од cosmofon фиксните телефони за месец два го исклучија моите телефонот и се префрливме на најголемиот пакет со 10 часа зборење и сметката е како што треба да биде околу 700 и нешто со ддв 18%, едно време имаше надминато па побаравме детална сметка секој месец да стига и сега мука нема и плус интернет за 500 од кабловска се на се ме фаќа околу 1200 денари а скоро секоја сметка ми беше толкава на t-home за фиксниот.

Абе мамата си ја ебале од t-home, чим ги извадија ALO ALO од cosmofon фиксните телефони за месец два го исклучија моите телефонот и се префрливме на најголемиот пакет со 10 часа зборење и сметката е како што треба да биде околу 700 и нешто со ддв 18%, едно време имаше надминато па побаравме детална сметка секој месец да стига и сега мука нема и плус интернет за 500 од кабловска се на се ме фаќа околу 1200 денари а скоро секоја сметка ми беше толкава на t-home за фиксниот.
i jas sum zadovolen od alo alo na cosmofon.....
eve od MART ke ima besplatna detalna smetka za site pretplatnici ova vazi za site operatori .......eve go izvorot
http://www.aek.mk/attachments/152_Soopshtenie.pdf

Dali si siguren vo ova??? Bidejki brojot se vodi na ime na tatko mi.

Правно би требало да е така, згора на тоа јас кога идев да аплицирам за интернет + телефон пакет од Т Home рекоа дека мора лично да дојде човекот на кој што се води телефонот и да даде барање, а не втора трета итн. личност, така да не може они да се јават и на било кој што ќе крене слушалка да продадат нешто.
Од друга страна, кај нас сите се ѓубриња, СИТЕ, порано на космофон кога бев ми се јавија и ми рекоа дека пошто сум на Post Paid кај нив веќе 2-3 години ми следуваат 2 „бесплатни“ броеви кои се водат на истата сметка на таа што ја имав и дека не треба да се плаќа претплата за нив и дека ништо не се обврзувам ако ги земам и го пратив татко ми да земе едно бројче, мислев да го ставам за во кола телефонот што ми е, тоа гомната ми го продолжија договорот за уште една година.
Така да не се само Т Home гомна, сите се.

Од слични причини и недореченост од Нова година користам ОН НЕТ Дуо Плус пакет, телефон +интернет па ќе видиме. Претходно користев интернет од ОН НЕТ и задоволен сум.

Jas sum osetil najcesto na tie aktivaciite 200 za 200 i 200 za 400, koga duri smesno e kolku ne znaat da se sokrijat pri kratenje na besplatnite minuti, po pola saat sekako si skraten. So se odnesuva na net iam 100 MAX ADSL so niv i si fura do okolu 600 kbps, so mislam i ne e tocno kako so opisaa vo brosurata so ponudata ama dovolna mi e taa brzina.:toe:

Jas sum osetil najcesto na tie aktivaciite 200 za 200 i 200 za 400, koga duri smesno e kolku ne znaat da se sokrijat pri kratenje na besplatnite minuti, po pola saat sekako si skraten.

heheheeh nikoj ne ti krade be bate

samo treba vnimatelno da ja procitas ponudata

me razbiras?

вакво им се случило и на моите нешто слично, па затоа веке кога се јавуваат тие од телеком, им велам нема никој дома од моите друг пат да се јават

вакво им се случило и на моите нешто слично, па затоа веке кога се јавуваат тие од телеком, им велам нема никој дома од моите друг пат да се јават

Абе гомна невидени се, само лаком газ за пари. И нај скапи се плус.
Ама ако. Ке им се врати се што прават.

Абе гомна невидени се, само лаком газ за пари. И нај скапи се плус.
Ама ако. Ке им се врати се што прават.
Веќе им се враќа се повеќе луѓе ги одјавуваат броевите и преминуваат во конкуренцијата(овде во Струмица..околу 7-8 претплатници дневно )..Истото го сторив и јас...раскрстив со нив засекогаш...

Веќе им се враќа се повеќе луѓе ги одјавуваат броевите и преминуваат во конкуренцијата(овде во Струмица..околу 7-8 претплатници дневно )..Истото го сторив и јас...раскрстив со нив засекогаш...

Немаат никаков срам.

И без пари веке да ми понудат, нема да останам со нив. Го чекам да дојде татко ми за да се префрлиме кон кабелскиот провајдер во понеделник.

na alo alo se prebaciv na najskapiot paket sea smetkata mi e 1000ka a kaj t home mi idese redovno 2000 2000 i nesto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom